Lavandula (Stoechas Grp) 'Purple Ribbon'

Lavandula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lavandula 'Purple Ribbon' is een opvallende lavendelsoort met dieppaarse bloemen en grijsgroen blad. Het is een compacte plant die ongeveer 30-40 cm hoog kan worden. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en hebben een heerlijke geur. 'Purple Ribbon' gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze lavendelsoort is perfect voor in borders, rotstuinen of als potplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Lavandula (Stoechas Grp) 'Purple Ribbon' is groenblijvend. Deze tuinplant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, zelfs in de winter. Het is een ideale plant voor een groene tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10°C. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Lavendel heeft over het algemeen een goede winterhardheid.

  Ja, Lavendel is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. De plant heeft weinig water nodig en doet het goed in een zonnige, goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien helpt om de plant gezond te houden.

  De plant heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig tussen andere planten om goed te kunnen groeien. Het is aan te raden om de plant in een goed doorlatende grond te plaatsen en regelmatig te snoeien om de vorm en gezondheid te behouden. Een zonnige standplaats is ideaal voor deze plant.

  Deze plant groeit het best in de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig. In de schaduw zal de groei belemmerd worden en zal de plant minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Geef de plant water bij de wortels en vermijd het natmaken van de bladeren.

  Ja, Lavendel is een aantrekkelijke plant voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. De geurige bloemen van de plant trekken deze insecten aan en zorgen voor bestuiving in de tuin. Het is dus een goede keuze voor een tuin vol leven en kleur.

  "Lavandula (Stoechas Grp) 'Purple Ribbon' draagt bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken met zijn bloemen. De plant zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en dieren in de tuin. Het is dus een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin."

  De plant bloeit van mei tot en met juli en de bloeiperiode kan ongeveer 6-8 weken duren.

  De plant Lavandula (Stoechas Grp) 'Purple Ribbon' kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten om optimaal te kunnen groeien. Het verdraagt goed de directe zonnestralen en zal hier goed bij gedijen.

  Sommige lavendelsoorten, waaronder 'Lavandula (Stoechas Grp) 'Purple Ribbon'', zijn eetbaar, maar het is niet gebruikelijk om ze in gerechten te verwerken. Het wordt voornamelijk gebruikt voor decoratie en aromatherapie. Het is belangrijk om de specifieke soort en eventuele bestrijdingsmiddelen te controleren voordat je planten consumeert.

  Lavendel staat erom bekend geluiden te dempen vanwege de dichte bladeren en bloemen die geluid absorberen. Het kan helpen bij het verminderen van straatlawaai en andere storende geluiden in de tuin of op het balkon. Lavendel wordt daarom vaak gebruikt als natuurlijke geluidsdemper in de buitenruimte.

 • De plant kan het beste direct na de bloei gesnoeid worden om de vorm en groei te behouden. Snijd de bloemstelen helemaal terug tot boven het bladerdek. Verwijder dood hout en lange uitlopers om de plant compact te houden.

  De plant heeft weinig water nodig en moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed wordt gedraineerd om wortelrot te voorkomen. Geef de plant water aan de basis en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  Lavendel houdt van goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Gebruik een speciale potgrond voor mediterrane planten voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende bodem met een neutrale tot licht alkalische pH. Het is belangrijk dat de grond niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Zorg voor een voedzame bodem met voldoende organisch materiaal.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Vermijd natte of vochtige grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Bescherm de plant tegen vorst in de winter.

  Voor winterbescherming kunnen tuinplanten zoals Lavandula (Stoechas Grp) 'Purple Ribbon' profiteren van een laag mulch rond de basis om de wortels te beschermen. Daarnaast is het verstandig om de plant te beschermen tegen harde wind en koude temperaturen door bijvoorbeeld een fleecehoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtig is voordat de vorst toeslaat.

  Knip de plant na de bloei terug om de groei te stimuleren en voorkom woekeren door regelmatig te snoeien. Zorg voor een goed doorlatende bodem en geef de plant regelmatig water tijdens droge periodes. Plant de lavendel op een zonnige plek in de tuin voor de beste groeiresultaten.

  Tuinplanten zoals Lavandula hebben behoefte aan voedingsstoffen voor een gezonde groei. Meststoffen speciaal voor bloeiende planten kunnen helpen om een rijke bloei te bevorderen. Het is belangrijk om de planten niet te veel mest te geven om schade te voorkomen.

  Mulchen van lavendel is belangrijk om onkruidgroei te onderdrukken, vocht vast te houden en de grondtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals stro, houtsnippers of bladeren als mulch. Breng een laag mulch van ongeveer 5 cm aan rond de plant, maar houd de stelen en bladeren vrij om verstikking te voorkomen.

  Een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH tussen 6,5 en 7,5 is ideaal voor de groei van de plant. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Regelmatig testen en aanpassen van de pH kan gunstig zijn voor de groei en bloei van de plant.

  De plant is gevoelig voor bladluizen, trips en vlinders. Om ongedierte te bestrijden kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofwantsen. Ook kan je de plant regelmatig controleren en aangetaste delen verwijderen.

 • Omschrijving

  Lavandula 'Purple Ribbon' is een opvallende lavendelsoort met dieppaarse bloemen en grijsgroen blad. Het is een compacte plant die ongeveer 30-40 cm hoog kan worden. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en hebben een heerlijke geur. 'Purple Ribbon' gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze lavendelsoort is perfect voor in borders, rotstuinen of als potplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.