Zygopetalum 'Louisendorf'

Overig orchidee?n

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zygopetalum 'Louisendorf' is een hybride orchidee met dieppaarse bloemen met witte en groene tinten. De bloemen hebben een aangename geur die doet denken aan vanille. De plant heeft donkergroene bladeren die een contrast vormen met de kleurrijke bloemen. Zygopetalum 'Louisendorf' gedijt het best in een vochtige omgeving met indirect zonlicht. Deze orchidee is een populaire keuze vanwege haar opvallende bloemen en makkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft geen speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven. Het is ook aan te raden om de plant af en toe te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar hij veel indirect zonlicht krijgt. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer één tot twee keer per week. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond licht vochtig blijft, maar zorg ervoor dat er geen wateroverlast optreedt. Het is raadzaam om de planten water te geven als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Nee, Zygopetalum 'Louisendorf' houdt niet van de felle zon. Het is beter om deze plant op een plek te zetten waar hij indirect licht krijgt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij een gematigde temperatuur. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen.

  De Zygopetalum 'Louisendorf' bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, de Zygopetalum 'Louisendorf' zorgt voor een verbetering van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke stoffen te filteren en de lucht te zuiveren. Het is een uitstekende keuze voor het zuiveren van de lucht in uw huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Zorg voor een stabiele temperatuur om de gezondheid van de plant te bevorderen.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, tenzij er dode of beschadigde bladeren moeten worden verwijderd. Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen weg te knippen om nieuwe bloeiers te bevorderen. Overmatig snoeien kan de groei van de plant belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te drassig worden. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot goed water kan afvoeren om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig om de twee tot drie jaar om de grond vers en voedzaam te houden.

  De Zygopetalum heeft een goed doorlatende bodem nodig die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te nat. De plant gedijt het beste in een substraat dat licht zuur tot neutraal is.

  De plant vereist een gematigde tot heldere indirecte lichtplek en moet uit direct zonlicht worden gehouden. De grond moet gelijkmatig vochtig worden gehouden en de luchtvochtigheid moet hoog worden gehouden door regelmatig te besproeien. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen zal de plant helpen gedijen.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een zachte vochtige doek om stof te verwijderen. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig schoon te maken om de fotosynthese te bevorderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De Zygopetalum 'Louisendorf' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Een plek op een vensterbank met gordijnen of jaloezieën die het licht filteren is ideaal.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet direct naast een warmtebron staat of blootgesteld wordt aan tocht. 's Winters kan de plant profiteren van iets koelere temperaturen rond de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet hoog zijn, omdat dit de groei en bloei ten goede komt. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid tussen de 50% en 70% is ideaal voor de gezondheid van de plant.

  De Zygopetalum 'Louisendorf' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen door bijvoorbeeld speciale potgrond te gebruiken.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot wortelverbranding en andere problemen.

 • Omschrijving

  Zygopetalum 'Louisendorf' is een hybride orchidee met dieppaarse bloemen met witte en groene tinten. De bloemen hebben een aangename geur die doet denken aan vanille. De plant heeft donkergroene bladeren die een contrast vormen met de kleurrijke bloemen. Zygopetalum 'Louisendorf' gedijt het best in een vochtige omgeving met indirect zonlicht. Deze orchidee is een populaire keuze vanwege haar opvallende bloemen en makkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.