Diascia Flying Colors Upright Coral

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Diascia Flying Colors Upright Coral is een compacte en rechtopstaande plant met opvallende koraalroze bloemen. De plant bloeit rijkelijk gedurende het hele seizoen en trekt vlinders en bijen aan. Het groene blad vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. Deze Diascia kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is een prachtige toevoeging aan bloembedden, borders of hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Diascia Flying Colors Upright Coral is niet groenblijvend, wat betekent dat hij in de winter zijn bladeren verliest. Deze plant is een tuinplant en heeft een opvallende bloeiwijze. Het is aan te raden om in het voorjaar nieuwe planten aan te schaffen als de oude planten niet terugkomen na de winter.

  Deze plant is niet volledig winterhard en kan het beste beschermd worden tegen strenge vorst. De ideale temperatuur voor deze Tuinplanten ligt tussen de 5 en 10 graden Celsius tijdens de wintermaanden. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten of te beschermen met mulch of fleece in de winter.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven en hem te voorzien van voldoende zonlicht. Verder heeft hij geen speciale verzorging nodig.

  Diascia Flying Colors Upright Coral heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Deze planten hebben voldoende luchtcirculatie nodig voor een optimale groei.

  Ja, de Diascia Flying Colors Upright Coral gedijt het beste in volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar deze voldoende zonlicht ontvangt.

  De Tuinplant Diascia Flying Colors Upright Coral heeft regelmatig water nodig. Het is aanbevolen om de plant ongeveer 2-3 keer per week water te geven, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken.

  Ja, de Diascia Flying Colors Upright Coral is een vlinder- en bijenlokkende plant. Deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Dit maakt het een mooie toevoeging aan een tuin of bloembed om deze waardevolle bestuivers aan te trekken.

  Ja, de Diascia Flying Colors Upright Coral kan bijdragen aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere bestuivers aan te trekken met zijn bloemen en nectar. Het biedt een voedselbron en leefgebied voor verschillende insecten in de tuin. Het toevoegen van deze plant kan de diversiteit en gezondheid van de tuin bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september en heeft een lange bloeiperiode. Het kan variëren afhankelijk van de groeiomstandigheden en het weer.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes. Het is ook raadzaam om de plant 's ochtends water te geven zodat de bladeren de tijd hebben om te drogen voordat de zon fel begint te schijnen.

  Nee, de Diascia Flying Colors Upright Coral is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Snoei de plant regelmatig om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de bloeiperiode te verlengen. Knip de plant in het voorjaar terug tot ongeveer 10 cm boven de grond om de groei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Voel regelmatig aan de grond om te controleren of de plant water nodig heeft.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de plant helpen gezond te groeien en bloeien.

  De Diascia Flying Colors Upright Coral groeit het best in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Het regelmatig toevoegen van compost helpt de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Diascia Flying Colors Upright Coral gedijt het beste op een zonnige standplaats in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt gedurende de dag. Een goed doorlatende grond en regelmatig water geven zijn belangrijk voor een gezonde groei.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan worden bereikt door de plant te bedekken met stro of bladeren. Zorg ervoor dat de plant niet te nat blijft, omdat dit rotting kan veroorzaken.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de grond vochtig maar niet drassig. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Het is belangrijk om Tuinplanten regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten in het groeiseizoen, volg de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Door een laag mulch rond de planten aan te brengen, kunnen ze beter groeien en bloeien. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de planten optimaal te laten profiteren.

  Tuinplanten zoals Diascia Flying Colors Upright Coral gedijen goed in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en zo nodig aan te passen door bijvoorbeeld kalk toe te voegen. Op deze manier kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kan je preventief werken door regelmatig de planten te controleren op bijvoorbeeld bladluizen, trips of spint. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen ingezet worden om het ongedierte te bestrijden. Eventueel kan ook een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel gebruikt worden indien nodig.

 • Omschrijving

  Diascia Flying Colors Upright Coral is een compacte en rechtopstaande plant met opvallende koraalroze bloemen. De plant bloeit rijkelijk gedurende het hele seizoen en trekt vlinders en bijen aan. Het groene blad vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. Deze Diascia kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is een prachtige toevoeging aan bloembedden, borders of hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.