Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Selina

Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla Dutch Ladies Selina is een compacte hortensia met een prachtige mix van roze en blauwe bloemen. De Lacecap Group heeft platte bloemschermen met kleine fertiele bloemen in het midden omringd door grote steriele bloemen aan de rand. Deze plant bloeit van de zomer tot de herfst en wordt ongeveer 1 meter hoog. Dutch Ladies Selina gedijt goed in vochtige, goed doorlatende bodems en kan zowel in de volle zon als halfschaduw staan. Een mooie toevoeging aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Hydrangea macrophylla "Selina" is makkelijk in onderhoud en vereist regelmatig water geven en bemesting. Het is belangrijk dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Ja, de Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Selina heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een zonnige plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur per dag licht ontvangt.

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Selina heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Pas de frequentie aan op basis van de seizoenen en de omgevingscondities.

  Hydrangea macrophylla houdt van helder, indirect zonlicht en verdraagt de felle zon niet goed. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het wel voldoende licht krijgt, maar niet direct blootgesteld wordt aan de felle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Selina houdt van warmte en verdraagt temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden om de gezondheid te behouden. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek neer te zetten.

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Selina bloeit vanaf juni tot en met september. De bloei kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, als kamerplant draagt de Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Selina bij aan een schonere en gezondere lucht in huis. Planten zetten CO2 om in zuurstof en kunnen schadelijke stoffen uit de lucht filteren. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de plant helpt hierbij.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen te houden om de optimale groeiomstandigheden te behouden. Zorg ook voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

 • Deze plant kan het best gesnoeid worden na de bloei in de zomer. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei takken terug tot net boven een nieuw groeipunt. Knip indien nodig ook zwakke takken weg om de vorm van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang in het water staan. Voel regelmatig aan de grond om te controleren of deze niet te droog of te nat is. Geef bij warm weer iets meer water dan gebruikelijk.

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Selina heeft potgrond nodig die goed vocht vasthoudt en tegelijkertijd goed draineert. Gebruik een potgrond speciaal voor zuurminnende planten voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende en vochtige bodem. Zorg ervoor dat de grond rijk is aan organisch materiaal en een licht zure pH-waarde heeft. Vermijd het planten in te natte of te droge grond.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding en verwijder regelmatig dode bloemen. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  De plant kan worden schoongemaakt door voorzichtig stof van de bladeren af te vegen met een zachte doek of door de plant onder de douche af te spoelen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik geen chemicaliën of agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats hem op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren om bladverbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius en vermijd ook plotselinge temperatuurwisselingen. Het is belangrijk om de plant op een constante en warme locatie te houden.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten ligt tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig te verhogen met behulp van een luchtbevochtiger of het besproeien van de bladeren met water. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine bladranden.

  De Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) Dutch Ladies Selina gedijt het beste in een zure bodem met een pH tussen de 5,5 en 6,5. Een zure bodem zorgt ervoor dat de plant de voedingsstoffen die het nodig heeft goed kan opnemen. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld meststoffen.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten om een gezonde groei te bevorderen. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking nauwkeurig op.

 • Omschrijving

  Hydrangea macrophylla Dutch Ladies Selina is een compacte hortensia met een prachtige mix van roze en blauwe bloemen. De Lacecap Group heeft platte bloemschermen met kleine fertiele bloemen in het midden omringd door grote steriele bloemen aan de rand. Deze plant bloeit van de zomer tot de herfst en wordt ongeveer 1 meter hoog. Dutch Ladies Selina gedijt goed in vochtige, goed doorlatende bodems en kan zowel in de volle zon als halfschaduw staan. Een mooie toevoeging aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.