Pelargonium (Zonale Grp) California Star

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) California Star is een prachtige plant met opvallende, felgekleurde bloemen. De bloemen hebben een sterachtige vorm en variëren in kleur van rood tot roze en wit. De plant heeft donkergroen blad met opvallende nerven. Deze Pelargonium staat graag op een zonnige plek en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. Het is een makkelijk te verzorgen plant die zowel in de tuin als in potten op het terras kan worden geplaatst.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) California Star is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die behoefte heeft aan wat rust tijdens het koude seizoen.

  De Pelargonium (Zonale Grp) California Star is niet winterhard en kan temperaturen onder de 5°C niet verdragen. Het is belangrijk om deze plant in de winter binnen te halen of te beschermen tegen vorst. Planten die niet winterhard zijn, kunnen niet langdurig overleven in koude temperaturen.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt en verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de groei te bevorderen. Bemest de plant af en toe voor een optimale bloei.

  Pelargoniums hebben doorgaans genoeg ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen. Zorg voor een ruime pot of plant ze in de volle grond met voldoende afstand tot andere planten. Houd minimaal 20-30 cm ruimte tussen elke plant aan.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in gedeeltelijke schaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. In de schaduw kan de plant minder goed bloeien en groeien.

  De plant heeft één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. In de zomer kan de plant iets vaker water nodig hebben dan in de winter.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Tuinplanten zoals de Pelargonium (Zonale Grp) California Star kunnen helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in tuinen door bijen, vlinders en andere bestuivers aan te trekken. Het is belangrijk om een diversiteit aan beplanting te hebben om een gezonde leefomgeving te creëren voor verschillende soorten dieren. Het is aan te raden om naast bloeiende planten ook andere soorten planten te hebben die verschillende dieren aantrekken.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en de bloei kan enkele maanden aanhouden. De bloemen zijn vaak helder roze gekleurd en vormen een mooie toevoeging aan de tuin gedurende de zomermaanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) California Star is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die niet bedoeld is voor consumptie. Het is belangrijk om enkel planten te eten die specifiek geteeld zijn voor consumptie.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) California Star heeft een bladeren die geluid kunnen absorberen, maar het is niet de meest effectieve plant voor geluidsdemping. Het is meer een decoratieve plant dan een geluidsisolerende plant.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, is het aan te raden om regelmatig te snoeien. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant altijd voldoende groeiruimte heeft na het snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Geef liever een keer per week grondig water dan vaker kleine beetjes.

  De plant doet het goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor de beste resultaten.

  Deze tuinplant groeit het beste in goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en geef regelmatig water om de wortels gezond te houden. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren op vochtigheid en voedingsstoffen om een optimale groei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats, in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en beschermd wordt tegen koude wind.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen winterbescherming nodig tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de plant te bedekken met stro, bladeren of speciale beschermhoezen. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten op een koele plek met voldoende licht.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes, en moet goed gedraineerd worden. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Houd de plant op een zonnige plek met voldoende licht.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus bemest volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen rondom de plant kan helpen om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals compost, boomschors of stro. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten zoals de "Pelargonium (Zonale Grp) California Star" ligt tussen pH 6 en pH 7. Te zure of te basische bodems kunnen problemen veroorzaken voor de groei en ontwikkeling van de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en indien nodig aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen verschillende methodes worden toegepast, zoals het regelmatig controleren op luizen, trips en spint. Ook kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet om het ongedierte te bestrijden. Daarnaast kan het helpen om de planten regelmatig te besproeien met een zeepoplossing om ongedierte te verwijderen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) California Star is een prachtige plant met opvallende, felgekleurde bloemen. De bloemen hebben een sterachtige vorm en variëren in kleur van rood tot roze en wit. De plant heeft donkergroen blad met opvallende nerven. Deze Pelargonium staat graag op een zonnige plek en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. Het is een makkelijk te verzorgen plant die zowel in de tuin als in potten op het terras kan worden geplaatst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.