Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Light Blue'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola 'Flair Light Blue' is een vrolijke en charmante plant met prachtige lichtblauwe bloemen. Deze plant behoort tot de Wittrockiana groep en staat bekend om zijn overvloedige bloei en lange bloeiperiode. De 'Flair Light Blue' heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor in bloembakken, borders of hanging baskets. Deze plant trekt vlinders aan en zorgt voor een kleurrijke en levendige uitstraling in de tuin. Regelmatig water geven en een zonnige standplaats bevorderen de groei en bloei van deze mooie Viola.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Light Blue' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die afhankelijk is van de seizoenen en zal in de winter vaak zijn bladeren verliezen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Light Blue' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die prima bestand is tegen milde vorst. Het is raadzaam om bij strenge vorst de plant te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en vereist regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten en af en toe te bemesten voor mooie bloei. Snoeien kan nodig zijn om de groei in toom te houden.

  De Viola 'Flair Light Blue' heeft ongeveer 20-25 cm ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en schimmelziekten te voorkomen. Plant ze op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Light Blue' groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinbeplanting om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Tuinplanten zoals Viola 'Flair Light Blue' kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het zorgt voor een gevarieerd ecosysteem en draagt bij aan het behoud van de natuurlijke balans in de tuin. Het is dus zeker een goede toevoeging voor biodiversiteit.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Light Blue' bloeit vanaf het vroege voorjaar tot aan het begin van de zomer. De bloei kan tot wel 6 weken duren.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Light Blue' kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven op warme dagen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Light Blue' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Eetbare viooltjes hebben specifieke soorten die geschikt zijn voor consumptie.

  Ja, veel tuinplanten hebben de capaciteit om geluid te absorberen en op die manier geluid te dempen. Dit komt voornamelijk door de bladeren en de structuur van de planten.

 • Je kunt regelmatig dode bloemen en bladeren verwijderen om de groei te bevorderen. Niet alle Viola planten hebben snoei nodig, maar als de plant er onverzorgd uitziet, kun je wat takken inkorten. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of na de bloei om nieuwe groei te stimuleren.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Light Blue' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel organische meststof toe om de plant gezond en bloeiend te houden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Light Blue' groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Light Blue' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze kunnen in de winter baat hebben bij extra bescherming tegen vorst en sneeuw. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met stro, bladeren of speciale winterbescherming. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vocht heeft en niet uitdroogt tijdens de koude maanden.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de plant gezond te houden. Geef de plant regelmatig voeding voor een goede groei en bloei.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer, volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbrande bladeren en verminderde bloei.

  Mulch kan gebruikt worden als bescherming voor de wortels van de plant en om onkruidgroei te voorkomen. Het kan ook helpen om vocht vast te houden en de grondtemperatuur te reguleren. Het beste moment om mulch aan te brengen is in het voorjaar.

  De ideale zuurgraad voor tuinplanten zoals deze is neutraal tot licht zuur, met een pH tussen 6 en 7. Voor een goede groei en bloei is het belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is. Het regelmatig testen en eventueel bijsturen van de pH-waarde kan helpen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Light Blue', kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken. Regelmatig de plant inspecteren op ongedierte en deze tijdig verwijderen kan ook helpen bij de bestrijding. Voorkom het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, aangezien deze schadelijk kunnen zijn voor het milieu en andere planten en dieren.

 • Omschrijving

  De Viola 'Flair Light Blue' is een vrolijke en charmante plant met prachtige lichtblauwe bloemen. Deze plant behoort tot de Wittrockiana groep en staat bekend om zijn overvloedige bloei en lange bloeiperiode. De 'Flair Light Blue' heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor in bloembakken, borders of hanging baskets. Deze plant trekt vlinders aan en zorgt voor een kleurrijke en levendige uitstraling in de tuin. Regelmatig water geven en een zonnige standplaats bevorderen de groei en bloei van deze mooie Viola.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.