Petunia Sky Blue Surfinia

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Sky Blue Surfinia is een prachtige hangende plant met hemelsblauwe bloemen. De plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is donkergroen en vormt een mooi contrast met de helderblauwe bloemen. De Petunia Sky Blue Surfinia is ideaal voor hangende manden, potten en bloembakken. Deze plant gedijt goed in de zon en heeft regelmatig water nodig om mooi te blijven bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Petunia Sky Blue Surfinia is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die gedurende het groeiseizoen bloeit en daarna afsterft. Het wordt aanbevolen om deze plant jaarlijks opnieuw te planten.

  De plant is niet winterhard en moet beschermd worden bij temperaturen onder 0 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant binnen te halen tijdens koude wintermaanden. Als de plant buiten blijft, kan hij beschadigd raken door vorst.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke bloeier die goed gedijt in de volle zon. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  De Petunia Sky Blue Surfinia heeft voldoende ruimte nodig om zich uit te kunnen spreiden en te groeien. Zorg ervoor dat er minstens 30 cm ruimte tussen de planten zit om ze voldoende lucht en zonlicht te geven. Houd er rekening mee dat de plant ook in de breedte kan groeien, dus geef hem genoeg ruimte om te kunnen verspreiden.

  Petunia Sky Blue Surfinia groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant nog steeds voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen bloeien. Een plek met minstens 4-6 uur zonlicht per dag wordt aangeraden.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld twee tot drie keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en de hoeveelheid zonlicht. Zorg ervoor dat de grond niet te nat of te droog wordt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de Petunia Sky Blue Surfinia is een aantrekkelijke plant voor vlinders en bijen vanwege de nectar die het produceert. Dit maakt het een goede keuze voor een natuurlijke en levendige tuin.

  Petunia's zijn niet per se goed voor biodiversiteit, omdat ze voornamelijk worden gekweekt voor decoratieve doeleinden en niet veel voedsel of schuilplaatsen bieden voor inheemse dieren. Het is beter om te kiezen voor inheemse planten die de lokale biodiversiteit ondersteunen. Het aanplanten van een mix van verschillende plantensoorten kan zorgen voor een diverser ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit vanaf mei tot en met oktober. De bloei kan tot wel 6 maanden duren.

  Ja, de Petunia Sky Blue Surfinia kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren op vochtigheid en de plant indien nodig water te geven.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om geen planten te consumeren die niet specifiek gekweekt zijn voor consumptie, aangezien ze mogelijk giftige stoffen kunnen bevatten. Het beste is om planten te kopen die bedoeld zijn om in de tuin te planten en niet om te eten.

  De plant Petunia Sky Blue Surfinia heeft niet de eigenschap om geluidsdempend te zijn. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor kleurrijke bloemen in de tuin. Voor geluidsdempende planten kun je beter kijken naar soorten als bamboe, hagen of grassen.

 • De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om een compacte groei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Snoei na de winterperiode eventueel verdroogde of dode takken weg.

  Het is belangrijk om regelmatig water te geven aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar voorkom wateroverlast. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het natmaken van de bladeren.

  De Petunia Sky Blue Surfinia gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Kies een potgrond die geschikt is voor tuinplanten en verpot de plant indien nodig om de paar jaar.

  De Tuinplanten hebben een goed doorlatende bodem van gemiddelde vruchtbaarheid nodig. Zorg voor een bodem met voldoende voeding en waterafvoer. Vermijd zware kleigrond en te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplant "Petunia Sky Blue Surfinia" gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt voor een gezonde groei en bloei. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tijdens de winterperiode is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst met behulp van een laag mulch of door de plant tijdelijk binnen te zetten. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en dat de plant voldoende licht krijgt. Let op: de plant kan gevoelig zijn voor te veel vocht in de winter, dus vermijd wateroverlast.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren. Een lichte meststof kan af en toe worden toegepast om de groei en bloei te bevorderen.

  Tuinplanten, zoals deze bloem, hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking.

  Mulchen is nuttig voor het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruidgroei en het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost en breng een laag aan rond de planten, maar laat ruimte vrij rond de stelen om verstikking te voorkomen. Vernieuw de mulch jaarlijks voor optimale bescherming en gezonde groei van de planten.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om optimale groeiomstandigheden te behouden. Het toevoegen van organisch materiaal kan de zuurgraad van de bodem helpen aanpassen.

  Voor het bestrijden van ongedierte op Tuinplanten kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten en lieveheersbeestjes worden ingezet. Ook het regelmatig controleren en verwijderen van aangetast blad kan helpen om plagen te voorkomen. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen ook gebruikt worden, maar dienen met mate en voorzichtigheid te worden toegepast.

 • Omschrijving

  De Petunia Sky Blue Surfinia is een prachtige hangende plant met hemelsblauwe bloemen. De plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is donkergroen en vormt een mooi contrast met de helderblauwe bloemen. De Petunia Sky Blue Surfinia is ideaal voor hangende manden, potten en bloembakken. Deze plant gedijt goed in de zon en heeft regelmatig water nodig om mooi te blijven bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.