Petunia Lime Surfinia

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Lime Surfinia is een prachtige hangplant met opvallende limegroene bloemen. De bloemen hebben een lichtzoete geur en bloeien van het voorjaar tot aan de eerste vorst. Deze plant staat graag op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig. De Petunia Lime Surfinia is een echte blikvanger in hanging baskets of bloembakken en trekt veel vlinders en bijen aan. Met regelmatig snoeien, blijft deze plant mooi en vol bloemen gedurende het hele seizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de winter afsterven. Het is een éénjarige plant die in de lente opnieuw geplant moet worden.

  De plant is niet winterhard en dient beschermd te worden bij temperaturen onder de 5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter naar binnen te halen of te bedekken. Planten in potten kunnen het beste vorstvrij overwinteren.

  De Petunia Lime Surfinia is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Ze kunnen goed gedijen in verschillende soorten grond en hebben regelmatig water nodig. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Voor een tuinplant van dit formaat is het aan te raden om een ruimte te voorzien van minimaal 30 cm in diameter. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te breiden en voldoende zonlicht te ontvangen. Houd ook rekening met mogelijke nabije planten of bloemen die de groei van de plant kunnen belemmeren.

  Petunia's in het algemeen groeien het beste in de volle zon, waar ze minstens 6 uur direct zonlicht per dag ontvangen. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en kunnen ze vatbaar zijn voor ziekten zoals meeldauw. Overweeg om ze te verplaatsen naar een zonniger plek voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals Petunia Lime Surfinia hebben over het algemeen behoefte aan regelmatig water geven. Controleer regelmatig de grond en geef water wanneer deze droog aanvoelt. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, deze bloem trekt vlinders en bijen aan vanwege de zoete geur en het nectarrijke bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de kleurrijke bloemen die deze bestuivers aantrekken. Het is een goede toevoeging aan een tuin die wilde dieren aantrekt en ondersteunt.

  Ja, bloemen trekken bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat de biodiversiteit in een tuin kan bevorderen. Daarnaast zorgen planten voor schaduw en beschutting voor kleinere dieren. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te ondersteunen.

  De "Petunia Lime Surfinia" bloeit van mei tot en met september en de bloei kan duren tot de eerste vorstperiode. De plant bloeit gedurende de zomermaanden en is een populaire keuze voor hanging baskets en borders.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant bij warm weer voldoende water te geven. Zorg er daarnaast voor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de Petunia Lime Surfinia is niet eetbaar. Het wordt aangeraden om de plant niet op te eten, omdat het giftige stoffen kan bevatten. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, planten hebben een bepaalde mate van geluidsdempend vermogen vanwege hun bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Het effect is echter minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen. Het is voornamelijk de dichtheid en structuur van de plant die bepaalt hoe goed het geluid dempt.

 • Je kunt de plant terugsnoeien om de groei te bevorderen en een bossiger uiterlijk te creëren. Verwijder regelmatig dode bloemen en uitgebloeide takken om de bloei te verlengen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnattigheid om schimmelziekten te voorkomen.

  De Petunia Lime Surfinia heeft goede, voedzame potgrond nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor een potgrond speciaal voor tuinplanten met voldoende voedingstoffen en goede afwatering. Gebruik bij voorkeur een potgrond die geschikt is voor hangplanten.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende bodem die rijk is aan organisch materiaal. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5 voor optimale groei. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  De Petunia Lime Surfinia houdt van een zonnige standplaats en kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en regen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant te bedekken met bijvoorbeeld een jute zak of noppenfolie. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Voed de plant maandelijks met plantenvoeding om de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor een goede groei en bloei is het raadzaam om de plant regelmatig bij te mesten. Gebruik hiervoor een meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus houd u aan de aanbevolen dosering.

  Mulchen kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers, compost of stro. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stengels van de planten komt.

  De Petunia Lime Surfinia gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure bodem kan leiden tot problemen met de groei en bloei van de plant. Het is daarom belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te handhaven voor een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te controleren op spint, bladluizen en trips. Deze plagen kunnen worden bestreden met een milde zeepoplossing of een natuurlijke insectenbestrijder zoals roofmijten. Het is ook aan te raden om de planten regelmatig te bemesten en voldoende water te geven om ze gezond en weerbaar te houden tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Petunia Lime Surfinia is een prachtige hangplant met opvallende limegroene bloemen. De bloemen hebben een lichtzoete geur en bloeien van het voorjaar tot aan de eerste vorst. Deze plant staat graag op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig. De Petunia Lime Surfinia is een echte blikvanger in hanging baskets of bloembakken en trekt veel vlinders en bijen aan. Met regelmatig snoeien, blijft deze plant mooi en vol bloemen gedurende het hele seizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.