Calibrachoa Minifamous Light Pink + Eye

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Minifamous Light Pink + Eye is een mooie en compacte plant met lichtroze bloemen en een opvallend donker oog in het midden. De bloemen hebben een vrolijke uitstraling en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze plant is perfect voor hangmanden, bloembakken en borders. Het blad is groen en de plant vraagt een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Calibrachoa Minifamous Light Pink + Eye trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een fleurige toevoeging aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor zorgt hij voor kleur en structuur in de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven tijdens koude temperaturen. Het wordt aanbevolen om de plant binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. Het is een populaire tuinplant, maar vereist extra zorg in de winter.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast kan het ook helpen om de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De Calibrachoa Minifamous Light Pink + Eye heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden en genoeg licht en lucht te krijgen. Houd rekening met de groeiruimte van nabijgelegen planten om overbevolking te voorkomen.

  De Calibrachoa Minifamous Light Pink + Eye groeit het best in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De Calibrachoa Minifamous Light Pink + Eye heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Over het algemeen is één tot twee keer per week water geven voldoende.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun vorm en nectar. Het kan helpen bij het aantrekken van deze nuttige bestuivers in de tuin.

  Calibrachoa Minifamous Light Pink + Eye trekt bestuivers aan doordat de bloemen nectar produceren. Het aanplanten van deze plant kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om ook andere planten met diverse bloeitijden en voedselbronnen voor dieren aan te planten voor een gezonde biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot aan de vorst in de herfst. De bloeiperiode kan variëren, maar meestal blijven de bloemen tot wel zes maanden lang bloeien. Deze tuinplant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en rijke bloemenpracht.

  Ja, de Calibrachoa Minifamous Light Pink + Eye kan goed tegen de volle zon en bloeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Planten in de volle zon hebben over het algemeen meer water nodig dan planten in de schaduw.

  Nee, de Calibrachoa Minifamous Light Pink + Eye is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het eten van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft een beperkte geluidsdempende eigenschap vanwege de dichte bladeren en de lage groeiwijze. Het kan helpen om het geluid enigszins te dempen in de directe omgeving van de plant. Echter, het is niet de meest effectieve optie voor geluidsisolatie.

 • Calibrachoa Minifamous Light Pink + Eye kan het beste regelmatig gesnoeid worden om de vorm en bloei te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Het snoeien kan het beste plaatsvinden in het voorjaar of de zomer.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zeker tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in een plas water staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond, en vermijd het besproeien van de bloemen om schimmelgroei te voorkomen.

  De plant heeft een lichte, goed doorlatende potgrond nodig. Zorg voor een potgrond speciaal voor tuinplanten. De potgrond moet vochtig gehouden worden, maar niet te nat.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en oude plantresten te verwijderen voor een optimale groei.

  De standplaats voor deze plant is een zonnige plek in de tuin of op het balkon. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals deze kunnen winterbescherming nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het bedekken met een dikke laag mulch of het verplaatsen naar een beschutte plek. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen vorst om schade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en prefereert een goed doorlatende grond. Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en timing.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken in de tuin. Het kan ook helpen om de temperatuur van de grond te reguleren en de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen. Kies organisch mulch zoals boomschors of compost voor een natuurlijke uitstraling en voedingsstoffen voor de plant.

  De Tuinplanten prefereren een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt gecontroleerd op insecten zoals bladluizen en spint. Gebruik indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen om ongedierte te bestrijden. Houd de plant gezond door regelmatig te bemesten en te zorgen voor voldoende water.

 • Omschrijving

  Calibrachoa Minifamous Light Pink + Eye is een mooie en compacte plant met lichtroze bloemen en een opvallend donker oog in het midden. De bloemen hebben een vrolijke uitstraling en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze plant is perfect voor hangmanden, bloembakken en borders. Het blad is groen en de plant vraagt een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Calibrachoa Minifamous Light Pink + Eye trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een fleurige toevoeging aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.