Zantedeschia 'Lipstick'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Zantedeschia 'Lipstick' is een opvallende en elegante bloem die behoort tot de aronskelkfamilie. De bloem heeft een dieprode tot paarse kleur die doet denken aan de kleur van lippenstift, vandaar de naam 'Lipstick'. De plant heeft langwerpige groene bladeren en bloeit in de zomermaanden met prachtige bloemen op lange stelen. De Zantedeschia 'Lipstick' gedijt het beste op een zonnige plek in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant is een echte eyecatcher in de tuin of in een bloemstuk en trekt zeker de aandacht van voorbijgangers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Zantedeschia 'Lipstick' is over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en licht krijgt, en vergeet niet om af en toe de dode bladeren te verwijderen. Als je deze basiszorg in acht neemt, zal de plant goed gedijen in je interieur.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Zorg ook voor voldoende natuurlijk licht als de plant binnenshuis staat.

  De Zantedeschia 'Lipstick' heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1 tot 2 keer per week. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan ook gedijen in de halfschaduw. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Overmatige blootstelling aan felle zon kan leiden tot verkleuring en beschadiging van de bladeren.

  Ja, deze plant houdt van warmte en doet het goed bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Ook gedijt hij goed in een lichte omgeving met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april tot juni en de bloeiperiode kan tot wel acht weken duren.

  Ja, Zantedeschia 'Lipstick' is luchtzuiverend en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof.Het is daarom een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit is de ideale temperatuur voor zijn groei en bloei. Plaats hem daarom op een warme en lichte locatie in huis.

 • Het is belangrijk om oude, gele bladeren regelmatig te verwijderen. Snoei de bloemstelen na de bloei af tot aan de basis van de plant. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren voor een gezonde groei.

  Geef regelmatig water, maar laat de grond niet te drassig worden. Zorg voor voldoende afwatering om wortelrot te voorkomen. Geef in de lente en zomer meer water dan in de herfst en winter.

  Zantedeschia 'Lipstick' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg voor een lichtvochtige grond en vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de plant helpen gezond te blijven.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan wortelrot veroorzaken. Af en toe bemesten met een vloeibare kamerplantenmeststof bevordert de groei en bloei.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar pas op voor overtollig water. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Geef af en toe voeding voor bloeiende planten om de groei te bevorderen.

  De bladeren van deze plant kunnen stof en vuil oppikken. Gebruik een zachte doek of spons en lauw water om voorzichtig de bladeren schoon te maken. Het is belangrijk om dit regelmatig te doen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant heeft veel licht nodig voor een optimale groei. Plaats ze bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  Deze plant heeft baat bij een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Houd de luchtvochtigheid tussen de 60% en 70% voor optimale groei.

  De Zantedeschia 'Lipstick' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7. Een te hoge pH kan leiden tot voedingsstoffentekorten en een verminderde groei van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aanpassingen te doen met bijvoorbeeld speciale potgrond.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig in de vorm van speciale kamerplantmest. Gebruik deze meststoffen volgens de aanwijzingen op de verpakking om optimale groei te bevorderen. Overbemesting moet worden vermeden, omdat dit schade aan de plant kan veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Zantedeschia 'Lipstick' is een opvallende en elegante bloem die behoort tot de aronskelkfamilie. De bloem heeft een dieprode tot paarse kleur die doet denken aan de kleur van lippenstift, vandaar de naam 'Lipstick'. De plant heeft langwerpige groene bladeren en bloeit in de zomermaanden met prachtige bloemen op lange stelen. De Zantedeschia 'Lipstick' gedijt het beste op een zonnige plek in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant is een echte eyecatcher in de tuin of in een bloemstuk en trekt zeker de aandacht van voorbijgangers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.