Verbena Babylon Purple

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Babylon Purple is een prachtige en kleurrijke vaste plant die bekend staat om zijn helder paarse bloemen. Het is een populaire keuze voor borders en bloembedden vanwege zijn lange bloeiperiode en aantrekkelijke uiterlijk. Deze plant trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin. De Verbena Babylon Purple gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Met regelmatig snoeien kan de plant compact en vol groeien, waardoor hij een prachtige aanvulling is op elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Verbena Babylon Purple is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn bladeren verliest en in de lente weer nieuwe bladeren krijgt. Het is dus een bladverliezende plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is een tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Ja, deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt, en snoei regelmatig om de groei te bevorderen. Over het algemeen zal de plant goed gedijen zonder te veel moeite.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen verspreiden en groeien. Het is aan te raden om de planten ongeveer 30-40 centimeter uit elkaar te planten, zodat ze genoeg ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Denk er ook aan om rekening te houden met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  ​​Ja, Verbena Babylon Purple groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven om gezond te blijven. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant worden belemmerd.

  Tuinplanten zoals de Verbena Babylon Purple hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de hoeveelheid regenval. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend en trekt daarmee nuttige insecten naar de tuin. Het is dus een goede keuze voor het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het nectarrijke bloemen heeft die insecten aantrekken, zoals bijen en vlinders. Deze insecten spelen een belangrijke rol bij de bestuiving van planten en dragen bij aan de diversiteit van de natuur in de tuin. Planten zoals deze kunnen helpen om een gezonde en gevarieerde ecosystemen te creëren.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel vier maanden duren.

  De Verbena Babylon Purple gedijt het beste in de volle zon. Het is een zonminnende plant die goed kan omgaan met direct zonlicht. Het is dus geen probleem voor mij om in de volle zon te staan.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt als sierplant in de tuin. Het consumeren van de plant kan mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is daarom niet aan te raden om deze plant te eten.

  Verbena Babylon Purple heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een mooie bloeiende plant voor in de tuin. De plant trekt vlinders en bijen aan.

 • Om de plant gezond te houden is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de groei te bevorderen. Snoei in het voorjaar de planten flink terug voor een compacte en bloeirijke groei.

  Geef de plant regelmatig water, zeker tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft graag goed doorlatende potgrond om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt. Geef regelmatig voeding en zorg voor voldoende drainage in de pot.

  Deze planten hebben behoefte aan goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemvruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost of organische meststof kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  De Verbena Babylon Purple gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant in goed doorlatende grond voor optimale groeiomstandigheden.

  Tuinplanten zoals Verbena Babylon Purple hebben bescherming nodig tijdens de wintermaanden. Dit kan worden gedaan door mulch of bladeren rond de plant aan te brengen en de plant af te dekken met een speciale winterhoes. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele schade en indien nodig extra bescherming toe te voegen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Geef de plant af en toe voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Verbena Babylon Purple hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel nog een keer halverwege het groeiseizoen. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur. Het is aan te raden om organisch mulchmateriaal te gebruiken, zoals bladeren, compost of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en laat ruimte vrij rondom de stam van de plant.

  De Verbena Babylon Purple heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6,0 en 7,5. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de juiste bodemomstandigheden te handhaven voor optimale groei.

  Om plagen zoals bladluizen, trips en spintmijten te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van ongedierte. Indien nodig kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet voor biologische bestrijding. Het gebruik van insecticide moet worden vermeden, omdat dit schadelijk kan zijn voor nuttige insecten en het ecosysteem in de tuin.

 • Omschrijving

  De Verbena Babylon Purple is een prachtige en kleurrijke vaste plant die bekend staat om zijn helder paarse bloemen. Het is een populaire keuze voor borders en bloembedden vanwege zijn lange bloeiperiode en aantrekkelijke uiterlijk. Deze plant trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin. De Verbena Babylon Purple gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Met regelmatig snoeien kan de plant compact en vol groeien, waardoor hij een prachtige aanvulling is op elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.