Viola (Wittrockiana Grp) Flair Pink

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Flair Pink is een prachtige en kleurrijke plant met roze bloemen. De bloemen hebben een opvallende uitstraling en trekken direct de aandacht. Deze plant bloeit vaak gedurende meerdere seizoenen en is een populaire keuze voor bloembakken, borders en hanging baskets. De Viola Flair Pink gedijt het best in de volle zon tot halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien. Deze plant voegt een vrolijke en romantische sfeer toe aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) Flair Pink is niet groenblijvend. Het is een tweejarige plant die in de winter meestal afsterft. Het is aan te raden om in het voorjaar nieuwe planten te planten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is een tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Ja, Viola (Wittrockiana Grp) Flair Pink is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en regelmatig bemest wordt voor optimale groei. Deze plant doet het goed in de zon of halfschaduw.

  Voor deze plant is ongeveer 15-20 cm ruimte per plant nodig in de tuin. Houd bij het planten rekening met voldoende licht en luchtstroming. Zorg ook voor voldoende voedingsstoffen en water voor optimale groei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Flair Pink groeit het beste op een zonnige plek, maar kan ook goed groeien in halfschaduw. In de schaduw kan de groei echter wat langzamer zijn en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij minstens een paar uur per dag zonlicht krijgt.

  Tuinplanten hebben over het algemeen gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemgesteldheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten licht vochtig te houden en niet te laten uitdrogen. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die meer biodiversiteit willen bevorderen.

  Tuinplanten, waaronder "Viola (Wittrockiana Grp) Flair Pink", dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken die essentieel zijn voor de bestuiving van andere planten. Daarnaast zorgen planten voor extra groen in de tuin, wat een positief effect heeft op de biodiversiteit. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit om planten zoals deze in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit vanaf het vroege voorjaar tot aan het begin van de zomer en heeft een bloeiperiode van gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Viola (Wittrockiana Grp) Flair Pink kan goed tegen de volle zon en is daarom geschikt voor plaatsing in de tuin. Het heeft behoefte aan minstens 6 uur zonlicht per dag voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme zomerdagen.

  De bloemen van deze plant zijn eetbaar en kunnen worden gebruikt om salades of desserts te versieren. Echter, het wordt afgeraden om planten uit tuincentra te eten vanwege mogelijke chemische behandelingen. Er zijn soorten die speciaal worden gekweekt voor culinaire doeleinden.

  Ja, sommige planten hebben geluidsdempende eigenschappen door het absorberen van geluidsgolven met hun bladeren en stelen. Het is echter niet bekend of jouw specifieke plant geluidsdempend is. Het kan geen kwaad om de plant in huis te hebben voor een rustgevende sfeer.

 • Deze plant hoeft niet gesnoeid te worden, tenzij er dode of beschadigde bladeren of bloemen zijn die verwijderd moeten worden voor een nette uitstraling. Overmatige snoei kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele problemen en indien nodig bij te snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar houdt niet van een te natte grond. Geef water aan de basis van de plant en vermijd nat worden van het blad om schimmel te voorkomen. Geef water wanneer de grond droog aanvoelt.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voed de plant indien nodig met een geschikte meststof voor Tuinplanten.

  Tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) Flair Pink groeien het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Het is ook belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Flair Pink heeft het liefst een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind en felle middagzon.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Flair Pink heeft bescherming nodig tijdens de wintermaanden, vooral als het gaat vriezen. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro om vorstschade te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om de koude wind te vermijden.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet op een zonnige plek worden geplaatst. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen. Voeg regelmatig voeding toe voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het begin van de lente tot in de herfst. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting, aangezien dit schade aan de plant kan veroorzaken.

  Mulch is een laag organisch materiaal die wordt aangebracht rond de planten om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Het kan bestaan uit compost, stro, bladeren of boomschors. Mulch helpt bij het bevorderen van een gezonde groei van de planten en kan jaarlijks worden aangebracht.

  De Tuinplanten hebben vaak een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad te behouden om gezonde groei en bloei te stimuleren. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op insecten zoals luis en trips. Gebruik indien nodig een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel om eventueel ongedierte te verwijderen. Het houden van de plant gezond door regelmatig water te geven en de juiste voeding te geven kan ook helpen om insecten weg te houden.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Flair Pink is een prachtige en kleurrijke plant met roze bloemen. De bloemen hebben een opvallende uitstraling en trekken direct de aandacht. Deze plant bloeit vaak gedurende meerdere seizoenen en is een populaire keuze voor bloembakken, borders en hanging baskets. De Viola Flair Pink gedijt het best in de volle zon tot halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien. Deze plant voegt een vrolijke en romantische sfeer toe aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.