Dianthus 'Diblanche'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dianthus 'Diblanche' is een compacte en rijkbloeiende vaste plant met een opvallende witte kleur. De bloemen hebben een zoete geur en verschijnen in de zomermaanden. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen en als snijbloem. De Diblanche heeft smal blad en groeit het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant trekt veel vlinders en bijen aan en is relatief gemakkelijk te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral tijdens de wintermaanden. De plant zorgt voor kleur en structuur in de tuin, zelfs wanneer andere planten hun bladeren verliezen.

  De plant Dianthus 'Diblanche' is winterhard tot ongeveer -10°C. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bladeren of stro.

  Ja, de plant Dianthus 'Diblanche' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en voldoende zonlicht te geven. Verder heeft de plant weinig speciale zorg nodig.

  "Dianthus 'Diblanche' heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Het is aan te raden om de plant niet te dicht op elkaar te planten."

  Dianthus 'Diblanche' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  Dianthus 'Diblanche' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te lang droog blijft tussen de gietbeurten. Geef de plant bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te verminderen.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de geur en de nectarrijke bloemen die ze produceert. Vlinders en bijen worden aangetrokken door de zoete geur en de felgekleurde bloemen van deze plant, waardoor ze een belangrijke bron van voedsel zijn voor deze bestuivers. In de tuin kan deze plant helpen om de biodiversiteit te bevorderen door het aantrekken van verschillende soorten insecten.

  Dianthus 'Diblanche' draagt bij aan de biodiversiteit door vlinders en bijen aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Door deze plant in je tuin te hebben, kunnen verschillende soorten insecten genieten van voedsel en beschutting. Het is dus zeker een goede keuze voor biodiversiteit in jouw tuin.

  De plant bloeit normaal gesproken van mei tot en met september. De bloeiperiode varieert afhankelijk van de weersomstandigheden en de locatie. In gunstige omstandigheden kan de bloei enkele maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het warm is. Als de plant in de volle zon staat, kan deze goed gedijen en bloeien.

  Nee, de meeste soorten Dianthus zijn niet eetbaar en worden voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplanten. Het wordt niet aanbevolen om deze planten te consumeren.

  Ja, de plant Dianthus 'Diblanche' heeft de eigenschap om geluid te dempen door middel van de bladeren en bloemen. Het kan een matige geluidsisolatie bieden in een tuinomgeving. Planten in het algemeen hebben een positieve invloed op geluidsdemping.

 • Dianthus 'Diblanche' kan het beste na de bloei licht teruggesnoeid worden om de plant compact te houden. Verwijder dode bloemen regelmatig om de bloei te bevorderen. In het voorjaar kan de plant teruggesnoeid worden tot ongeveer 10 cm boven de grond.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in natte grond staan. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmel en ziektes te voorkomen.

  Dianthus 'Diblanche' gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg voor een lichte standplaats met voldoende zonlicht.

  Dianthus 'Diblanche' gedijt goed in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot rijke bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost of organische mest kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Dianthus 'Diblanche' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Dianthus 'Diblanche' hebben in de winter geen extra bescherming nodig. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Regelmatig doodkoppen na de eerste bloei zorgt voor een langere bloeiperiode. Mulchen in de winter beschermt de plant tegen vorst.

  Dianthus 'Diblanche' heeft behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Het is aan te raden om een uitgebalanceerde meststof te gebruiken die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om een overvloedige bloei te bevorderen.

  Mulch helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te voeden. Het beste is om organische mulch zoals compost, boomschors of stro te gebruiken. Houd de mulch ongeveer 5-10 cm van de stam van de plant om schimmel en rot te voorkomen.

  De Tuinplanten zoals Dianthus 'Diblanche' verlangen een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren en leiden tot voedingstekorten. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Voor Tuinplanten in het algemeen is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, trips en rupsen. Met behulp van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of insecticiden kan ongedierte effectief worden bestreden. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te inspecteren op tekenen van schade veroorzaakt door ongedierte.

 • Omschrijving

  De Dianthus 'Diblanche' is een compacte en rijkbloeiende vaste plant met een opvallende witte kleur. De bloemen hebben een zoete geur en verschijnen in de zomermaanden. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen en als snijbloem. De Diblanche heeft smal blad en groeit het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant trekt veel vlinders en bijen aan en is relatief gemakkelijk te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.