Viola (Wittrockiana Grp) Flair Yellow + Eye

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) Flair Yellow + Eye is een vrolijke en kleurrijke plant met opvallende gele bloemen en een contrasterend oogje in het midden. Deze plant brengt een vrolijke en zonnige uitstraling in de tuin of op het balkon. De compacte groeiwijze maakt het een ideale plant voor in bloembakken of hanging baskets. De Viola Flair Yellow + Eye bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de vroege zomer en is gemakkelijk te onderhouden. Een echte eyecatcher die zorgt voor een instant vrolijke sfeer in de tuin!

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden. De Viola (Wittrockiana Grp) Flair Yellow + Eye is een bloeiende plant die vooral in de lente en zomer bloeit.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5°C. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bladeren of een fleecedoek. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is om vorstschade te voorkomen.

  Ja, deze plant is redelijk gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zolang hij regelmatig water, zonlicht en voeding krijgt, zal hij gezond en bloeiend blijven. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren.

  Viola's hebben ongeveer 10-15 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor voldoende luchtcirculatie en zonlicht. In grotere groepen kunnen ze ook goed gecombineerd worden met andere tuinplanten.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook redelijk goed groeien in de schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt voor een optimale groei en bloei. Vergeet niet om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Controleer regelmatig of de grond niet te droog is en geef indien nodig water. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleur en geur van de bloemen. Hierdoor kan het een mooie toevoeging zijn aan een tuin die wordt bezocht door deze insecten.

  Tuinplanten dragen bij aan biodiversiteit doordat ze voedsel en schuilplaatsen bieden aan insecten en vogels. Het is belangrijk om verschillende soorten en variëteiten te planten om de biodiversiteit te bevorderen. Het regelmatig snoeien en verzorgen van de plant kan ook helpen om een gezonde en diverse tuinomgeving te creëren.

  Deze plant bloeit voornamelijk in de maanden maart tot en met juni en kan bloeien gedurende ongeveer 10 tot 12 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon, maar is ook geschikt voor wat lichtere schaduwrijke plekken in de tuin. Zorg er wel voor dat de grond vochtig blijft en dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempend vermogen. Planten kunnen helpen om omgevingsgeluiden te absorberen en te verminderen. Het kan dus een positief effect hebben op de geluidsniveaus in de omgeving.

 • Om de plant gezond te houden, kunnen uitgebloeide bloemen regelmatig worden verwijderd. Het is ook belangrijk om dode of beschadigde bladeren te snoeien voor een betere groei. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en bloei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens drogere periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad te besproeien.

  De Viola (Wittrockiana Grp) Flair Yellow + Eye heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  Deze plant groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een gematigde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde in de bodem voor optimale groei en bloei. Het regelmatig toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de bloei bevorderen.

  In de winter heeft de Viola (Wittrockiana Grp) Flair Yellow + Eye bescherming nodig tegen vorst. Bedek de plant met een dikke laag bladeren of stro om de kou te weren. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist een zonnige standplaats en regelmatig water geven, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen en geef in het voorjaar wat extra mest voor een rijke bloei. Snoei de plant na de bloei om de vorm en compactheid te behouden.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar en in de zomer regelmatig te bemesten met een algemene meststof. Gebruik bij voorkeur een meststof die specifiek is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulchen is belangrijk voor Tuinplanten omdat het de grond vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de wortels beschermt tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulchlaag. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor het beste resultaat.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen en de gezonde groei van de planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is het belangrijk regelmatig de bladeren en stelen te controleren op tekenen van insecten. Slakken kunnen worden geweerd door schelpen rond de plant te leggen. Daarnaast kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) Flair Yellow + Eye is een vrolijke en kleurrijke plant met opvallende gele bloemen en een contrasterend oogje in het midden. Deze plant brengt een vrolijke en zonnige uitstraling in de tuin of op het balkon. De compacte groeiwijze maakt het een ideale plant voor in bloembakken of hanging baskets. De Viola Flair Yellow + Eye bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de vroege zomer en is gemakkelijk te onderhouden. Een echte eyecatcher die zorgt voor een instant vrolijke sfeer in de tuin!

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.