Coprosma 'Rainbow Surprise'

Coprosma

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Coprosma 'Rainbow Surprise' is een decoratieve en kleurrijke plant met glanzende, ovale bladeren die in verschillende tinten groen, roze, oranje en geel kunnen zijn. Het is een compacte struik die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw. In de herfst en winter kunnen de bladeren nog intensere kleuren krijgen. Deze plant is zeer geschikt voor in een border, als bodembedekker of in een pot op het terras. Coprosma 'Rainbow Surprise' is een echte blikvanger in de tuin en zorgt voor een vrolijke en exotische uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn blad gedurende het hele jaar. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die ook in de winter kleurrijk willen blijven.

  De plant is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -5°C verdragen. Het is aan te raden om de plant in de wintermaanden te beschermen tegen strenge vorst. De plant kan goed gedijen in een gematigd klimaat.

  Ja, deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Regelmatig snoeien houdt de plant gezond en compact.

  Coprosma 'Rainbow Surprise' heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 50-60 cm tussen elke plant. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte.

  Ja, Coprosmas groeien het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zullen ze minder snel groeien en minder kleurrijk zijn. Het is dus aan te raden om ze op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals de Coprosma 'Rainbow Surprise' hebben over het algemeen wekelijks water nodig, afhankelijk van de omstandigheden in de tuin. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. In de zomer kan het nodig zijn om wat vaker water te geven dan in de winter.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar en/of pollen aanbieden. Dit kan bijdragen aan de bestuiving en biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de Coprosma 'Rainbow Surprise' is goed voor biodiversiteit, omdat het een aantrekkelijke plant is voor bijen, vlinders en andere nuttige insecten. Daarnaast biedt het schuilplaats en voedsel voor verschillende soorten vogels. Tot slot draagt de plant bij aan de diversiteit en gezondheid van de tuinbiotoop.

  Coprosma 'Rainbow Surprise' bloeit in de maanden mei tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 tot 8 uur zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant goed water te geven, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die niet bedoeld is voor consumptie. Het eten van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Coprosma 'Rainbow Surprise' heeft dichte en volle bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen en daardoor een zekere mate van geluidsdemping bieden. Het kan helpen om geluiden van bijvoorbeeld buren of verkeer te verminderen in de tuin. Het is echter geen volledige geluidsdemper.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan in het voorjaar. Verwijder dood, beschadigd of ongewenst hout om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Gebruik scherpe snoeischaren of een snoeischaar om een nette snede te maken.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door er met uw vinger in te voelen.

  Coprosma 'Rainbow Surprise' groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de plant helpen om gezond en kleurrijk te blijven.

  Coprosma 'Rainbow Surprise' gedijt goed in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een neutrale tot zure bodem is ideaal voor deze tuinplant.

  De Coprosma 'Rainbow Surprise' gedijt het best op een zonnige standplaats, maar kan ook goed groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en vermijd te felle zon. De plant is geschikt voor zowel in de volle grond als in potten op het terras.

  Tuinplanten zoals Coprosma 'Rainbow Surprise' hebben winterbescherming nodig, zoals mulch of een beschermende doek, om te voorkomen dat ze beschadigd raken door de kou. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen vorst en harde wind, vooral tijdens koude periodes. Het is ook aan te raden om de plant in potten naar een beschutte plek te verplaatsen tijdens de wintermaanden.

  Deze Tuinplant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in zowel volle zon als halfschaduw. Zorg voor regelmatig water geven en snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden. Gebruik eventueel meststoffen speciaal voor tuinplanten om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals Coprosma 'Rainbow Surprise' hebben behoefte aan regelmatige bemesting met een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor groenblijvende planten om de gezondheid en de groei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen wordt aanbevolen voor deze plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De Coprosma 'Rainbow Surprise' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen is ook belangrijk voor deze tuinplanten. Het is raadzaam om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kan gebruik worden gemaakt van diverse methoden. Dit kan variëren van het regelmatig controleren van de plant op zichtbaar ongedierte tot het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet indien nodig.

 • Omschrijving

  Coprosma 'Rainbow Surprise' is een decoratieve en kleurrijke plant met glanzende, ovale bladeren die in verschillende tinten groen, roze, oranje en geel kunnen zijn. Het is een compacte struik die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw. In de herfst en winter kunnen de bladeren nog intensere kleuren krijgen. Deze plant is zeer geschikt voor in een border, als bodembedekker of in een pot op het terras. Coprosma 'Rainbow Surprise' is een echte blikvanger in de tuin en zorgt voor een vrolijke en exotische uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.