Zantedeschia 'Super Gem'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Zantedeschia 'Super Gem' is een prachtige en opvallende bloeiende plant met grote, helder witte kelkvormige bloemen. De bloemen hebben een opvallende gele schutblad, wat zorgt voor een mooi contrast. Deze plant heeft een lange bloeiperiode en is zeer geliefd als snijbloem voor boeketten en bloemstukken. De 'Super Gem' gedijt het beste op een zonnige standplaats en houdt van vochtige, goed doorlatende grond. Het is een relatief onderhoudsvriendelijke plant die een exotische uitstraling geeft aan elke tuin of bloembed.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Zantedeschia 'Super Gem' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe bij te voeden. Zet de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een lichte plek worden geplaatst. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De Zantedeschia 'Super Gem' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. In de zomer kan de plant iets vaker water nodig hebben dan in de winter.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Felle zon kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, ik hou van warmte. Ik gedij het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Plaats mij dus op een plek waar ik voldoende warmte krijg.

  Deze plant bloeit in de maanden mei tot en met juli en de bloeiperiode duurt gemiddeld 6 tot 8 weken. Het is een populaire bloeiende kamerplant vanwege de decoratieve bloemen.

  Ja, de Zantedeschia 'Super Gem' is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het kan schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen absorberen en omzetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor het zuiveren van de lucht binnenshuis.

  Ja, Zantedeschia 'Super Gem' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te gedijen en te groeien. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen die daar ver buiten liggen.

 • Het is niet nodig om de Zantedeschia 'Super Gem' te snoeien, omdat deze plant van nature een compacte groeiwijze heeft. Als de bladeren geel worden of verwelken, kunnen ze worden weggeknipt om de uitstraling van de plant te verbeteren. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Laat de grond niet uitdrogen, maar pas op voor teveel water. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur, en vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat.

  Zantedeschia 'Super Gem' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die licht vochtig gehouden moet worden. Het is belangrijk om geen natte voeten te geven aan de plant. Het is aan te raden om tijdens de groeiperiode regelmatig voeding toe te voegen aan de potgrond.

  Zantedeschia 'Super Gem' gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. De plant groeit het beste in een grond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in stilstaand water staan.

  De plant houdt van een vochtige grond en een lichte standplaats, maar geen direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water en voeg eenmaal per maand plantenvoeding toe tijdens de groeiperiode. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om nieuwe groei te stimuleren.

  De bladeren kunnen worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Wees voorzichtig bij het schoonmaken van de bloemen om schade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant goed kan opdrogen na het schoonmaken.

  De Zantedeschia 'Super Gem' heeft veel helder indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant bij voorkeur in de buurt van een raam op het oosten of westen voor voldoende licht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor kamerplanten ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur bevordert de groei en gezondheid van de plant.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn om de plant gezond te houden. Je kunt de luchtvochtigheid verhogen door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te droge lucht kan leiden tot bruine bladranden of verwelking.

  De Zantedeschia 'Super Gem' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met geschikte meststoffen. Het is aan te raden om een pH-testkit te gebruiken om de ideale omstandigheden voor de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger kaliumgehalte om de bloemproductie te bevorderen. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Zantedeschia 'Super Gem' is een prachtige en opvallende bloeiende plant met grote, helder witte kelkvormige bloemen. De bloemen hebben een opvallende gele schutblad, wat zorgt voor een mooi contrast. Deze plant heeft een lange bloeiperiode en is zeer geliefd als snijbloem voor boeketten en bloemstukken. De 'Super Gem' gedijt het beste op een zonnige standplaats en houdt van vochtige, goed doorlatende grond. Het is een relatief onderhoudsvriendelijke plant die een exotische uitstraling geeft aan elke tuin of bloembed.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.