Alstroemeria Colorita Red

Alstroemeria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Alstroemeria Colorita Red er en smuk blomstrende plante med iøjnefaldende røde blomster. Planten har lange stængler med flere blomsterknopper, der gradvist åbner sig. Blomsterne har en kontrasterende gul og hvid hals og tilføjer farve til haven eller blomsterarrangementet. Alstroemeria Colorita Red blomstrer fra forår til efterår og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten trives godt i fuld sol eller halvskygge og kræver regelmæssig vanding for sund vækst og blomstring.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Alstroemeria Colorita Red er stedsegrøn. Dette betyder, at bladene forbliver grønne hele året rundt. Det er en smuk tilføjelse til haven, især i vintermånederne.

  Alstroemeria Colorita Red er vinterhærdig til omkring -5 grader Celsius. Planter i kategorien af haveplanter kan generelt tåle temperaturer under frysepunktet. Det anbefales dog at beskytte planten mod hård frost.

  Alstroemeria Colorita Red er en nem at pleje haveplante. De kræver minimal pleje og trives godt både i fuld sol og halvskygge. Regelmæssig vanding og gødning vil stimulere blomstringen.

  Alstroemeria Colorita Red har brug for cirka 30 til 40 centimeter plads til at vokse. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og blomstre. Plant dem med en afstand på cirka 20 til 30 centimeter fra hinanden for en smuk effekt i haven.

  Alstroemeria Colorita Red trives bedst på et sted med fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan planten have svært ved at vokse og blomstre. Sørg derfor for, at planten får tilstrækkelig sollys for optimal vækst.

  Alstroemeria Colorita Red har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men undgå at lade den drukne. Kontroller jævnligt jorden, før du vander for at undgå overvanding.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de iøjnefaldende røde blomster. Det er et attraktivt valg for haver, der ønsker at tiltrække disse bestøvere. Blomsterne er rige på nektar og besøges ofte af sommerfugle og bier.

  Ja, Alstroemeria planter er gode for biodiversiteten, fordi de tiltrækker sommerfugle og bier med deres nektarholdige blomster. På den måde bidrager de til bestøvningen af andre planter i området. Det er derfor en værdifuld tilføjelse til en have eller naturområde.

  Alstroemeria Colorita Red blomstrer fra juni til oktober og har en blomstringsperiode på cirka 3 til 4 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og kan også vokse i halvskygge. Det er dog vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand på varme dage.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage dele af denne plante, da det kan være giftigt for mennesker og dyr. Det er bedst at bruge denne plante kun til dekorative formål.

  Ja, Alstroemeria planter er kendt for deres støjreducerende egenskaber på grund af deres tætte blade og stængler. Dette gør dem velegnede til at reducere omgivende støj i haven. Det er derfor et godt valg, hvis du leder efter en støjreducerende plante til udendørs brug.

 • For at holde planten sund og sikre god vækst, er det vigtigt regelmæssigt at fjerne visne blomster. Dette fremmer blomstringen og sikrer, at planten kan bruge sin energi på at producere nye blomster. Beskær planten om foråret til cirka 10 cm over jorden for at stimulere væksten.

  Giv regelmæssigt vand til denne havplante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig. Undgå dog, at planten står med rødderne i vand, da dette kan føre til råd.

  Alstroemeria Colorita Red trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke alt for våd. Brug en pottemuld, der er egnet til blomstrende planter for optimal vækst.

  Haveplanter trives i en godt drænet jord med tilstrækkelige næringsstoffer. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodrot. En let sur jord med en pH mellem 6 og 7 er ideel for Haveplanterne.

  Alstroemeria Colorita Red trives godt på et solrigt sted i haven, men kan også tåle lidt skygge. Sørg for veldrænet jord og undgå våde fødder. Denne haveplante trives godt i bede eller som afskårne blomster i buketter.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved at påføre et lag muld eller kompost omkring rødderne. Det anbefales også at dække planten med et tykt lag blade eller halm for at beskytte rødderne. I strenge vintre kan det være nødvendigt at flytte planten til et beskyttet sted midlertidigt.

  Alstroemeria Colorita Red har brug for regelmæssig vanding, især i varme sommermåneder. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt og opdele og plante om planten hvert par år for optimal vækst. Placer planten på et solrigt sted i frugtbar, veldrænet jord.

  Det er vigtigt at bruge organiske gødninger om foråret for at nære og stimulere havenplanterne. Det anbefales at fordele gødningen jævnt rundt om planten, men undgå at placere den direkte op mod stænglerne for at undgå skade. Giv planten regelmæssigt vand efter gødskning for at sikre, at næringsstofferne optages ordentligt.

  Det anbefales at lægge muld omkring plantens fod for at holde jorden fugtig og reducere ukrudt. Muld kan være organisk materiale som halm, kompost eller barkflis. Sørg for, at muldlaget ikke kommer direkte op mod plantens stængler for at undgå råd.

  Alstroemeria Colorita Red trives bedst i en jord med en pH-værdi på ca. 6 til 7. En let sur til neutral jord er ideel til denne haveplante. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og eventuelt korrigere den med kalk eller svovl.

  For at bekæmpe skadedyr i disse havplanter kan du overveje at bruge naturlige fjender som marihøner. Derudover kan du også bruge biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie. Sørg for regelmæssigt at inspicere planterne for eventuelle skadedyr og behandle dem i tide.

 • Beskrivelse

  Alstroemeria Colorita Red er en smuk blomstrende plante med iøjnefaldende røde blomster. Planten har lange stængler med flere blomsterknopper, der gradvist åbner sig. Blomsterne har en kontrasterende gul og hvid hals og tilføjer farve til haven eller blomsterarrangementet. Alstroemeria Colorita Red blomstrer fra forår til efterår og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten trives godt i fuld sol eller halvskygge og kræver regelmæssig vanding for sund vækst og blomstring.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.