Aeschynanthus 'Japhrolepis'

Aeschynanthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aeschynanthus 'Japhrolepis' is een specifieke variëteit van de Aeschynanthus plant, ook wel bekend als de lipstickplant vanwege de opvallende bloemen. Deze plant heeft donkergroene bladeren en produceert rode, lipvormige bloemen die zeer decoratief zijn. De 'Japhrolepis' variant heeft een compacte groei en gedijt goed in hangende manden of potten. Deze plant heeft een gematigde hoeveelheid licht nodig en vereist regelmatig water geven om gezond te blijven. Het is een prachtige toevoeging aan elke binnenruimte en trekt de aandacht met zijn kleurrijke bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en indirect licht. Zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten goed opdroogt.

  Aeschynanthus 'Japhrolepis' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Het kan ook gedijen onder kunstlicht, zoals TL-verlichting.

  Deze plant heeft matig water nodig en moet ongeveer één keer per week water krijgen. Het is belangrijk om de grond tussen waterbeurten door te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor deze plant.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een lichte standplaats met indirect zonlicht. Felle zon kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Het is beter om de plant uit de felle zon te houden om de gezondheid te behouden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en moet op een plek worden geplaatst waar de temperatuur constant is en niet onder de 15 graden Celsius daalt. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen tocht en koude luchtstromen. Het beste gedijt de plant bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius.

  De Aeschynanthus 'Japhrolepis' bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni. De bloeiperiode van deze plant kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het blad absorbeert schadelijke stoffen en produceert zuurstof tijdens het fotosyntheseproces. Het regelmatig onderhouden en schoonhouden van de plant kan de luchtzuiverende werking versterken.

  Ja, de plant gedijt het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt voor een ideale groeiomgeving voor de plant en het behoud van zijn gezondheid. Het is daarom aanbevolen om de plant op deze temperatuur te houden.

 • Het is niet noodzakelijk om de plant Aeschynanthus 'Japhrolepis' te snoeien. Eventuele uitstekende takken kunnen worden weggeknipt om de vorm van de plant te behouden. Snoei indien nodig na de bloeiperiode voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te drassig worden. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door te laten opdrogen. Geef de plant water op kamertemperatuur en vermijd water op de bladeren.

  Voor deze plant wordt aangeraden om een goed doorlatende potgrond te gebruiken die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond niet te compact is, zodat de wortels voldoende zuurstof kunnen krijgen. Er zijn speciale potgrondmixen beschikbaar die geschikt zijn voor kamerplanten.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn om overmatig water vasthouden te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig drainagewater weg te gooien om ophoping van zouten te voorkomen. Gebruik een mengsel van potgrond en perliet voor een optimale bodem voor kamerplanten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar mag niet te nat staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Gebruik om de paar weken vloeibare plantenvoeding voor een optimale groei.

  Gebruik een vochtige doek om stof van de bladeren te verwijderen. Verwijder dode bladeren regelmatig met een scherpe schaar. Besproei de plant af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Aeschynanthus 'Japhrolepis' heeft behoefte aan helder, maar indirect zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het natuurlijke licht wordt gefilterd, zoals voor een raam met een dun gordijn. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Bescherm de plant tegen tocht en koude luchtstromen.

  Een gemiddelde luchtvochtigheid tussen de 40-60% is ideaal voor kamerplanten. Het kan helpen om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger in de ruimte te plaatsen. Dit zal de plant helpen gedijen en gezond blijven.

  Kamerplanten gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat blijft staan om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de bodem met een pH-meter is aanbevolen.

  De Aeschynanthus 'Japhrolepis' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die je geeft.

 • Omschrijving

  Aeschynanthus 'Japhrolepis' is een specifieke variëteit van de Aeschynanthus plant, ook wel bekend als de lipstickplant vanwege de opvallende bloemen. Deze plant heeft donkergroene bladeren en produceert rode, lipvormige bloemen die zeer decoratief zijn. De 'Japhrolepis' variant heeft een compacte groei en gedijt goed in hangende manden of potten. Deze plant heeft een gematigde hoeveelheid licht nodig en vereist regelmatig water geven om gezond te blijven. Het is een prachtige toevoeging aan elke binnenruimte en trekt de aandacht met zijn kleurrijke bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.