Viola (Wittrockiana Grp) Flair White + Eye

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Flair White + Eye is een compacte en bloeiende plant met opvallende witte bloemblaadjes en een diep paars oog in het midden. Deze viooltjes hebben een kleurrijk en speels uiterlijk en zijn perfect voor het opfleuren van tuinen, borders of bloembakken. Ze bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien en bloeien. Viola (Wittrockiana Grp) Flair White + Eye is een charmante toevoeging aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) Flair White + Eye is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die bloeit in het voorjaar en de zomer en daarna afsterft. Het is dus belangrijk om elk jaar opnieuw te planten.

  De plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaag. De plant kan goed overwinteren in de tuin.

  De Viola is over het algemeen een eenvoudig te onderhouden plant die weinig speciale zorg nodig heeft. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven, en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Deze plant is geschikt voor in de tuin en kan goed gedijen in borders of potten.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Flair White + Eye heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt op de plek waar hij staat. Houd ook rekening met de groeiruimte van andere planten in de omgeving.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Flair White + Eye groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en mogelijk langgerekter worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Het is aan te raden om de grond regelmatig te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen en heldere kleuren die deze insecten aantrekken. Het kan een mooie toevoeging zijn aan de tuin om bijen en vlinders naar de bloemen te lokken en zo de biodiversiteit te bevorderen.

  Ja, tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten zoals bijen en vlinders aan te trekken. Ze zorgen voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten. Het is daarom goed om tuinplanten zoals deze in je tuin te planten.

  Je bloeit meestal in de maanden maart tot en met juli en je bloeit voor een paar maanden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Flair White + Eye kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg wel voor voldoende water en bescherm de plant bij extreme hitte.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Het consumeren van de bloemen of bladeren kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is belangrijk om alleen planten te eten die als eetbaar zijn aangemerkt.

  Ja, de "Viola (Wittrockiana Grp) Flair White + Eye" plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempend effect door de bladeren en bloemen die geluidstrillingen absorberen. Echter, de geluidsdempende werking is beperkt in vergelijking met specifieke geluidsdempende planten zoals bamboe of klimop. Over het algemeen zullen meerdere planten nodig zijn om een significant geluidsdempend effect te creëren.

 • Om de plant gezond en compact te houden, kunt u regelmatig uitgebloeide bloemen verwijderen door deze af te knippen. Snoei daarnaast dode of beschadigde bladeren en takken weg om de groei te stimuleren. Het is aan te raden om in het voorjaar de plant helemaal terug te knippen, zodat deze fris en vol bloemen terugkomt.

  De Viola Flair White + Eye heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven zodat de bladeren tijd hebben om te drogen en schimmelvorming te voorkomen.

  De ideale potgrond voor deze plant is een lichtvoedzame potgrond met goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar ook goed waterdoorlatend is. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor bloeiende planten voor een optimale groei en bloei.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten zoals deze Viola is het beste als de grond goed doorlatend is en rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is. Goede bodemkwaliteit bevordert gezonde groei en bloei van de plant.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Flair White + Eye heeft een voorkeur voor een standplaats in de zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Deze tuinplant kan zowel in borders als in potten geplaatst worden.

  In de winter is het verstandig om deze plant te beschermen tegen vorst door middel van bijvoorbeeld een laag mulch of stro. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is ook mogelijk om de plant tijdelijk binnen te zetten op een koele, lichte plek.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe bloei te bevorderen. Geef de plant af en toe wat voeding tijdens de groeiperiode.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Bemest in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer voor een optimale groei.

  Het gebruik van mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en voorkomt onkruidgroei. Daarnaast beschermt het ook de wortels van de plant tegen extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de mulch niet te dicht bij de stengels van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  De meeste tuinplanten, waaronder de Viola (Wittrockiana Grp) Flair White + Eye, verkiezen een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een bodemtest kan helpen om de exacte zuurgraad van de bodem te bepalen en eventueel aanpassingen te maken indien nodig. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad te behouden voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Gebruik natuurlijke methoden zoals het plaatsen van lokdozen of het besproeien met een mengsel van water en zeep om ongedierte te bestrijden. Controleer regelmatig op tekenen van schade en verwijder aangetaste bladeren om verdere verspreiding te voorkomen. Overweeg ook het inzetten van nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Flair White + Eye is een compacte en bloeiende plant met opvallende witte bloemblaadjes en een diep paars oog in het midden. Deze viooltjes hebben een kleurrijk en speels uiterlijk en zijn perfect voor het opfleuren van tuinen, borders of bloembakken. Ze bloeien rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien en bloeien. Viola (Wittrockiana Grp) Flair White + Eye is een charmante toevoeging aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.