Pelargonium (Peltatum Grp) 'Francis Parmeter'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Francis Parmeter' is een hangende geraniumsoort met opvallende bloemen. De bloemen zijn roze en wit van kleur en verschijnen in overvloed gedurende het groeiseizoen. De bladeren van deze plant zijn donkergroen en hebben een kenmerkende ronde vorm. 'Francis Parmeter' gedijt goed in potten of hanging baskets en is een populaire keuze voor het opfleuren van balkons en tuinen. Deze plant vraagt regelmatig water en is redelijk gemakkelijk te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium 'Francis Parmeter' is groenblijvend en behoudt zijn blad gedurende het hele jaar. Het is een tuinplant die het hele jaar door kleur en structuur toevoegt aan de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het wordt aanbevolen om de plant te beschermen tegen vorst. Deze Tuinplant kan worden geplant in de volle grond of in een pot op een beschutte plek.

  Pelargoniums zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water, voeding en zonlicht nodig. Daarnaast is het belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloei.

  Pelargonium 'Francis Parmeter' heeft minstens 30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen. Deze plant heeft ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon, maar ze kunnen ook redelijk goed groeien in de halfschaduw. Zorg ervoor dat ze nog steeds voldoende licht krijgen, bijvoorbeeld in de ochtend of namiddag. te weinig licht kan leiden tot langere stelen en minder bloemen.

  Deze plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de bodem en omgevingsomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Pelargoniums staan bekend om hun aantrekkelijke bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Deze planten kunnen een goede keuze zijn voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Pelargoniums worden niet beschouwd als bijzonder gunstig voor biodiversiteit vanwege hun beperkte ecologische waarde voor insecten en dieren. Deze plant trekt voornamelijk bijen en vlinders aan met zijn kleurrijke bloemen, maar draagt niet significant bij aan de voedselketen. Over het algemeen dragen inheemse planten meer bij aan biodiversiteit dan exotische soorten zoals Pelargoniums.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot en met september. De bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de groeiomstandigheden en het klimaat. De bloemen kunnen in bloei blijven gedurende meerdere weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes. Het is ook aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is beter om deze plant niet te consumeren vanwege mogelijke giftige stoffen en het ontbreken van voedingswaarde. Het wordt aanbevolen om alleen eetbare planten te consumeren.

  Ja, planten in het algemeen hebben een dempend effect op geluid. De bladeren en stelen van planten kunnen geluidsgolven absorberen en daarmee de geluidsoverlast verminderen. Het plaatsen van planten kan dus helpen bij het dempen van geluid in een ruimte.

 • Het is aan te raden om regelmatig de oude bloemen en uitgebloeide stelen te verwijderen voor een langdurige bloei. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en compactheid te behouden. Verwijder eventueel lange en slappe takken om de plant steviger te maken.

  Deze plant is een hanging basket en heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat het blad nat wordt om rotting te voorkomen.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Kies een potgrond speciaal voor bloeiende planten voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet drassig wordt. Vermijd te zure grond, deze plant houdt van een lichtzure tot neutrale bodem.

  Deze plant groeit het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind.

  De plant heeft bescherming nodig tijdens de wintermaanden, vooral bij vorst. Bedek de plant met een dikke laag mulch of breng hem binnen in een vorstvrije ruimte om hem te beschermen tegen de kou. Zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt tijdens de winterperiode om rotting te voorkomen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei regelmatig dode bloemen en takken om de groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en zomer om de bloei te stimuleren.

  Voor deze plant is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een evenwichtige meststof. Gebruik een meststof met een hoog kaliumgehalte voor een goede bloei. Overbemesting kan leiden tot een te veel aan bladgroei en een verminderde bloei.

  Het is belangrijk om de plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Mulch kan helpen om de wortels van de plant te beschermen en de groei te bevorderen. Kies een organisch mulchmateriaal zoals boomschors of compost voor de beste resultaten.

  De ideale zuurgraad voor deze plant is neutraal tot licht zuur (pH 6,0-7,0). Een goed doorlatende bodem is ook belangrijk voor een gezonde groei. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Belangrijke plagen om op te letten bij deze plant zijn spint en wolluis. Om deze ongedierte te voorkomen, regelmatig controleren op symptomen en indien nodig behandelen met biologische bestrijdingsmiddelen. Het is ook aan te bevelen om de plant regelmatig te inspecteren en dode bladeren en bloemen te verwijderen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Francis Parmeter' is een hangende geraniumsoort met opvallende bloemen. De bloemen zijn roze en wit van kleur en verschijnen in overvloed gedurende het groeiseizoen. De bladeren van deze plant zijn donkergroen en hebben een kenmerkende ronde vorm. 'Francis Parmeter' gedijt goed in potten of hanging baskets en is een populaire keuze voor het opfleuren van balkons en tuinen. Deze plant vraagt regelmatig water en is redelijk gemakkelijk te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.