Verbena Babylon White

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Babylon White is een prachtige en opvallende vaste plant met witte bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. De plant heeft een bossige groeiwijze en wordt ongeveer 30-40 cm hoog. Het blad is groen en fijn van structuur. Deze Verbena staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Perfect voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een winterharde tuinplant die geen blad verliest in de winter.

  Verbena Babylon White is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen extreme kou. Het is een tuinplant die goed gedijt in gematigde temperaturen.

  Ja, Verbena Babylon White is een zeer makkelijk te onderhouden tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Het is een sterke plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw en weinig water nodig heeft. Perfect voor beginnende tuiniers.

  Voor deze tuinplant is het aan te raden om ongeveer 30-40 centimeter ruimte te bieden tussen de individuele planten. Op deze manier krijgen ze voldoende ruimte om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg er ook voor dat de planten voldoende licht en lucht krijgen.

  De plant groeit het beste op een zonnige plek met minstens een paar uur direct zonlicht per dag. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is dus aan te raden om de plant in de volle zon te zetten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en zoete geur die deze insecten aantrekt. Het is daarom een goede keuze voor een tuin die biodiversiteit wil bevorderen en insecten wil aantrekken. Planten die vlinders en bijen aantrekken zijn een belangrijke toevoeging aan de tuin en helpen bij de bestuiving van andere planten.

  Verbena Babylon White trekt verschillende soorten bestuivers aan, zoals bijen, vlinders en hommels. Door deze bestuivers aan te trekken, kan de plant bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is dus een goede keuze voor wie de biodiversiteit wil stimuleren in zijn tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  De Verbena Babylon White kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, deze plant is niet eetbaar voor mensen en dient voornamelijk als decoratieve bloem in de tuin. Het consumeren van de bladeren of bloemen kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is raadzaam om de plant enkel te gebruiken voor decoratieve doeleinden.

  Ja, de Verbena Babylon White plant is geluidsdempend. Tuinplanten zoals deze kunnen helpen geluid te absorberen en te verminderen dankzij hun bladeren en stengels. Het plaatsen van dergelijke planten in uw tuin kan een kleine bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluiden.

 • Tuinplanten zoals de Verbena Babylon White dienen regelmatig gesnoeid te worden om de groei en bloei te bevorderen. Door uitgebloeide bloemen en lange scheuten weg te knippen, zorg je ervoor dat de plant compact blijft en mooie bloemen blijft produceren. Snoei in het voorjaar en herfst voor het beste resultaat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Het is aan te raden om de plant in de ochtend water te geven, zodat de grond gedurende de dag kan opdrogen.

  Tuinplanten zoals Verbena Babylon White gedijen goed in goed doorlatende potgrond. Kies voor een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en geen overtollig water vasthoudt. Zorg voor regelmatige bemesting en drainage om de plant gezond te houden.

  Deze tuinplant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5 is ideaal voor een gezonde groei.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond en zorg voor voldoende licht voor een gezonde groei. Deze Tuinplanten kunnen goed gedijen in borders of potten op een zonnige locatie.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig, omdat ze goed bestand zijn tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te laten acclimatiseren aan het buitenklimaat voordat de vorst intreedt. Mulch rond de plant kan helpen om de wortels te beschermen tegen strenge vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerd worden. Snoei dode bloemen om de groei te stimuleren en bemest de plant in het voorjaar. Zorg voor voldoende zonlicht en bescherm de plant bij strenge vorst.

  Om een goede groei en bloei te bevorderen, is het aan te raden om de Tuinplanten te bemesten. Dit kan gedaan worden met een algemene meststof voor bloeiende planten, zoals bijvoorbeeld een meststof met een hoog kaliumgehalte. Het is belangrijk om de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten volgens de richtlijnen op de verpakking.

  Mulch de grond rondom de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost voor een optimale groei. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor het beste resultaat.

  De zuurgraad van de bodem waarin deze plant groeit, dient neutraal tot licht alkalisch te zijn. Met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 gedijt de plant het best en worden tekorten aan voedingsstoffen voorkomen. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Verbena Babylon White kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen. Daarnaast kunt u ook preventief te werk gaan door de plant regelmatig te controleren op mogelijke plagen en deze indien nodig te verwijderen. Tot slot kunt u ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine.

 • Omschrijving

  Verbena Babylon White is een prachtige en opvallende vaste plant met witte bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. De plant heeft een bossige groeiwijze en wordt ongeveer 30-40 cm hoog. Het blad is groen en fijn van structuur. Deze Verbena staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Perfect voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.