Duranta erecta 'Esta'

Duranta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Duranta erecta 'Esta' er en smuk, blomstrende plante med iøjnefaldende, lyseblå blomster, der vokser i klynger. Det er en busk, der er nem at vedligeholde og trives godt i varme klimaer. Bladene er skinnende grønne og giver planten et frodigt udseende. 'Esta' kan dyrkes både i jorden og i potter og bruges ofte som prydplante i haver og på terrasser. Denne plante tiltrækker også sommerfugle og bier, hvilket gør den til en værdifuld tilføjelse til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er ret nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning er nok til at holde planten sund. Sørg for tilstrækkeligt lys, og planten vil trives godt.

  Ja, denne plante har brug for meget lys for at vokse godt. Helst står den et sted med masser af indirekte sollys. Sørg for, at den får mindst 6 timer om dagen med lys.

  Denne plante har brug for vand en til to gange om ugen i gennemsnit. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Om vinteren kan planten have brug for lidt mindre vand.

  Denne plante kan lide en lys placering, men undgå direkte sollys. Det er bedre at placere planten et sted, hvor den får filtreret lys. Undgå at lade planten stå for længe i skarp sol for at undgå bladforbrænding.

  Ja, planten kan lide varme og trives godt ved temperaturer mellem 18 og 23 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra kold træk og pludselige temperatursvingninger. Planten trives bedst i et varmt og fugtigt miljø.

  Duranta erecta 'Esta' blomstrer typisk om foråret og sommermånederne. Blomstringsperioden kan variere, men varer normalt i flere uger til måneder.

  Ja, planten Duranta erecta 'Esta' er luftrensende og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten indendørs. Det er et godt valg til indendørs brug, da det kan absorbere skadelige stoffer og omdanne dem til ilt. Det anbefales at have flere planter i huset for en optimal effekt.

  Ja, planten trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader. Dette skaber et ideelt vækstmiljø og hjælper planten med at forblive sund. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for ekstreme temperaturer.

 • Stueplanter bør beskæres bedst om foråret for at fremme væksten og bevare formen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær let for at bevare formen. Beskær lige over en knop og brug skarpe saks for at minimere skade.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, men sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodædt. Giv planten vand, når den øverste lag af jorden føles tør. I vinterperioden har planten mindre behov for vand end om sommeren.

  Indendørs planter som Duranta erecta 'Esta' har brug for en veldrænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden ikke holder på vand for at undgå rådne rødder. Det er vigtigt at ompotte planten regelmæssigt i frisk pottemuld for at fremme en sund vækst.

  Duranta erecta 'Esta' trives bedst i en veldrænet pottemuld med en god fugtighed. Undgå for våd jord for at forhindre rodrot. En let fugtig og nærende jord er ideel til denne stueplante.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, sørg for at jorden altid er fugtig. Giv planten plantenæring en gang hver anden uge i vækstperioden. Fjern regelmæssigt døde blade for at holde planten sund.

  For at rengøre planten kan du forsigtigt tørre støv af bladene med en blød klud eller børste. Du kan også skylle bladene under lunkent vand eller regelmæssigt sprøjte dem med vand for at fjerne støv og snavs. Husk at lejlighedsvis inspicere bladene for eventuelle skadedyr eller sygdomme.

  Duranta erecta 'Esta' har brug for masser af lys og trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at planten får mindst 4 timer direkte sollys om dagen. Placer ikke planten for tæt på et vindue med skarpt sollys for at undgå bladforbrænding.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18°C og 24°C. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde temperaturer. Sørg for, at stueplanten ikke udsættes for temperaturer under 10°C.

  Indendørs planter har brug for en gennemsnitlig luftfugtighed på omkring 50-60%. Sørg for, at luftfugtigheden ikke bliver for lav ved at sprøjte regelmæssigt eller bruge en luftfugter. For høj luftfugtighed kan føre til skimmelsvamp, så sørg for tilstrækkelig ventilation.

  Denne plante trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med passende gødning. Brug af kalk i jorden bør undgås.

  Stueplanter som Duranta erecta 'Esta' har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sunde. Brug en afbalanceret gødning specielt til stueplanter for at fremme vækst og blomstring. Overgødning kan være skadelig, så læs altid instruktionerne på emballagen først.

 • Beskrivelse

  Duranta erecta 'Esta' er en smuk, blomstrende plante med iøjnefaldende, lyseblå blomster, der vokser i klynger. Det er en busk, der er nem at vedligeholde og trives godt i varme klimaer. Bladene er skinnende grønne og giver planten et frodigt udseende. 'Esta' kan dyrkes både i jorden og i potter og bruges ofte som prydplante i haver og på terrasser. Denne plante tiltrækker også sommerfugle og bier, hvilket gør den til en værdifuld tilføjelse til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.