Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Violet

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia (Miscellaneous Group) Micronetta Violet is een prachtige en opvallende bloem met diep paarse bloembladeren en een geel hartje. De bloemen zijn groot en vol en bloeien van de zomer tot aan de herfst. Deze dahlia is geschikt voor in de tuin of als snijbloem in boeketten. De plant wordt ongeveer 60-90 cm hoog en gedijt het beste in goed gedraineerde grond en volle zon. De Dahlia (Miscellaneous Group) Micronetta Violet is een kleurrijke aanwinst voor elke tuin of bloemenborder.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Violet is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een eenjarige plant die opnieuw geplant moet worden voor het volgende groeiseizoen.

  Deze plant is niet winterhard en moet vorstvrij worden bewaard in de winter. Het is raadzaam om de plant in het najaar op te graven en binnenshuis te overwinteren. De plant kan niet buiten overleven bij temperaturen onder het vriespunt.

  Ja, de dahlia plant is over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben veel zonlicht en regelmatig water nodig, evenals regelmatige bemesting. Dahlia's moeten ook regelmatig worden gedeadhead om de bloei te bevorderen.

  Een Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Violet heeft ongeveer 50 cm tot 60 cm ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om een gezonde groei te bevorderen. Het is aan te raden om de planten niet te dicht op elkaar te planten om luchtcirculatie te behouden.

  Tuinplanten zoals de Dahlia gedijen over het algemeen het beste in de volle zon, waar ze voldoende licht kunnen absorberen voor hun groei en bloei. Als de plant in de schaduw wordt geplaatst, kan dit leiden tot verminderde groei en bloemproductie. Het is daarom aan te raden om de Dahlia in een zonnige locatie te planten voor optimale resultaten.

  De Dahlia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden door 1 tot 2 keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de plant niet in een plas water staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Violet is vlinder- en bijenlokkend en trekt deze insecten aan met zijn nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle plant voor de biodiversiteit in de tuin.

  Tuinplanten zoals deze geven kleur en leven in de tuin en kunnen een plek bieden voor insecten en vogels. Ze dragen zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om verschillende soorten planten met bloemen en bladeren aan te planten om de biodiversiteit te verhogen.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Violet bloeit vanaf de zomer tot aan de herfst. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Ja, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Violet kan goed tegen de volle zon.

  Nee, de dahlia staat niet bekend als eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt voor zijn decoratieve bloemen. Eetbaarheid kan per plant verschillen, dus het is altijd belangrijk om dit goed te controleren voordat je een plant consumeert.

  Ja, de bladeren van Dahlia planten kunnen geluidsgolven absorberen en kunnen dus een beetje geluidsdempend zijn. Echter, ze zijn niet zo effectief als specifieke geluidsdempende planten zoals bamboe of klimop. Over het algemeen kunnen planten met grote bladeren en dichte groei geluid enigszins dempen.

 • Je kunt de dahlia na de bloei terugsnoeien tot boven de grond om de plant gezond te houden. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Violet heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren droog kunnen worden voordat de avond valt.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Violet heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond voor een gezonde groei. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar overtollig water moet wel kunnen weglopen om wortelrot te voorkomen. Een potgrond speciaal voor bloeiende planten is geschikt voor deze tuinplant.

  Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen voor deze tuinplant. Zorg voor een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7. Zorg ook voor voldoende vochtigheid voor een gezonde groei en bloei.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Violet gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om Dahlia's te beschermen tegen vorst. Je kunt de plant beschermen door mulch rond de wortels te leggen en de stengels af te knippen. Als het echt koud wordt, is het aan te raden om de plant te verplaatsen naar een beschutte plek.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten in het algemeen is het belangrijk om in het voorjaar meststoffen toe te dienen om de groei en bloei te bevorderen. Gebruik hierbij een meststof met een hoog gehalte aan stikstof, fosfor en kalium. Het is aan te raden om de plant gedurende het groeiseizoen regelmatig te bemesten volgens de instructies op de verpakking.

  Het is aan te raden om de Dahlia te mulchen met organisch materiaal zoals compost of houtsnippers om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan ook helpen bij het voorkomen van temperatuurschommelingen in de grond en voedingsstoffen vast te houden voor een gezonde groei van de plant. Een laag van ongeveer 5-10 cm mulch rondom de plant is voldoende.

  De Tuinplant Dahlia (Miscellaneous Grp) Micronetta Violet groeit het beste in neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Eventuele aanpassingen aan de pH-waarde van de bodem kunnen worden gedaan met behulp van kalk of zwavel.

  Dahliaplanten kunnen gevoelig zijn voor slakken en bladluizen. Om ongedierte te bestrijden, kunnen planten regelmatig gecontroleerd worden en kunnen insecticiden of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden gebruikt. Het gebruik van mulch kan ook helpen om ongedierte weg te houden en de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Dahlia (Miscellaneous Group) Micronetta Violet is een prachtige en opvallende bloem met diep paarse bloembladeren en een geel hartje. De bloemen zijn groot en vol en bloeien van de zomer tot aan de herfst. Deze dahlia is geschikt voor in de tuin of als snijbloem in boeketten. De plant wordt ongeveer 60-90 cm hoog en gedijt het beste in goed gedraineerde grond en volle zon. De Dahlia (Miscellaneous Group) Micronetta Violet is een kleurrijke aanwinst voor elke tuin of bloemenborder.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.