Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Yellow'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Yellow' is een vrolijke en kleurrijke plant met opvallende, heldergele bloemen. De compacte groeiwijze maakt deze plant perfect voor in bloembakken en borders. 'Flair Yellow' bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en zomer en trekt vlinders en bijen aan. De plant heeft een frisse uitstraling en voegt een zonnige touch toe aan je tuin of balkon. Regelmatig water geven en een plekje in de volle zon zorgen voor een gezonde groei en prachtige bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Yellow' is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die niet het hele jaar zijn bladeren behoudt. Deze plant moet dus elk jaar opnieuw geplant worden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5°C. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Zorg voor een beschutte plek of gebruik bijvoorbeeld vliesdoek om de plant te beschermen.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Yellow' is makkelijk in onderhoud en gedijt goed in de tuin. Het is een sterke en compacte plant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar verder heeft de plant weinig speciale aandacht nodig.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Yellow' heeft ongeveer 15 tot 20 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt om optimaal te kunnen groeien. Houd bij het planten ook rekening met de ruimte die de plant nodig heeft om zich te kunnen verspreiden.

  Viola's groeien het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zullen ze minder bloeien en mogelijk minder gezond zijn. Het is daarom aan te raden om Viola's in de zon te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals de Viola 'Flair Yellow' hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de vochtigheid van de grond. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden. Het is aan te raden om de planten in de vroege ochtend of late avond water te geven om verdamping te minimaliseren.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere gele bloemen en nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en ondersteunen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectar en pollen. De bloemen bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten, wat bijdraagt aan een gezonde tuinecosysteem. Het bevorderen van biodiversiteit in de tuin draagt ​​bij aan het behoud van verschillende planten- en diersoorten.

  De plant bloeit meestal van maart tot juni en de bloeiperiode kan ongeveer 6-8 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen met voldoende licht. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden tijdens warme periodes en de plant regelmatig water te geven. Het regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen zal de bloeiperiode verlengen.

  Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Yellow' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die gekweekt zijn voor menselijke consumptie.

  Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Yellow' is geen geluidsdempende plant. Deze plant heeft voornamelijk decoratieve eigenschappen en draagt niet bij aan het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen verwijderen door ze af te knippen met een scherpe schaar. Dit zal de plant stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Snoeien kan het beste in het voorjaar of najaar worden gedaan.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Deze tuinplant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Kies voor een potgrond die speciaal voor bloeiende planten is samengesteld.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Yellow' heeft het liefst een vochtige en goed doorlatende bodem. Het is belangrijk dat de bodem vruchtbaar is en een goede structuur heeft. Zorg ervoor dat de bodem niet te veel verdicht is en voldoende organisch materiaal bevat.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd plekken met veel wind. Bescherm de plant tegen vorst in de winter.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Yellow' heeft bescherming nodig tijdens de wintermaanden. Zorg voor een mulchlaag rond de plant om de wortels te beschermen tegen vorst. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant af te dekken met vliesdoek of een beschermende hoes.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Yellow' heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens het groeiseizoen.

  Tuinplanten zoals viooltjes kunnen in het voorjaar bemest worden met een langzaamwerkende meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen. Bemest de planten niet te veel tijdens de groeiperiode om te voorkomen dat ze te weelderig worden.

  Mulchen met organisch materiaal zoals boomschors of compost helpt bij het vasthouden van vocht en onderdrukt onkruidgroei. Het helpt ook bij het behouden van een gelijkmatigere bodemtemperatuur, waardoor de plant beter beschermd is tegen extremen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stengels van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5.5 en 7.5. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze planten, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en bloemen te controleren op tekenen van plagen. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep kunnen helpen bij het bestrijden van bladluizen, spintmijten en andere insecten. Het is ook aan te raden om de planten te voorzien van voldoende licht, lucht en water om ze gezond en weerbaar te houden tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Flair Yellow' is een vrolijke en kleurrijke plant met opvallende, heldergele bloemen. De compacte groeiwijze maakt deze plant perfect voor in bloembakken en borders. 'Flair Yellow' bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en zomer en trekt vlinders en bijen aan. De plant heeft een frisse uitstraling en voegt een zonnige touch toe aan je tuin of balkon. Regelmatig water geven en een plekje in de volle zon zorgen voor een gezonde groei en prachtige bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.