Zantedeschia 'Flame'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Zantedeschia 'Flame' is een prachtige en opvallende plant met grote, trompetvormige bloemen. De bloemen hebben een dieprode kleur die lijkt op een vlam, vandaar de naam 'Flame'. De bladeren zijn donkergroen en pijlvormig, wat een mooi contrast vormt met de felgekleurde bloemen. Deze plant bloeit in de lente en zomer en is een echte blikvanger in de tuin of als snijbloem in een boeket. Zantedeschia 'Flame' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Zantedeschia 'Flame' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Het is ook aan te raden om de plant af en toe te bemesten en dode bladeren te verwijderen.

  Ja, de Zantedeschia 'Flame' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een plek waar hij veel indirect zonlicht kan ontvangen. Zorg er wel voor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Zantedeschia 'Flame' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef in de wintermaanden iets minder water dan in de zomer.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar prefereert geen direct zonlicht. Het is daarom beter om de plant in een ruimte te plaatsen waar het zonlicht gefilterd wordt. Teveel zonlicht kan bladverbranding veroorzaken.

  Ja, ik hou van warme temperaturen en een lichte standplaats. Ik gedij goed bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zet mij niet in de buurt van tocht of koude luchtstromen.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot zelfs maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omgevingscondities.

  Ja, de Zantedeschia 'Flame' is luchtzuiverend. Deze plant kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het is een mooie toevoeging aan je interieur en draagt bij aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei. Houdt ook rekening met voldoende licht en water voor deze plant.

 • Om de plant gezond te houden, kunnen dode bladeren en bloemen regelmatig worden weggeknipt. Snoei indien nodig de bladeren tot aan de basis van de plant om ruimte te maken voor nieuwe groei. Gebruik scherpe snoeischaar om beschadiging van de plant te voorkomen.

  Deze plant houdt van regelmatig water geven, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef water aan de basis en vermijd het besproeien van de bladeren. Laat de grond niet uitdrogen tussen de gietbeurten in.

  Goede potgrond voor kamerplanten met een goede drainage is ideaal voor de Zantedeschia 'Flame'. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten. Pas op dat de wortels niet te nat worden, om wortelrot te voorkomen.

  Een goede bodemkwaliteit is belangrijk voor kamerplanten, waaronder de Zantedeschia 'Flame'. Zorg voor een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  Zorg voor een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een zachte borstel of een vochtige doek. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen.

  De Zantedeschia 'Flame' heeft behoefte aan helder, indirect licht en kan ook gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige groei.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en grote temperatuurverschillen. Een constante temperatuur helpt de plant gezond te houden.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet gemiddeld zijn. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, omdat dit de plant kan beschadigen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Kamerplanten zoals Zantedeschia prefereren een licht zuur tot neutraal pH-niveau in de bodem voor optimale groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met specifieke meststoffen indien nodig. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd voor deze planten.

  Gebruik een algemene kamerplantenmest voor een optimale groei. Bemest de plant elke 4-6 weken tijdens de lente en zomermaanden. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor de beste resultaten.

 • Omschrijving

  De Zantedeschia 'Flame' is een prachtige en opvallende plant met grote, trompetvormige bloemen. De bloemen hebben een dieprode kleur die lijkt op een vlam, vandaar de naam 'Flame'. De bladeren zijn donkergroen en pijlvormig, wat een mooi contrast vormt met de felgekleurde bloemen. Deze plant bloeit in de lente en zomer en is een echte blikvanger in de tuin of als snijbloem in een boeket. Zantedeschia 'Flame' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.