Anthurium (Andreanum Grp) 'Ruby'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anthurium 'Ruby' is een prachtige kamerplant met donkergroene glanzende bladeren en felrode bloemen die lijken op hartvormige schutbladen. Deze plant behoort tot de Andreanum groep en bloeit vrijwel het hele jaar door. De bloemen van de Anthurium 'Ruby' hebben een lange levensduur en kunnen een exotische en luxe uitstraling geven aan elke ruimte. Deze plant houdt van een lichte standplaats maar vermijd felle zonnestralen. Zorg voor regelmatig water geven en een hoge luchtvochtigheid om de Anthurium 'Ruby' gezond en mooi te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Anthurium 'Ruby' is een relatief makkelijke plant in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte standplaats te zetten. Daarnaast kan de plant af en toe wat plantenvoeding gebruiken voor een optimale groei.

  Ja, Anthuriums hebben veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en groei.

  De Anthurium 'Ruby' moet ongeveer 1 keer per week water krijgen. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar verdraagt wel wat licht. Plaats hem op een plek met indirect zonlicht en vermijd felle zonnestralen. Een plek met helder omgevingslicht is ideaal voor deze plant.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Ruby' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20-25 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tochtige plekken te houden.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met juli. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Ruby' plant is luchtzuiverend en helpt de lucht in huis te zuiveren. Deze plant behoort tot de kamerplanten die bekend staan om hun luchtzuiverende eigenschappen. Het is een mooie en nuttige toevoeging aan je interieur.

  Ja, Anthuriums houden van warme temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius.plaats me daarom op een plek waar ik deze temperatuur kan behouden.om gezond te blijven.

 • Anthuriums hoeven over het algemeen niet gesnoeid te worden. Dode bladeren of bloemen kunnen wel verwijderd worden om de plant er mooier uit te laten zien. Wanneer de plant te groot wordt, kan deze verpot worden naar een grotere pot.

  De Anthurium 'Ruby' heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet constant nat is. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten door. Geef de plant in de lente en zomer wat meer water dan in de herfst en winter.

  Anthurium 'Ruby' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor bloeiende kamerplanten voor optimale groei en bloei.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Ruby' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voeden met vloeibare meststoffen voor kamerplanten.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de potgrond vochtig, maar niet te nat. Geef regelmatig plantenvoeding voor bloeiende kamerplanten.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te vegen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd hierbij water op de bloemen te laten komen, aangezien dit lelijke vlekken kan veroorzaken. Gebruik eventueel een lichte oplossing van milde zeep en water om hardnekkig vuil te verwijderen.

  Anthurium 'Ruby' heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het voldoende licht krijgt maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een minder uitbundige bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme temperaturen. Planten kunnen schade oplopen bij temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is het best tussen de 60% en 80%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien en de plantenpot op een schotel met water te zetten. Dit zal de plant helpen om gezond te blijven en te gedijen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Ruby' gedijt het best in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH tussen 5.5 en 6.5. Een te zure bodem kan de groei van de plant belemmeren, terwijl een te basische bodem de opname van voedingsstoffen kan bemoeilijken. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels en bladeren, dus wees voorzichtig met het bemesten van uw kamerplant.

 • Omschrijving

  Anthurium 'Ruby' is een prachtige kamerplant met donkergroene glanzende bladeren en felrode bloemen die lijken op hartvormige schutbladen. Deze plant behoort tot de Andreanum groep en bloeit vrijwel het hele jaar door. De bloemen van de Anthurium 'Ruby' hebben een lange levensduur en kunnen een exotische en luxe uitstraling geven aan elke ruimte. Deze plant houdt van een lichte standplaats maar vermijd felle zonnestralen. Zorg voor regelmatig water geven en een hoge luchtvochtigheid om de Anthurium 'Ruby' gezond en mooi te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.