Calibrachoa Minifamous Light Blue

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Minifamous Light Blue is een compacte en bossige plant met kleine lichtblauwe bloemen die lijken op petunia's. Het heeft een lange bloeiperiode en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze plant is ideaal voor hangmanden, borders en bloembakken vanwege zijn overvloedige bloemen. Het vereist regelmatig water geven en een zonnige standplaats voor optimale groei. Calibrachoa Minifamous Light Blue trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een vrolijke sfeer in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Calibrachoa Minifamous Light Blue is een groenblijvende plant. Dit betekent dat de plant zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar. Dit maakt het een mooie toevoeging aan je tuin gedurende alle seizoenen.

  Deze plant is niet winterhard en moet binnen gehaald worden tijdens de wintermaanden. Het beste is om de plant te beschermen tegen vorst en koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant in een pot te kweken, zodat deze makkelijk verplaatst kan worden.

  Ja, de Calibrachoa Minifamous Light Blue is gemakkelijk in onderhoud. De plant heeft weinig water nodig en bloeit langdurig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en uitgebloeide bloemen te verwijderen voor optimale groei.

  De Tuinplanten hebben voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie en zonlichttoegang te bevorderen. Houd rekening met de groeisnelheid en de uiteindelijke grootte van de planten bij het bepalen van de plantafstand.

  Tuinplanten zoals jij groeien het beste in de volle zon of in de halfschaduw. In de schaduw zul je niet zo goed groeien en zul je minder bloemen produceren. Het is dus aan te raden om een zonnige plek te kiezen voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatige watergift nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden en te voorkomen dat de wortels uitdrogen. Over het algemeen kan de plant ongeveer 2-3 keer per week water nodig hebben, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grootte van de pot.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de lichtblauwe bloemen en nectar die ze produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkingskracht op deze bestuivers. Planten die vlinders en bijen aantrekken dragen bij aan een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin doordat het vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Het zorgt voor extra voedselbronnen en leefgebieden voor verschillende insecten. Het creëert een gevarieerde en gezonde tuinomgeving.

  De Calibrachoa Minifamous Light Blue bloeit van mei tot en met september en bloeit gedurende de hele zomer. De bloei kan variëren per specifieke groeiomstandigheden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en bloeit het beste op een zonnige plek. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de mooie bloemen. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen specifieke geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk de beplanting en eventuele objecten in de tuin die geluid enigszins kunnen dempen. Het effect is echter minimaal.

 • Je kunt deze plant het beste regelmatig snoeien om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant er gezond uit te laten zien. Knip de plant in het voorjaar terug tot ongeveer de helft van zijn hoogte om de vorm en compactheid te behouden.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd wel dat de wortels te nat worden. Het is aan te raden de plant 's ochtends water te geven.

  Voor de Tuinplanten heeft de Calibrachoa Minifamous Light Blue potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig wordt gehouden, maar niet te nat.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en mag niet te nat zijn. Het is belangrijk dat de bodem de juiste voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 voor optimale groei.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats, maar kan ook lichte schaduw verdragen. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals de "Calibrachoa Minifamous Light Blue" kunnen in de winter bescherming nodig hebben tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro, bladeren of een speciale winterhoes. Het is belangrijk om de plant niet te laten verdrinken in te natte grond tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig en dient goed gedraineerd te worden om wortelrot te voorkomen. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de groei te bevorderen. Mest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant bij voorkeur in het voorjaar en gedurende het groeiseizoen voor optimale bloei.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en onderdrukt onkruidgroei. Het kan worden aangebracht rondom de plant om de wortels te beschermen en de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  De Tuinplanten gedijen het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur is voor deze plantensoort. Het regelmatig testen van de bodem pH kan helpen om de juiste omstandigheden te behouden.

  Voor tuinplanten kan een milieuvriendelijke ongediertebestrijding worden toegepast, zoals het gebruik van insectenwerende planten, natuurlijke vijanden van plaagdieren of het regelmatig inspecteren op ongedierte en handmatig verwijderen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de plant gezond te houden en plaagdieren te voorkomen. Mocht er toch een plaag optreden, dan kunnen biologische bestrijdingsmiddelen veilig worden gebruikt.

 • Omschrijving

  Calibrachoa Minifamous Light Blue is een compacte en bossige plant met kleine lichtblauwe bloemen die lijken op petunia's. Het heeft een lange bloeiperiode en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze plant is ideaal voor hangmanden, borders en bloembakken vanwege zijn overvloedige bloemen. Het vereist regelmatig water geven en een zonnige standplaats voor optimale groei. Calibrachoa Minifamous Light Blue trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een vrolijke sfeer in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.