Chrysanthemum (Indicum Grp) Deco

Chrysanthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum (Indicum Grp) Deco is een decoratieve bloeiende plant met grote, kleurrijke bloemen in verschillende tinten zoals roze, geel, wit en paars. De plant heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel binnen als buiten op een zonnige plek. De Chrysanthemum Deco heeft regelmatig water nodig en kan goed gedijen in goed doorlatende grond. Het is een populaire keuze voor bloemstukken en boeketten vanwege de lange houdbaarheid van de bloemen en de vrolijke uitstraling. Deze plant bloeit vanaf de late zomer tot de herfst en voegt een vrolijke noot toe aan elke tuin of interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Deco is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is een tuinplant die zich het beste ontwikkelt in de lente en zomer wanneer de temperaturen warmer zijn. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen. Deze plant kan dus in Nederland buiten overleven in de winter.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) Deco is vrij makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Deze plant gedijt goed in de tuin en heeft regelmatig water en zonlicht nodig. Het is belangrijk om de verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Chrysanten hebben gemiddeld een ruimte nodig van ongeveer 30 cm tussen elke plant. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de wortels om te groeien en bloeien. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Nee, Chrysanthemum (Indicum Grp) Deco groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) Deco is vlinder- en bijenlokkend vanwege de overvloedige bloemen en nectar die ze produceren. Dit maakt ze een aantrekkelijke keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit. De plant wordt vaak gebruikt om vlinders en bijen aan te trekken en te ondersteunen.

  Chrysanthemums bieden nectar en stuifmeel voor bestuivers zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen ze andere planten beschermen door hun sterke geur af te geven, waardoor ongewenste insecten op afstand blijven. Over het algemeen zijn chrysanten een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Deco bloeit meestal in de maanden september en oktober. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven om uitdroging te voorkomen.

  Nee, Chrysanten zijn niet eetbaar. Het zijn decoratieve tuinplanten die voornamelijk worden gebruikt voor hun kleurrijke bloemen en geur. Het consumeren van chrysanten kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Deco werkt geluidsdempend vanwege de bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen en verstrooien. Het kan helpen om geluid te verminderen in een buitenomgeving.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste gebeuren in het voorjaar nadat de vorstperiode voorbij is. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te bevorderen en de plant er mooi uit te laten zien. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en vocht krijgt na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bloemen en bladeren.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om potgrond te gebruiken die licht en goed doorlatend is. Kies voor een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten, zodat de wortels voldoende kunnen ademen en voedingsstoffen goed worden opgenomen. Verpot de plant wanneer de potgrond te compact wordt.

  Chrysanten houden van goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Meng compost door de grond voor extra voeding.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Deco gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin of op het balkon. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd tocht en extreme temperaturen om de plant gezond te houden.

  In de winter is het belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst. Je kunt de plant bedekken met bijvoorbeeld een vliesdoek of stro om te voorkomen dat de wortels bevriezen. Zorg er daarnaast voor dat de plant op een beschutte plek staat.

  Chrysanten dienen regelmatig water te krijgen, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe groei te bevorderen en de plant er mooi uit te laten zien. Zorg voor voldoende zonlicht en voed de plant regelmatig met plantenvoeding.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten. Gebruik bij voorkeur een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen helpt de grond vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laagje van ongeveer 5 cm aan rond de plant, maar laat wat ruimte vrij rond de stam om verstikking te voorkomen.

  De bodem waarin de Chrysanthemum (Indicum Grp) Deco groeit, dient licht zuur tot neutraal te zijn. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is.

  : Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, kunt u overwegen om natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen aan te trekken. Ook kunt u regelmatig controleren op tekenen van ongedierte en deze zo nodig handmatig verwijderen. Tenslotte is het belangrijk om de planten gezond te houden door voldoende voeding en water te geven.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Deco is een decoratieve bloeiende plant met grote, kleurrijke bloemen in verschillende tinten zoals roze, geel, wit en paars. De plant heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel binnen als buiten op een zonnige plek. De Chrysanthemum Deco heeft regelmatig water nodig en kan goed gedijen in goed doorlatende grond. Het is een populaire keuze voor bloemstukken en boeketten vanwege de lange houdbaarheid van de bloemen en de vrolijke uitstraling. Deze plant bloeit vanaf de late zomer tot de herfst en voegt een vrolijke noot toe aan elke tuin of interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.