Olearia lepidophylla 'Silver Knight'

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Olearia lepidophylla 'Silver Knight' is een prachtige en compacte struik met zilverkleurige bladeren en een dichte groeiwijze. De bladeren hebben een fijne textuur en een opvallende zilveren glans, waardoor de plant een opvallende toevoeging is aan de tuin. In de zomer bloeit de 'Silver Knight' met kleine witte bloemen die een zoete geur verspreiden. Deze plant is winterhard en kan goed tegen koude temperaturen, waardoor hij het hele jaar door een mooie aanwinst is voor de tuin. Olearia lepidophylla 'Silver Knight' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. De plant behoort tot de groep van groenblijvende tuinplanten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is dus belangrijk om bescherming te bieden bij lagere temperaturen. Deze plant kan het beste op een beschutte plek worden geplaatst tijdens de wintermaanden.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig specifieke zorg. Zolang de plant voldoende zonlicht en water krijgt, zal hij goed groeien en bloeien. Het is een sterke en gezonde tuinplant die weinig problemen zal geven.

  De plant heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten en obstakels. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte.

  Nee, de Olearia lepidophylla 'Silver Knight' groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant ten minste 6 uur zonlicht per dag krijgt voor een optimale groei en bloei. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in de tuin.

  De Olearia lepidophylla 'Silver Knight' heeft 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet in het water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de plant Olearia lepidophylla 'Silver Knight' is vlinder- en bijenlokkend. Het heeft bloemen die deze insecten aantrekken en hen helpen bestuiven. Dit maakt het een aantrekkelijke plant voor een biodiverse tuin.

  Ja, de plant Olearia lepidophylla 'Silver Knight' is goed voor de biodiversiteit, omdat het insecten aantrekt die zorgen voor bestuiving en voedsel voor andere dieren. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin en draagt het bij aan het ecosysteem.

  Deze plant bloeit in de maanden mei tot en met juli en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om geen planten te eten als je niet zeker weet of ze veilig zijn.

  Ja, de Olearia lepidophylla 'Silver Knight' heeft geluidsdempende eigenschappen door de dichte begroeiing en de structuur van de bladeren. Dit maakt het een goede keuze voor het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Het kan echter niet hetzelfde geluidsniveau dempen als bijvoorbeeld een geluidswal.

 • Deze plant kan het beste na de bloei in de herfst gesnoeid worden om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode of zieke takken en knip de plant lichtjes terug om compact te houden. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig blijft maar niet te nat wordt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmel te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is. Voeg eventueel wat extra organisch materiaal toe voor een optimale groei.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Verrijk de bodem met compost voor een optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is. Bescherm de plant bij strenge vorst.

  Het is aan te raden om deze plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst door mulch of stro rond de basis aan te brengen. Je kunt ook een beschermhoes of -doek gebruiken om de plant te beschermen tegen koude wind. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de groei te bevorderen. Geef de plant regelmatig water en mest in het groeiseizoen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij bemesting in het voorjaar voordat ze beginnen te groeien. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en zorgt voor bescherming tegen vorst in de winter. Het kan worden gebruikt rondom de planten om onkruidgroei te verminderen en de wortels te beschermen. Een laag mulch van ongeveer 5 cm is voldoende voor tuinplanten.

  De zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten zoals "Olearia lepidophylla 'Silver Knight'" moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure of te basische grond kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op tekenen van insecten. Het gebruik van milieuvriendelijke insecticiden of natuurlijke bestrijdingsmiddelen kan helpen bij het voorkomen van plagen. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te bemesten en water te geven om de weerstand te verhogen.

 • Omschrijving

  Olearia lepidophylla 'Silver Knight' is een prachtige en compacte struik met zilverkleurige bladeren en een dichte groeiwijze. De bladeren hebben een fijne textuur en een opvallende zilveren glans, waardoor de plant een opvallende toevoeging is aan de tuin. In de zomer bloeit de 'Silver Knight' met kleine witte bloemen die een zoete geur verspreiden. Deze plant is winterhard en kan goed tegen koude temperaturen, waardoor hij het hele jaar door een mooie aanwinst is voor de tuin. Olearia lepidophylla 'Silver Knight' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.