Gazania Gazoo Formula

Gazania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Gazania Gazoo Formula is een kleurrijke en vrolijke tuinplant met opvallende bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor in borders, potten of hanging baskets. De bloemen van de Gazania Gazoo Formula zijn meestal geel, oranje, roze of rood van kleur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Het blad van deze plant is groen en vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. De Gazania Gazoo Formula is gemakkelijk te verzorgen en kan goed tegen droge en zonnige omstandigheden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Gazania Gazoo Formula is een groenblijvende plant. Het behoudt zijn bladeren het hele jaar door, waardoor het altijd kleur en leven aan de tuin toevoegt. Het is een uitstekende keuze voor een blijvende en onderhoudsarme toevoeging aan de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen. Deze tuinplant kan gedijen in de Nederlandse wintermaanden.

  Ja, de Gazania Gazoo Formula is heel eenvoudig in onderhoud. Deze plant heeft weinig water nodig en doet het goed in de zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten.

  De Gazania Gazoo Formula heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten om licht en lucht door te laten. Het is belangrijk om de plant niet te dicht op elkaar te planten om concurrentie om water en voedingsstoffen te voorkomen.

  De Gazania Gazoo Formula groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals de Gazania Gazoo Formula hebben meestal één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. In droge periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de felgekleurde bloemen en de overvloedige nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en bestuiven. Het helpt bij de bevordering van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de plant trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat de biodiversiteit in de tuin kan vergroten. Daarnaast kan de plant ook een schuilplek bieden aan kleine dieren. Als een tuin vol staat met diverse planten, kan dit bijdragen aan een gezonde biodiversiteit.

  De Gazania Gazoo Formula bloeit vanaf de late lente tot in de herfst. De bloeiperiode kan duren van mei tot en met september. Tijdens deze periode zal de plant continue bloemen produceren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Te veel water kan leiden tot schimmelziekten, dus let op dat de grond goed kan drogen tussen gietbeurten.

  Nee, de Gazania Gazoo Formula is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn felgekleurde bloemen en groen blad. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Tuinplanten, inclusief Gazania Gazoo Formula, hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Deze planten zijn vooral decoratief en kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis of tuin. Het geluidsdempend vermogen is minimaal.

 • De plant mag na de bloei teruggesnoeid worden om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder uitgebloeide bloemen en dode bladeren regelmatig. Pas op dat de plant niet te ver teruggesnoeid wordt, dit kan de groei belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zorg ervoor dat de grond goed kan drogen tussen de gietbeurten door. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor tuinplanten.

  De Gazania Gazoo Formula groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd zware, vochtige grond. Voeg eventueel compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat met goed doorlatende grond. Deze planten gedijen goed in borders, rotstuinen en potten. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om Gazania Gazoo Formula te beschermen tijdens de winter, moet je ervoor zorgen dat de plant wordt geknipt en gemulst voordat de vorst begint. Het kan ook helpen om de plant te bedekken met bijvoorbeeld stro of mulch om de wortels te beschermen tegen de kou. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten tijdens de wintermaanden.

  De plant bloeit het beste in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Regelmatig water geven is belangrijk, maar laat de grond tussen gietbeurten door wel opdrogen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals Gazania's hebben behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing van de bemesting.

  Het is aanbevolen om een laag mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stengels van de plant wordt gelegd om verstikking te voorkomen.

  De Gazania Gazoo Formula groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH, tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het toevoegen van organische stof kan de zuurgraad van de bodem helpen reguleren.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Gazania Gazoo Formula, kunnen natuurlijke methoden worden gebruikt, zoals het regelmatig controleren van de plant op de aanwezigheid van insecten en het verwijderen van deze insecten met de hand. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan ook helpen om ongedierte te bestrijden zonder schade toe te brengen aan de plant of het milieu. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het schoonhouden van de tuin en het in stand houden van een gezonde bodem, om het risico op ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  De Gazania Gazoo Formula is een kleurrijke en vrolijke tuinplant met opvallende bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor in borders, potten of hanging baskets. De bloemen van de Gazania Gazoo Formula zijn meestal geel, oranje, roze of rood van kleur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Het blad van deze plant is groen en vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. De Gazania Gazoo Formula is gemakkelijk te verzorgen en kan goed tegen droge en zonnige omstandigheden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.