Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair True Blue'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola 'Flair True Blue' is een prachtige vioolplant met helderblauwe bloemen en een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een opvallende kleur en bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Deze plant is perfect voor het toevoegen van kleur aan bloembedden, borders en hanging baskets. Viola 'Flair True Blue' vraagt om een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en regelmatige watergift. Deze vioolplant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair True Blue' is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de herfst en winter meestal afsterft. Het moet dus jaarlijks opnieuw worden geplant.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Met de juiste bescherming kan hij ook lagere temperaturen overleven. Zorg ervoor dat de plant goed wordt beschermd tijdens strenge vorstperioden.

  De Viola plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Zolang de plant voldoende water krijgt en op een zonnige plek staat, zal hij goed gedijen. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de bloei stimuleren.

  De Viola plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Houd rekening met de groeipotentie en de grootte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Ja, Viola's groeien goed in de schaduw en zelfs gedeeltelijke schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en houd de planten regelmatig vochtig. De plant zal blijven bloeien en gedijen in deze omstandigheden.

  De Viola 'Flair True Blue' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Water de plant ongeveer 2 tot 3 keer per week, afhankelijk van de weersomstandigheden en de vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en de kleurrijke bloemen. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die graag deze bestuivers willen aantrekken.

  Ja, deze plant kan bijdragen aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast zorgt het voor kleur en variatie in de tuin, wat ook gunstig is voor de biodiversiteit. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten te combineren om een gezonde en diverse leefomgeving te creëren.

  Deze plant bloeit in de maanden april t/m oktober en de bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair True Blue' kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in zonnige omstandigheden. De plant heeft veel licht nodig om optimaal te groeien en te bloeien. Het is daarom geen probleem om deze plant in de volle zon te plaatsen.

  De bloemen van de Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair True Blue' zijn eetbaar, maar het is aan te raden om alleen bloemen te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie. Niet alle varianten van viooltjes zijn geschikt om te eten. Let daarom op bij het consumeren van deze plant.

  Ja, Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair True Blue' heeft een beperkte geluidsdempende werking vanwege de bladeren en bloemen die geluidsgolven kunnen absorberen. Deze plant kan daarom een kleine bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluid.

 • Deze plant hoeft over het algemeen niet te worden gesnoeid, tenzij om dode of beschadigde bladeren of bloemen te verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Bij het verwijderen van takken is het raadzaam om een scherpe snoeischaar te gebruiken om schade te voorkomen.

  Deze plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens drogere periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant in een plas water staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De plant heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Ververs de potgrond elk jaar om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vochtig zijn. Een rijke bodem met voldoende organisch materiaal wordt aanbevolen. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is.

  De Viola 'Flair True Blue' gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig blijft. Deze tuinplanten kunnen goed geplant worden in borders, bloembakken of hangmanden.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Je kan de plant beschermen door stro of bladeren rond de basis te leggen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat blijft in de winter.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de grond altijd licht vochtig. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef tijdens het groeiseizoen regelmatig plantenmest.

  Voor tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair True Blue' is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, bij voorkeur met een meststof voor bloeiende planten. Kies voor een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium om de groei en bloei te stimuleren. Houd de aanbevolen dosering van de meststof in acht en vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is raadzaam om rondom de planten mulch aan te brengen. Mulch helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen extreme temperaturen. Kies bij voorkeur organische mulch zoals boomschors of compost.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair True Blue' groeit het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld speciale meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair True Blue', kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of zeepwater worden gebruikt. Daarnaast kan regelmatig inspecteren van de planten en het verwijderen van aangetaste bladeren helpen bij het voorkomen van plagen. In geval van ernstige besmetting, kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet.

 • Omschrijving

  Viola 'Flair True Blue' is een prachtige vioolplant met helderblauwe bloemen en een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een opvallende kleur en bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Deze plant is perfect voor het toevoegen van kleur aan bloembedden, borders en hanging baskets. Viola 'Flair True Blue' vraagt om een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en regelmatige watergift. Deze vioolplant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.