Cymbidium

Cymbidium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cymbidium is een prachtige orchidee met lange, slanke bloemstelen en elegante bloemen in diverse kleuren zoals wit, roze, geel en groen. Deze plant heeft smalle bladeren die een beetje op zwaarden lijken en groeit het beste in een lichte en koele omgeving. Cymbidium bloeit meestal in de winter en kan langdurig bloeien, waardoor het een geliefde kamerplant is. Deze orchidee heeft regelmatig water nodig, maar moet niet te nat staan om wortelrot te voorkomen. Cymbidium is een mooie en exotische plant die een vleugje luxe en kleur toevoegt aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, Cymbidium orchideeën hebben veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats ze op een plek met veel helder, indirect licht maar vermijd direct zonlicht. Idealiter ontvangt de plant minstens 4 uur per dag helder licht.

  Deze plant heeft eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen.

  De plant houdt niet van felle zon en prefereert indirect licht. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden. Plaats de plant daarom op een plek met helder, maar gefilterd licht.

  Ja, Cymbidium houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden om optimale groei te bevorderen. Het voorzien van een warme en stabiele omgeving zal de plant helpen gezond te blijven en te bloeien.

  "Cymbidium" bloeit meestal in de wintermaanden, van november tot maart. De bloei kan ongeveer 6 tot 10 weken duren.

  Ja, de Cymbidium is luchtzuiverend en helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in een kamer. Het kan schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht filteren. Het is een goede keuze voor het zuiveren van de lucht binnenshuis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor de beste groeiomstandigheden. Plaats de plant niet in direct zonlicht of bij tocht.

 • Het snoeien van de Kamerplant kan het beste gebeuren na de bloei, door de oudere bloemstelen tot aan de basis af te knippen. Verwijder ook eventueel beschadigde of dode bladeren voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om infecties te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en de zomer. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de wintermaanden kan de waterbehoefte iets verminderen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van speciale orchideeënpotgrond. Dit zorgt voor een goede drainage van water en lucht. Kies een potgrond die geschikt is voor orchideeën om de gezondheid van de plant te ondersteunen.

  Een goede bodemkwaliteit voor deze plant is belangrijk, omdat het de voedingsstoffen en het water vasthoudt die de plant nodig heeft om te gedijen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd dat deze te drassig wordt. Gebruik een speciale potgrond voor kamerplanten voor een optimale groei van deze plant.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Houd de potgrond vochtig maar niet drassig en geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen. Verpot de plant om de paar jaar om de wortels ruimte te geven om te groeien.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of spons. Verwijder dode of verkleurde bladeren en bloemen indien nodig. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen en zorg ervoor dat de bladeren niet nat worden tijdens het schoonmaken.

  Kamerplanten zoals de Cymbidium hebben behoefte aan veel licht, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant het liefst voor een raam op het oosten of westen voor de beste groeiomstandigheden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 13 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan grote temperatuurverschillen. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet matig tot hoog zijn. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid rond de 60-70% ligt. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant valt tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de potgrond regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant nadelig beïnvloeden.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met het toedienen van meststoffen.

 • Omschrijving

  Cymbidium is een prachtige orchidee met lange, slanke bloemstelen en elegante bloemen in diverse kleuren zoals wit, roze, geel en groen. Deze plant heeft smalle bladeren die een beetje op zwaarden lijken en groeit het beste in een lichte en koele omgeving. Cymbidium bloeit meestal in de winter en kan langdurig bloeien, waardoor het een geliefde kamerplant is. Deze orchidee heeft regelmatig water nodig, maar moet niet te nat staan om wortelrot te voorkomen. Cymbidium is een mooie en exotische plant die een vleugje luxe en kleur toevoegt aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.