Cyperus papyrus Percamentus

Cyperus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cyperus papyrus Percamentus is een bijzondere variant van de papyrusplant met lange en dunne stengels die aan elkaar gebonden lijken te zijn. Deze plant heeft geen bladeren, maar groeit met pluimen van bloemen aan de top van de stengels. De stengels zijn stevig en rechtopstaand, waardoor de plant een opvallende en elegante uitstraling heeft. De naam Percamentus verwijst naar de dunne en fragiele uitstraling van de stengels, die lijken op het perkamentpapier. Deze plant is een echte eyecatcher in een waterrijke omgeving of als decoratieve plant in bijvoorbeeld een serre of tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en af en toe wat voeding. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste in een lichte omgeving met indirect zonlicht. Plaats de plant daarom bij een raam op het oosten, westen of zuiden voor voldoende lichtinval. Onthoud dat te weinig licht kan leiden tot een slechte groei en een minder gezonde uitstraling van de plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer één keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doordrenkt. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien om een hoge luchtvochtigheid te behouden.

  De plant houdt van een lichte standplaats maar niet van direct zonlicht. Het is daarom beter om de plant te beschermen tegen de felle zon. Een plek met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt besproeid om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Cyperus papyrus Percamentus bloeit normaal gesproken in de maanden juni en juli. De bloei kan duren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de omstandigheden zoals licht en water.

  Ja, de "Cyperus papyrus Percamentus" is een luchtzuiverende plant. Deze plant staat bekend om het helpen zuiveren van de lucht in huis en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Het is een mooie aanwinst voor in huis en zorgt ook voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor de ideale groeicondities en voorkomt schade aan de plant. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

 • Deze plant hoeft niet regelmatig gesnoeid te worden, maar dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd met een scherpe schaar of mes. Het is belangrijk om regelmatig de bodem van de plant te controleren op uitlopers die kunnen worden verwijderd om de groei te bevorderen. Het is ook aan te raden om de plant af en toe te verpotten om de gezondheid en groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te drassig worden. Houd de grond vochtig, maar niet doorweekt. Geef in de zomer iets vaker water dan in de winter.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van een vochtige potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is aanbevolen om regelmatig te bemesten en de plant niet te laten uitdrogen. Zorg voor voldoende drainage in de pot om wateroverlast te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in een vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond humusrijk is en een licht zure pH-waarde heeft. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan leiden tot wortelrot of uitdroging van de plant.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond altijd vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar.

  De plant kan stof verwijderen door zachtjes af te vegen met een vochtige doek. Verwijder dode bladeren en bruine punten regelmatig. Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen op de bladeren, omdat dit de plant kan beschadigen.

  Cyperus papyrus Percamentus heeft helder indirect licht nodig en kan zelfs direct zonlicht verdragen. Plaats de plant bij een raam op het oosten, westen of zuiden voor voldoende licht. Als de plant te weinig licht ontvangt, kan dit leiden tot een verminderde groei en gezondheid.

  Ideale kamertemperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperaturen. Houd de plant uit de buurt van koude tochtige ramen en verwarmingsbronnen.

  De plant heeft een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Het is daarom raadzaam om regelmatig te sproeien of de plant dicht bij een luchtbevochtiger te plaatsen. Een luchtvochtigheid van 60-80% wordt aanbevolen.

  De Cyperus papyrus Percamentus gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.5 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten. Meststoffen met een hoger stikstofgehalte kunnen helpen bij de groei van het blad. Bemest de plant elke 2-4 weken, volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Cyperus papyrus Percamentus is een bijzondere variant van de papyrusplant met lange en dunne stengels die aan elkaar gebonden lijken te zijn. Deze plant heeft geen bladeren, maar groeit met pluimen van bloemen aan de top van de stengels. De stengels zijn stevig en rechtopstaand, waardoor de plant een opvallende en elegante uitstraling heeft. De naam Percamentus verwijst naar de dunne en fragiele uitstraling van de stengels, die lijken op het perkamentpapier. Deze plant is een echte eyecatcher in een waterrijke omgeving of als decoratieve plant in bijvoorbeeld een serre of tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.