Sinningia Goldvana

Sinningia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sinningia Goldvana is een vrolijk ogende plant met opvallende goudgele bloemen. De plant heeft een compacte groei en is perfect voor in huis op een zonnige plek. De bladeren van de Sinningia Goldvana zijn groen en vormen een mooi contrast met de heldergele bloemen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en wat plantenvoeding nodig heeft. Deze plant voegt een vrolijke en kleurrijke touch toe aan elke kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat en geef matig water. Regelmatig bemesten zorgt voor een gezonde groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Plaats hem het beste op een plek met helder indirect licht. Op deze manier kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels van de plant te langdurig in water staan.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan verbranden in felle zon. Het is dus beter om het uit direct zonlicht te houden. Plaats de plant op een plek waar het licht gefilterd wordt, zoals bijvoorbeeld voor een raam met gordijnen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Het is aan te raden om de plant op een enigszins warme en lichte plek te plaatsen.

  De Sinningia Goldvana bloeit meestal in de maanden juni tot en met augustus. De bloeiperiode duurt gemiddeld tussen de 4 tot 8 weken.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis door schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen op te nemen. Het is een goede keuze voor in huis of op kantoor als je op zoek bent naar een plant die de lucht zuivert.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Plotselinge temperatuurschommelingen kunnen schadelijk zijn voor deze kamerplant.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden. Verwijder dode bladeren en bloemstelen regelmatig om de plant gezond te houden. Knip eventuele uitlopers terug om de plant compact te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet te nat. Geef in de lente en zomer iets meer water dan in de herfst en winter. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  Voor de Sinningia Goldvana is het belangrijk om gebruik te maken van hoogwaardige potgrond. Kies voor een luchtige en goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond altijd vochtig is, maar niet te nat.

  De Sinningia Goldvana heeft behoefte aan goed doorlatende en vruchtbare potgrond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, want dit kan wortelrot veroorzaken. Vermijd zware en compacte grondsoorten.

  De Sinningia Goldvana heeft wekelijks water nodig en staat graag op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien en uitgebloeide bloemen verwijderen bevordert de groei.

  Je kunt de bladeren van deze plant afnemen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, omdat dit de plant kan beschadigen.

  De Sinningia Goldvana heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen voor de beste groeiomstandigheden. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Houd de plant weg van tochtige plekken en extremen in temperatuur.

  De luchtvochtigheid dient gemiddeld te zijn voor kamerplanten. Een normale luchtvochtigheid in huis is prima. Het is niet nodig om extra maatregelen te nemen voor de luchtvochtigheid van deze plant.

  De plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een bodem met een hogere zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffentekorten en groeiproblemen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Sinningia Goldvana heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor een algemene kamerplantenmest en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant ongeveer eens per maand om gezonde groei en bloei te bevorderen.

 • Omschrijving

  De Sinningia Goldvana is een vrolijk ogende plant met opvallende goudgele bloemen. De plant heeft een compacte groei en is perfect voor in huis op een zonnige plek. De bladeren van de Sinningia Goldvana zijn groen en vormen een mooi contrast met de heldergele bloemen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en wat plantenvoeding nodig heeft. Deze plant voegt een vrolijke en kleurrijke touch toe aan elke kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.