Zantedeschia 'Crystal Blush'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zantedeschia 'Crystal Blush' er en smuk og elegant plante med iøjnefaldende blomster. Blomsterne har en cremefarvet base og gradvist skifter til en lyserød nuance mod kanten. Dette smukke farveskift skaber et subtilt og unikt udseende. Planten har skinnende grønne blade, der smukt kontrasterer med blomsterne. Zantedeschia 'Crystal Blush' trives godt i fugtig, veldrænet jord og foretrækker en solrig placering.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Zantedeschia 'Crystal Blush' er generelt ret let at vedligeholde. Det kræver regelmæssig vanding og en lys placering. Det er vigtigt at gøde planten lejlighedsvis og fjerne døde blade for optimal vækst.

  Ja, Zantedeschia 'Crystal Blush' har brug for masser af lys for at kunne vokse ordentligt. Placer planten derfor på et sted med masser af indirekte sollys for de bedste resultater. Vær forsigtig med direkte sollys, da det kan beskadige bladene.

  Zantedeschia 'Crystal Blush' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men undgå at lade den udtørre eller drukne. Hold øje med bladene for tegn på tørst, som hængende blade eller misfarvning.

  Denne plante kan lide klart, indirekte sollys og kan også tåle lidt direkte sollys. For meget skarpt sollys kan dog føre til forbrænding af bladene. Så placér planten et sted, hvor den har lidt beskyttelse mod den skarpe sol.

  Ja, denne plante kan lide varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at placere den et sted, hvor den kan få tilstrækkelig varme og lys. Om sommeren kan planten også stå udenfor på et varmt sted.

  Planten blomstrer fra forår til sommer, normalt fra marts til august. Blomstringsperioden kan variere, men i gennemsnit blomstrer planten i ca. 2 til 3 måneder.

  Ja, planten har luftrensende egenskaber og hjælper med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Det kan opsuge skadelige stoffer og omdanne dem til oxygen. Det er derfor et godt valg for et sundere indeklima.

  Ja, Zantedeschia 'Crystal Blush' trives godt på et sted, hvor temperaturen ligger mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for optimal vækst. Hold planten væk fra træk og temperaturændringer.

 • Du kan klippe brune eller gule blade af med en skarp saks. Fjern døde blomster regelmæssigt for at fremme ny blomstring. Fjern skadedyr med en fugtig klud eller en mild sæbeopløsning.

  Giv regelmæssigt vand og sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig. Undgå, at planten står med rødderne i vand for at undgå rodrot. Giv mere vand i vækstperioden end i hvileperioden.

  Den ideelle jordblanding til denne plante er en luftig og godt drænet pottejord. Vælg helst en pottejord til blomstrende stueplanter. Sørg for, at jordblandingen forbliver tilstrækkeligt fugtig, men at overskydende vand kan dræne godt.

  Denne plante trives bedst i godt drænet og frugtbar pottejord. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Undgå kalkholdig jord og sørg for regelmæssig gødning i vækstsæsonen.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at rødderne er våde. Placer planten et lyst sted, men ikke i direkte sollys. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at fremme en sund vækst.

  Det er vigtigt at støve bladene af planten regelmæssigt af med en fugtig klud for at fremme luftcirkulationen og holde planten sund. Fjern også eventuelle døde blade eller blomster for at få planten til at se velplejet ud. Vær forsigtig, når du rengør bladene for at undgå beskadigelse.

  Zantedeschia 'Crystal Blush' foretrækker en lys placering med indirekte sollys. Placer planten i nærheden af et vindue mod øst eller vest for bedst vækst. Undgå direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene.

  Den optimale temperatur for denne stueplante er mellem 18 og 22 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og ekstreme temperatursvingninger. Temperaturer under 10 grader Celsius kan være skadelige for planten.

  Luftfugtigheden skal være omkring 40% til 60% for optimal vækst. En for lav luftfugtighed kan resultere i brune bladspidser. Sprøjt bladene regelmæssigt med vand for at øge fugtigheden.

  Den ideelle surhedsgrad af jorden for stueplanter ligger mellem 6 og 7 på pH-skalaen. Dette sikrer, at planten kan optage tilstrækkelige næringsstoffer og vokse sundt. Sørg for, at jorden er godt drænet, og undgå vandoverbelastning.

  For denne stueplante er det vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen med en generel plantenæring. Brug en flydende gødning specielt formuleret til stueplanter. Overgødning kan føre til forbrænding af rødderne, så hold dig til den anbefalede dosering på emballagen.

 • Beskrivelse

  Zantedeschia 'Crystal Blush' er en smuk og elegant plante med iøjnefaldende blomster. Blomsterne har en cremefarvet base og gradvist skifter til en lyserød nuance mod kanten. Dette smukke farveskift skaber et subtilt og unikt udseende. Planten har skinnende grønne blade, der smukt kontrasterer med blomsterne. Zantedeschia 'Crystal Blush' trives godt i fugtig, veldrænet jord og foretrækker en solrig placering.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.