Verbena Babylon Red

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Verbena Babylon Red is een prachtige plant met felrode bloemen die bloeien van lente tot herfst. Het groeit in bossige struiken met groen blad en kan tot 30 cm hoog worden. Deze plant trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een kleurrijke toevoeging is aan elke tuin. Het gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. De Verbena Babylon Red is een mooie keuze voor wie op zoek is naar een levendige en opvallende toevoeging aan hun tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal tijdens de wintermaanden meestal afvallen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst goed te beschermen met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig extra zorg. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste omstandigheden. Met regelmatig water geven en voldoende zonlicht zal de plant goed groeien.

  Verbena Babylon Red heeft ruimte nodig om te groeien en zich uit te breiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en zich te ontwikkelen. Planten op een afstand van ongeveer 30-45 cm uit elkaar om de optimale groei te bevorderen.

  Verbena Babylon Red groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de volle schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar deze voldoende zonlicht krijgt.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden zonder dat deze doordrenkt raakt. Het is aan te raden om regelmatig de grond te voelen om te bepalen wanneer de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het aantrekkelijk is voor bijen, vlinders en andere bestuivende insecten. Het helpt bij het bevorderen van de diversiteit aan dieren in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor een gezonde en evenwichtige tuin.

  Deze tuinplant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt enkele maanden. Het is een langbloeiende plant die gedurende de zomermaanden kleurrijke bloemen produceert.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige locaties. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het consumeren ervan kan potentieel schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom afgeraden om de plant te eten.

  Ja, Verbena Babylon Red planten hebben een beperkte geluidsdempende eigenschap. Hoewel ze geen sterke geluidsisolatie bieden, kunnen ze helpen bij het absorberen van wat omgevingsgeluid in een tuinomgeving.

 • Deze plant dient regelmatig gesnoeid te worden om de groei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar of najaar voor optimale resultaten.

  Geef gematigd water aan de plant en vermijd dat de grond te vochtig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. In de winterperiode minder water geven dan in de zomer.

  Gebruik potgrond met een goede drainage om de wortels gezond te houden. Kies een potgrond die rijk is aan organisch materiaal voor optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig is, maar niet doorweekt.

  De Tuinplanten heeft een goed doorlatende en vruchtbare grond nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat. De planten gedijen het beste in een bodem met een neutrale pH-waarde.

  De Verbena Babylon Red gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en beschut is tegen harde wind. Deze tuinplant kan goed gedijen in borders, potten of hangmanden.

  Tijdens de winter is het raadzaam om de plant te beschermen tegen vorst door mulch rond de wortels te leggen. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en bedek hem indien nodig met een fleecedoek of speciale plantenhoes. Geef de plant tijdens de wintermaanden minder water om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerd zijn. Het is raadzaam om de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Het is goed om de plant elk voorjaar te bemesten voor optimale groei.

  De Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die wordt gebruikt.

  Mulchen is belangrijk voor deze tuinplanten, omdat het helpt om vocht vast te houden in de grond en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5 tot 7 centimeter rond de plant, maar houd een beetje ruimte vrij rond de stengel om verstikking te voorkomen.

  De Tuinplanten zoals Verbena Babylon Red gedijen het best in goed gedraineerde, neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met meststoffen of kalk. Een goede bodem pH zorgt voor optimale groei en bloei van de plant.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op ongedierte, zoals bladluizen, rupsen en trips. Voor een milieuvriendelijke bestrijding kunnen natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen, ingezet worden. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden volgens de aanbevolen dosering.

 • Omschrijving

  De Verbena Babylon Red is een prachtige plant met felrode bloemen die bloeien van lente tot herfst. Het groeit in bossige struiken met groen blad en kan tot 30 cm hoog worden. Deze plant trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een kleurrijke toevoeging is aan elke tuin. Het gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. De Verbena Babylon Red is een mooie keuze voor wie op zoek is naar een levendige en opvallende toevoeging aan hun tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.