Anthurium (Andreanum Grp) Season

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) Season is een prachtige kamerplant met opvallende glanzende hartvormige bladeren en felgekleurde bloemen. Deze plant bloeit gedurende het hele jaar en heeft een lange bloeiperiode. De Anthurium (Andreanum Grp) Season gedijt goed in een warme en vochtige omgeving en heeft regelmatig water en voeding nodig. Deze plant heeft een tropische uitstraling en is een echte eyecatcher in elk interieur. Met de juiste verzorging kan de Anthurium (Andreanum Grp) Season vele jaren blijven bloeien en groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten. Verder heeft de plant zo nu en dan wat plantenvoeding nodig voor optimale groei.

  Ja, Anthurium (Andreanum Grp) heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Anthurium plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden maar niet te laten uitdrogen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, dit kan leiden tot wortelrot.

  Anthurium houdt van helder, indirect zonlicht en kan niet goed tegen direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant uit de volle zon te houden om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant daarom bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of het westen.

  Ja, de Anthurium houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  De Anthurium bloeit meestal van februari tot september en kan bloeien voor een periode van 6 tot 8 weken. Gedurende deze maanden zijn de opvallende bloemen te bewonderen en voegen ze kleur toe aan je interieur.

  Ja, Anthurium planten staan ​​bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen bij het verwijderen van giftige stoffen uit de lucht en dragen bij aan een gezonder binnenklimaat. Anthuriums zijn daarom een uitstekende keuze voor in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant. Het zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

 • Het is niet noodzakelijk om de Anthurium te snoeien, maar het kan helpen bij het bevorderen van nieuwe groei en het behouden van een gezonde vorm. Verwijder dode of beschadigde bladeren regelmatig met een scherpe snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  De Anthurium plant heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat de wortels niet te nat blijven staan. Laat de bovenste laag van de potgrond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Anthuriums hebben speciale potgrond nodig die goed doorlatend is en licht zuur tot neutraal van pH. Gebruik een potgrond die geschikt is voor bloeiende kamerplanten en zorg voor voldoende drainage in de pot om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of aan te vullen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  De Anthurium plant gedijt het beste in een lichtvochtige en goed drainerende potgrond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een pH-waarde heeft tussen de 5,5 en 6,5. Vermijd zware, compacte grondsoorten en zorg voor regelmatige bemesting voor optimale groei en bloei.

  De Anthurium heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar laat de grond tussen gietbeurten opdrogen. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef de plant af en toe voeding voor gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Verwijder ook regelmatig stof van de bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik geen reinigingsmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant.

  Anthurium planten gedijen het beste op een lichte plek met indirect zonlicht. Zet de plant niet in direct zonlicht, dit kan bladeren beschadigen. Een plek dicht bij een raam met helder licht is ideaal voor deze kamerplant.

  De ideale temperatuur voor Anthurium (Andreanum Grp) planten ligt tussen de 18-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Koude temperaturen kunnen schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen van de plant.

  Een Anthurium plant heeft een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Het ideale niveau ligt tussen de 60% en 80%. Een te droge omgeving kan leiden tot bruine bladranden en verwelking van de plant.

  De Anthurium plant geeft de voorkeur aan een lichtzure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei van de plant belemmeren en problemen veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor een gezonde groei en bloei heeft de Anthurium regelmatig bemesting nodig, vooral tijdens het groeiseizoen in het voorjaar en de zomer. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) Season is een prachtige kamerplant met opvallende glanzende hartvormige bladeren en felgekleurde bloemen. Deze plant bloeit gedurende het hele jaar en heeft een lange bloeiperiode. De Anthurium (Andreanum Grp) Season gedijt goed in een warme en vochtige omgeving en heeft regelmatig water en voeding nodig. Deze plant heeft een tropische uitstraling en is een echte eyecatcher in elk interieur. Met de juiste verzorging kan de Anthurium (Andreanum Grp) Season vele jaren blijven bloeien en groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.