Gazania Gazoo Orange With Ring

Gazania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Gazania Gazoo Orange With Ring er en smuk og iøjnefaldende plante med lyseorange blomster og en iøjnefaldende ring af kontrasterende farve omkring blomstens hjerte. Planten har en kompakt vækstform og er perfekt til grænser, stenbede eller blomsterpotter. Gazaniaens blade er grønne og filtagtige, hvilket gør det muligt for planten at trives godt i tørre og varme forhold. Blomsterne blomstrer længe og tiltrækker sommerfugle og bier. Gazania Gazoo Orange With Ring er en let at pleje plante, der har brug for en solrig placering og veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Planten er ikke stedsegrøn og taber sine blade om vinteren. Det er en årlig plante, der skal plantes om igen om foråret. Det er en haveplante, der foretrækker en solrig placering.

  Denne plante er hårdfør indtil cirka -5 grader Celsius. Derfor anbefales det at beskytte planten under streng frost. Sørg for et beskyttet sted eller brug f.eks. en frostsikringspose.

  Ja, denne plante er meget let at vedligeholde. Den har brug for lidt vand og kan godt tåle tørre og solrige forhold. Regelmæssig beskæring fremmer blomstringen.

  De Gazoo Orange With Ring har brug for tilstrækkelig plads til at kunne udvikle sig fuldt ud. Sørg for mindst 15-20 cm mellem hver plante for at fremme rodvækst og blomstring. Planten foretrækker også en solrig placering for det bedste resultat.

  Nej, Gazania Gazoo Orange With Ring trives bedst på en solrig beliggenhed. Det kræver mindst 6 timers direkte sollys om dagen for at trives godt. I skyggen kan væksten hæmmes, og planten blomstrer måske mindre frodigt.

  Haveplanter som disse har generelt brug for moderat vand. Det er tilrådeligt at holde jorden let fugtig og give vand en gang om ugen. Hold øje med forholdene, såsom varmt vejr eller regn, og tilpas vandgivningen efter behov.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de klare farver og nektaren, den producerer. Det er et godt valg til haver, der gerne vil tiltrække en mangfoldighed af bestøvere.

  Ja, haveplanter som "Gazania Gazoo Orange With Ring" bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække insekter med deres blomster og nektar. Dette kan hjælpe med bestøvning og sikre mere variation i haven. Det er vigtigt at kombinere forskellige planter for at fremme en sund biodiversitet.

  De Gazoo Orange With Ring blomstrer fra juni til september og har en blomstringsperiode på cirka 12 uger.

  Ja, Gazania Gazoo Orange With Ring kan godt tåle fuld sol og har brug for masser af sollys for at vokse godt. Det er en havplante, der trives bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt at give tilstrækkeligt med vand, især på varme sommerdage.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage blomsterne eller bladene fra denne plante på grund af mulige giftstoffer. Det er bedst kun at bruge planten til dekorative formål i haven.

  Ja, som en haveplante kan en Gazania Gazoo Orange With Ring bidrage til at dæmpe lyden i din have. Bladene og blomsterne kan hjælpe med at absorbere og reducere lydbølger. Effekten er dog begrænset i forhold til specifikke lyddæmpende materialer.

 • Du kan beskære planten efter blomstring for at fremme væksten og bevare en kompakt form. Fjern døde eller beskadigede dele af planten og beskær lange, fremstående skud. Beskær planten om foråret for optimal vækst og blomstring i løbet af sæsonen.

  Denne plante foretrækker regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Det er vigtigt at give vand ved plantens base for at undgå skimmel.

  Have gode dræningspottejordkrav for haveplanter som Gazania Gazoo Orange With Ring for at forblive sunde og vokse godt. Vælg en speciel pottejord til blomstrende planter eller en blanding af pottejord og sand for optimal dræning. Regelmæssig vanding er vigtigt for at holde rødderne sunde.

  Haveplanterne Gazania foretrækker godt drænet og næringsrig jord. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at forhindre rodædring. En let sur jord er ideel for den sunde vækst af denne plante.

  Denne plante trives bedst på et solrigt sted i haven. Sørg for veldrænet jord og undgå for fugtige områder. Planten trives godt i bede, stenbede eller som bunddække.

  I løbet af vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost. Dæk planten med et tykt lag muld eller halm og læg en beskyttende klud over planten om natten. Sørg for, at planten står et beskyttet sted for at forhindre, at rødderne fryser.

  Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys og regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern døde blomster for at fremme ny blomstring. Brug i foråret gødning specielt designet til blomstrende planter for at fremme væksten.

  Have glæde af haveplanter som disse har gavn af regelmæssig gødskning i vækstsæsonen, helst med en generel gødning til blomstrende planter. Overgødskning bør undgås for at undgå rodforbrænding. Det anbefales at gøde i henhold til anbefalingerne på gødningspakken.

  Det anbefales at lægge muld omkring planter i haven. Muld hjælper med at holde på fugtigheden og undertrykker ukrudt. Det beskytter også mod ekstreme temperaturer og forbedrer jordstrukturen.

  Denne plante kræver en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 for optimal vækst. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. Den rette surhedsgrad af jorden fremmer optagelsen af næringsstoffer af planten.

  For at bekæmpe skadedyr i disse haveplanter kan der anvendes biologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige fjender såsom mariehøns. Det er også hjælpsomt at kontrollere planterne regelmæssigt for skadedyr og fjerne angrebne blade for at forebygge skadedyr. Derudover er det vigtigt at give planterne tilstrækkelig plads og lys, så de forbliver sunde og mindre modtagelige for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Gazania Gazoo Orange With Ring er en smuk og iøjnefaldende plante med lyseorange blomster og en iøjnefaldende ring af kontrasterende farve omkring blomstens hjerte. Planten har en kompakt vækstform og er perfekt til grænser, stenbede eller blomsterpotter. Gazaniaens blade er grønne og filtagtige, hvilket gør det muligt for planten at trives godt i tørre og varme forhold. Blomsterne blomstrer længe og tiltrækker sommerfugle og bier. Gazania Gazoo Orange With Ring er en let at pleje plante, der har brug for en solrig placering og veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.