Sutera 'White Showers'

Sutera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Sutera 'White Showers' is een sierlijke en rijkbloeiende hangplant met kleine, witte bloemen die lijken op sterretjes. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor het hangen in hanging baskets of bloempotten. 'White Showers' bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en vraagt regelmatig water geven. Door de overvloedige bloei en lange bloeiperiode is Sutera 'White Showers' een welkome aanvulling in het bloemenassortiment van tuinen en balkons.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een aantrekkelijk uiterlijk, zelfs in de winter.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de wortels niet bevriezen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Daarnaast gedijt deze plant goed in de volle zon of halfschaduw.

  Sutera 'White Showers' heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Plant de 'White Showers' op een zonnige plek met goed doorlatende grond.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant waarschijnlijk verminderen. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warm weer. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt. Over het algemeen is eens per week water geven voldoende.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de overvloedige bloemen en nectar die ze produceren. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan je tuin als je op zoek bent naar een plant die bestuivers aantrekt. Planten zoals deze zijn belangrijk voor de biodiversiteit in je tuin.

  Planten die bloemen produceren, zoals de Sutera 'White Showers', kunnen bijdragen aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Hierdoor kunnen planten zich beter voortplanten en zorgen voor een gezondere omgeving voor andere planten en dieren. Het is dus positief voor de biodiversiteit om bloeiende planten in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel 6 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het in de volle zon staat. Ook kan de plant profiteren van wat schaduw op de heetste momenten van de dag.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt om zijn mooie bloemen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, tuinplanten zoals hangplanten en bodembedekkers hebben een geluidsdempend effect doordat ze geluidstrillingen absorberen en weerkaatsen. Het bladerdak en de structuur van de plant helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Het planten van tuinplanten kan dus bijdragen aan een rustige en ontspannen omgeving.

 • De plant moet regelmatig gesnoeid worden om uitgebloeide bloemen te verwijderen en de vorm te behouden. Dit kan het beste worden gedaan in het voorjaar, nadat de vorst voorbij is. Overmatig snoeien kan de bloei verminderen, dus wees voorzichtig.

  Geef regelmatig water aan deze plant, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warme temperaturen.

  Tuinplanten zoals Sutera 'White Showers' hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te drassig wordt. Gebruik een speciale potgrond voor bloeiende planten voor het beste resultaat.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. De bodem moet licht zuur tot neutraal zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze tuinplant houdt van een zonnige standplaats, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Tuinplanten zoals deze kunnen profiteren van winterbescherming, zoals het bedekken met een dikke laag mulch of het plaatsen van een beschermende doek over de plant. Zorg ervoor dat de wortels goed beschermd zijn tegen vorst en koude wind. Het is ook belangrijk om de plant niet te veel water te geven in de winter om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg voor een goed doorlatende bodem en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef tijdens het groeiseizoen regelmatig voeding voor bloeiende planten.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten zoals universele meststof of specifieke meststof voor bloeiende planten. Geef tijdens het groeiseizoen regelmatig meststof volgens de instructies op de verpakking.

  Het toevoegen van mulch aan de bodem rondom de plant helpt vocht vast te houden en onderdrukt onkruidgroei. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of compost. Het regelmatig aanbrengen van mulch bevordert de gezondheid en groei van tuinplanten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten is neutraal tot licht zuur (pH 6,0-7,0). Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed gedraineerd is. Een bodemtest kan helpen om de zuurgraad te controleren en eventuele aanpassingen te maken.

  Om ongedierte te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de bladeren van de plant te inspecteren op tekenen van insecten. Het is aan te raden om preventief natuurlijke bestrijdingsmiddelen te gebruiken, zoals neemolie of pyrethrum. Als het probleem ernstig is, kan ook handmatig verwijderen van het ongedierte een optie zijn.

 • Omschrijving

  Sutera 'White Showers' is een sierlijke en rijkbloeiende hangplant met kleine, witte bloemen die lijken op sterretjes. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor het hangen in hanging baskets of bloempotten. 'White Showers' bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en vraagt regelmatig water geven. Door de overvloedige bloei en lange bloeiperiode is Sutera 'White Showers' een welkome aanvulling in het bloemenassortiment van tuinen en balkons.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.