Eustoma russellianum 'Bolero Mid Blue'

Eustoma russellianum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Eustoma russellianum 'Bolero Mid Blue' is een prachtige en elegante plant met enkele of dubbele bloemen in een schitterende mid-blauwe kleur. De bloemen zijn trompetvormig en kunnen tot wel 5 cm groot worden. Deze plant is perfect voor gebruik in boeketten en als snijbloem. Eustoma russellianum 'Bolero Mid Blue' bloeit in de zomer en heeft een lange bloeiperiode. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Eustoma russellianum 'Bolero Mid Blue' is over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden. Ze hebben regelmatig water nodig, maar vermijd teveel water geven. Zorg voor voldoende zonlicht en voed de plant regelmatig met plantenvoeding.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zet hem daarom op een plek waar hij veel zonlicht kan ontvangen, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Vermijd echter direct zonlicht in de middag om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft water nodig wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Dit betekent meestal dat de plant ongeveer 1-2 keer per week water nodig heeft. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Felle zon kan de plant beschadigen en verbranden, waardoor hij zijn prachtige bloemen kan verliezen. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te veel zonlicht om zijn gezondheid te behouden.

  Ja, Eustoma russellianum 'Bolero Mid Blue' houdt van warmte en doet het goed bij een gematigde tot warme omgevingstemperatuur. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of te lage temperaturen. In een warme en zonnige omgeving zal de plant goed gedijen.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode kan variëren, maar de bloemen blijven over het algemeen enkele weken tot maanden bloeien.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en deze om te zetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen van de plant kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant geeft de voorkeur aan een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Zorg er ook voor dat de plant niet te veel blootgesteld wordt aan koude tocht.

 • Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Snoei dode of beschadigde bladeren en stelen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Knip de plant in het voorjaar terug om de vorm en grootte te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Kies voor een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Een lichtzure bodem met een pH tussen 6 en 7 is ideaal. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan.

  De Eustoma russellianum 'Bolero Mid Blue' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Bemest de plant af en toe tijdens de groeiperiode voor een goede bloei.

  Om je kamerplant schoon te maken, kun je voorzichtig stof en vuil van de bladeren afvegen met een zachte doek of een zachte borstel. Gebruik lauw water om eventueel hardnekkig vuil weg te spoelen, maar vermijd te veel water op de bladeren. Als er nog steeds vuil op de bladeren zit, kan een milde oplossing van water en zachte zeep worden gebruikt.

  De Eustoma russellianum 'Bolero Mid Blue' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden of westen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is en niet onder de 15 graden Celsius daalt.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn en niet te hoog. Een normale luchtvochtigheid in huis is doorgaans voldoende om deze plant gezond te houden. Overmatige luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelproblemen.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor de groei en bloei van kamerplanten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Eustoma russellianum 'Bolero Mid Blue' heeft een voorkeur voor een lichte bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot ophoping van zouten in de grond, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die wordt gegeven.

 • Omschrijving

  De Eustoma russellianum 'Bolero Mid Blue' is een prachtige en elegante plant met enkele of dubbele bloemen in een schitterende mid-blauwe kleur. De bloemen zijn trompetvormig en kunnen tot wel 5 cm groot worden. Deze plant is perfect voor gebruik in boeketten en als snijbloem. Eustoma russellianum 'Bolero Mid Blue' bloeit in de zomer en heeft een lange bloeiperiode. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.