Guzmania 'Copito'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Copito' is een prachtige en opvallende kamerplant met grote, felgekleurde bloemen die op een bloemkolf groeien. De bladeren zijn langwerpig en hebben een heldergroene kleur, waardoor de plant een tropische uitstraling heeft. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. De Guzmania 'Copito' kan bloeien gedurende meerdere maanden en is daardoor een mooie toevoeging aan elke kamer. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk dat de plant op een lichte plek staat, maar niet direct in de volle zon. Daarnaast heeft de plant regelmatig water nodig, maar vermijd dat er water blijft staan in de pot.

  Ja, de Guzmania 'Copito' heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is vaak een goede locatie voor deze plant.

  De plant heeft één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Zorg ervoor dat overtollig water uit de pot kan weglopen.

  De plant houdt niet van felle zon en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Guzmania 'Copito' houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Een warme en constante omgeving zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Guzmania 'Copito' bloeit meestal in de maanden mei tot augustus en de bloei kan enkele maanden aanhouden.

  Ja, Guzmania 'Copito' is een luchtzuiverende kamerplant. Het helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een mooie en functionele toevoeging aan je interieur.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen te houden.

 • Het is niet nodig om een Guzmania 'Copito' te snoeien, aangezien deze plant geen regelmatige snoei nodig heeft om gezond te blijven. Eventuele dode bladeren kunnen wel voorzichtig worden weggeknipt om de uitstraling van de plant te verbeteren. Let erop dat je de plant niet beschadigt tijdens het snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de potgrond altijd vochtig is maar niet drassig. Het is beter om in de zomer iets meer water te geven en in de winter minder. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond voor kamerplanten om de waterhuishouding te reguleren en lucht bij de wortels te stimuleren. Een potgrondmix speciaal voor bromelia's kan worden gebruikt voor een optimale groei. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend en licht vochtig zijn. Gebruik een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om een goede groei te garanderen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de potgrond vochtig maar niet drassig. Zet de plant op een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kunt u een zachte borstel of een vochtige doek gebruiken. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Het regelmatig afnemen van stof helpt de plant gezond te houden.

  De Guzmania 'Copito' heeft behoefte aan helder, indirect licht en kan niet goed tegen direct zonlicht. Plaats de plant daarom in een ruimte met veel natuurlijk licht, maar vermijd plekken waar de zon direct op de bladeren schijnt. Het is ideaal om de plant dicht bij een raam te plaatsen waarbij het natuurlijke licht gefilterd wordt.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 23 graden Celsius. Vermijd extreme temperatuurschommelingen en tocht om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen koude temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  De plant vereist een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen, idealiter tussen de 60-70%. Het is daarom belangrijk om de plant regelmatig te besproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladpunten en algemene droogte van de plant.

  De Guzmania 'Copito' groeit het beste in een lichtzure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 is ideaal voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te basisch is voor optimale groeiomstandigheden.

  Kamerplanten hebben meestal eens in de 4 tot 6 weken voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een vloeibare mest speciaal voor Kamerplanten en volg de doseringsinstructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig en bemest de plant niet in de wintermaanden.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Copito' is een prachtige en opvallende kamerplant met grote, felgekleurde bloemen die op een bloemkolf groeien. De bladeren zijn langwerpig en hebben een heldergroene kleur, waardoor de plant een tropische uitstraling heeft. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. De Guzmania 'Copito' kan bloeien gedurende meerdere maanden en is daardoor een mooie toevoeging aan elke kamer. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.