Verbena Tukana Salmon Rose

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Tukana Salmon Rose er en smuk og farverig flerårig plante med laksefarvede blomster. Denne plante har en kompakt vækst og kan blive ca. 30-40 cm høj. Blomsterne blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Verbena Tukana Salmon Rose trives godt i fuld sol og har brug for en veldrænet jord. Det er et fremragende valg til grænser, stenbede eller som hængeplante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn. Dette betyder, at planten bevarer sine blade hele året og ikke taber dem hver sæson. Det gør den til et godt valg til haver, der ønsker at bevare farve og grønt hele året rundt.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales at placere planten i et frostfrit rum ved temperaturer under -5 grader Celsius. Det er også muligt at beskytte planten med en fleece eller bobleplast.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i solen. Regelmæssig vanding og gødning sikrer en sund vækst. Beskæring efter blomstring fremmer nye blomsterknopper.

  "Verbena Tukana Salmon Rose" har brug for omkring 20-30 cm plads til at vokse og udvikle sig. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig fuldt ud og forblive sund. Placer planten på et solrigt sted i haven for optimal vækst.

  Verbena Tukana Salmon Rose trives bedst i fuld sol til halvskygge. I skyggen kan blomsterne og bladene ikke trives så godt, og væksten kan blive hæmmet. Derfor anbefales det at plante planten et solrigt sted.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især i varme og tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke vandmættet. Generelt er det tilstrækkeligt at vande 1-2 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, som den producerer. Det er et godt valg for haver, der ønsker at drage fordel af bestøvende insekter.

  Haveplanter som Verbena Tukana Salmon Rose bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække insekter med deres nektar og pollen. Dette hjælper med at bestøve andre planter i haven. Det er derfor godt for biodiversiteten at have denne planteart i haven.

  Denne plante blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden varer cirka 4 måneder.

  Ja, denne plante kan godt lide fuld sol og vil trives på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i varme perioder. Denne plante kan blomstre smukt og vokse i solen.

  Nej, planten er ikke spiselig og dyrkes primært som prydblomst på grund af de smukke blomster og duftende blade. At indtage planten kan føre til maveproblemer og andre sundhedsproblemer. Det frarådes derfor kraftigt at spise denne plante.

  Ja, denne plante har en lyddæmpende effekt på grund af de bløde blade og stængler, der absorberer lydbølger. Det kan hjælpe med at reducere omgivende støj i haven eller på altanen. Dog er effekten ikke så stærk som ved specifikke lyddæmpende planter som bambus.

 • Planten kan regelmæssigt beskæres for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde og beskadigede grene og blomster for at fremme plantens sundhed. Beskæring bør helst udføres om foråret eller efter blomstringen.

  Denne plante elsker regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv helst vand ved plantens base i stedet for på bladene.

  Planten trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Tilføj regelmæssigt gødning for optimal vækst og blomstring.

  Denne haveplante trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden har tilstrækkelige næringsstoffer og ikke holder for meget vand. Det er vigtigt at kontrollere jorden regelmæssigt og tilføje gødning, hvis det er nødvendigt.

  De Verbena Tukana Salmon Rose trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkeligt med lys og plads til at vokse og blomstre. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved f.eks. at lægge et tykt lag mulch omkring rødderne. Det er også en god idé at placere planten på et beskyttet sted og eventuelt dække den til med fiberdug under ekstremt kolde perioder. Derudover kan det være en hjælp at placere planten i en potte, så den nemt kan flyttes til et beskyttet sted.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Døde blomster kan fjernes regelmæssigt for at fremme blomstringen. Det er vigtigt at gøde planten om foråret med en universal gødning.

  Denne plante har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sund. Brug en generel gødning til blomstrende planter og følg den anbefalede dosering på emballagen. Overgødning kan føre til rodforbrænding og bør derfor undgås.

  Mulching er en god måde at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Det beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer og forhindrer jorderosion. Vælg et organisk mulchmateriale som kompost, barkflis eller blade.

  Den ideelle surhedsgrad for haveplanter er normalt neutral til let sur, med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at teste jordens surhedsgrad, før du planter planter i jorden, for at sikre, at de kan optage alle nødvendige næringsstoffer. Det er muligt at justere pH-værdien af jorden ved at tilføje kalk eller svovl.

  For at forebygge skadedyr i havenplanter er det vigtigt regelmæssigt at inspicere planterne for bladlus, spindemider og andre insekter. Naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie kan anvendes, hvis der alligevel er skadedyr til stede. Derudover kan rovinsekter også anvendes til at bekæmpe skadevoldere.

 • Beskrivelse

  Verbena Tukana Salmon Rose er en smuk og farverig flerårig plante med laksefarvede blomster. Denne plante har en kompakt vækst og kan blive ca. 30-40 cm høj. Blomsterne blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Verbena Tukana Salmon Rose trives godt i fuld sol og har brug for en veldrænet jord. Det er et fremragende valg til grænser, stenbede eller som hængeplante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.