Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Red'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Red' is een vrolijke en kleurrijke plant met opvallende rode bloemen. Deze plant behoort tot de viooltjesfamilie en staat bekend om zijn compacte groeiwijze. De bloemen hebben een fluweelachtig uiterlijk en bloeien van het vroege voorjaar tot in de zomer. 'Flair Red' gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en is perfect voor het opfleuren van borders, potten en hanging baskets. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan en kan zowel in de tuin als op het balkon worden gekweekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Red' is geen groenblijvende plant. Het verliest in de winter zijn bladeren en kan in het voorjaar weer opnieuw gaan groeien. Het is een eenjarige plant die voornamelijk bloeit in de lente en de zomer.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het wordt aanbevolen om de plant te beschermen tijdens strenge vorst. Het is het beste om de plant in de lente te planten zodat deze goed kan wortelen voor de winter.

  Ja, de plant is eenvoudig te onderhouden en vereist weinig zorg. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn voldoende voor een gezonde groei. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte te laten tussen elke plant. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te breiden en te groeien. Een ruime pot of tuinperk kan helpen om de plant gezond te houden.

  Ja, Viola's groeien goed in de schaduw en hebben zelfs de voorkeur voor wat schaduwrijke plekken. Zorg er wel voor dat de plant voldoende licht krijgt om te bloeien en regelmatig water krijgt. Het is een sterke en veelzijdige plant die zich goed aanpast aan verschillende groeiomstandigheden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om te controleren of de plant water nodig heeft door de grond te voelen.

  Ja, Viola planten zijn vaak aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Het kan helpen bij het bevorderen van de bestuiving in je tuin. Let op dat je geen bestrijdingsmiddelen gebruikt die schadelijk kunnen zijn voor deze nuttige insecten.

  Tuinplanten dragen bij aan biodiversiteit door insecten te lokken en voedsel te bieden aan dieren. Door planten in verschillende vormen en kleuren aan te planten, kan de diversiteit bevorderd worden. Het is belangrijk om te kiezen voor inheemse plantensoorten om de lokale biodiversiteit te ondersteunen.

  Deze plant bloeit van het vroege voorjaar tot het begin van de zomer. De bloeiperiode duurt meestal 8 tot 12 weken. Na de bloei kunnen de planten nog doorgroeien en bloeien bij koeler weer in de herfst.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Red' kan goed tegen de volle zon. Deze tuinplanten gedijen goed in zonnige omgevingen en bloeien volop bij voldoende zonlicht.

  Nee, de bloemen van Viola zijn niet eetbaar. Het wordt afgeraden om ze te consumeren omdat ze giftige stoffen kunnen bevatten. Het is altijd belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Red' plant heeft een beperkt geluidsdempend effect vanwege zijn bladeren en bloemen die geluidstrillingen kunnen absorberen. Het effect is echter minimaal en de plant is voornamelijk decoratief en niet specifiek gekweekt voor geluidsdemping. Andere planten zoals bamboe of varens kunnen een beter geluidsdempend effect hebben in de tuin.

 • Je kunt dode bloemen en bladeren regelmatig verwijderen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Als de plant te groot wordt, kun je hem tot ongeveer de helft terugsnoeien om de groei te stimuleren. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of na de bloei.

  Geef regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Vermijd dat er water op het blad terechtkomt om schimmel te voorkomen. Houd rekening met de weersomstandigheden en pas de watergift hierop aan.

  Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, zodat de grond licht vochtig blijft. Het is aan te raden om af en toe wat meststof toe te voegen voor een gezonde groei.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond van gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voedingsstoffen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat blijft. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  De plant heeft geen speciale winterbescherming nodig, maar kan wel profiteren van een laag organisch mulchmateriaal rond de wortels om ze te beschermen tegen vorst. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is om te voorkomen dat de wortels te nat worden en bevriezen tijdens de winter. Het is ook raadzaam om de plant in een beschutte omgeving te plaatsen om deze te beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

  Zorg voor voldoende water en plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar te bemesten met organische meststoffen voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoog kaliumgehalte om de bloemproductie te stimuleren. Bemest niet te vaak om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulchen rondom de plant met organisch materiaal zoals compost of boomschors kan helpen om vocht vast te houden en de bodemtemperatuur te reguleren. Dit kan de plant beschermen tegen extreme weersomstandigheden en onkruidgroei verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stelen van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  Viooltjes groeien het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 is ideaal voor deze tuinplanten. Zorg voor een goed doorlatende bodem om wateroverlast te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u regelmatig inspecteren op bladluizen, slakken en rupsen. U kunt biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken zoals neemolie of roofmijten. Daarnaast helpt het om de plant gezond en sterk te houden door regelmatig water te geven en de juiste voeding te geven.

 • Omschrijving

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Red' is een vrolijke en kleurrijke plant met opvallende rode bloemen. Deze plant behoort tot de viooltjesfamilie en staat bekend om zijn compacte groeiwijze. De bloemen hebben een fluweelachtig uiterlijk en bloeien van het vroege voorjaar tot in de zomer. 'Flair Red' gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en is perfect voor het opfleuren van borders, potten en hanging baskets. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan en kan zowel in de tuin als op het balkon worden gekweekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.