Petunia Pastel 2000 Surfinia

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Pastel 2000 Surfinia is een prachtige hangende plant met bloemen in zachte pastelkleuren zoals roze, lila en wit. Deze plant staat bekend om zijn overvloedige bloei en lange bloeiperiode, waardoor hij de hele zomer kleur geeft aan de tuin of het balkon. De bloemen hebben een trompetvorm en trekken vlinders en bijen aan. De Petunia Pastel 2000 Surfinia heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in hanging baskets worden geplant. Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien en bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Petunia Pastel 2000 Surfinia is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de herfst zijn bladeren verliest. Het is dus geen plant die het hele jaar door groen blijft.

  De plant is niet winterhard en moet in de wintermaanden beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten of tegen vorst te beschermen met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te verzorgen om hem te behouden voor het volgende seizoen.

  Ja, de Petunia Pastel 2000 Surfinia is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplanten hebben weinig verzorging nodig en kunnen goed groeien in zowel volle zon als halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende om deze plant gezond en bloeiend te houden.

  De plant heeft ongeveer 30-40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien en te onderhouden om gezond te houden.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei belemmerd worden. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor een optimale groei.

  Tuinplanten hebben meestal één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en bodemtype. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Tijdens warme periodes kan vaker water geven nodig zijn.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin die vriendelijk is voor bestuivende insecten.

  Tuinplanten zoals de Petunia Pastel 2000 Surfinia dragen bij aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken met hun nectarrijke bloemen. Hierdoor kunnen deze bestuivers hun belangrijke rol in de natuur vervullen en bijdragen aan een gezond ecosysteem. Het is dus positief voor de biodiversiteit om deze plant in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september. De bloei kan enkele maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Ja, deze tuinplant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Nee, de Petunia's behoren tot de familie van de nachtschade en zijn giftig bij consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten. Het is bedoeld om te genieten van de prachtige bloemen in de tuin.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt vermogen om geluid te dempen. Het bladerdek van de plant kan echter wel helpen om wat geluid te absorberen. Over het algemeen zijn echter andere materialen zoals groene schermen of geluidswallen effectiever in het dempen van geluid.

 • Je kunt regelmatig dode bloemen en verlepte bladeren verwijderen om de plant er mooi uit te laten zien. Knip lange scheuten eventueel af om de vorm en grootte van de plant te controleren. Snoei in het voorjaar eventueel wat takken weg om de plant te verjongen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  De Petunia Pastel 2000 Surfinia heeft lichte, goed doorlatende potgrond nodig om gezond te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar ook niet te nat blijft. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en een pH-waarde hebben tussen de 5,5 en 6.5 voor een optimale groei. Het is belangrijk dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat en regelmatig wordt bemest voor een gezonde en bloeiende plant. Het is aan te raden om de bodem te voorzien van organisch materiaal en regelmatig te controleren op eventuele tekorten.

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats met voldoende licht. Zorg voor een beschutte plek waar de plant ook wat bescherming heeft tegen harde wind. Een goed doorlatende grond is belangrijk voor een gezonde groei.

  In de winter kan het helpen om de plant af te dekken met een dikke laag mulch om de wortels te beschermen tegen de kou. Het is ook aan te raden om de plant in een vorstvrije ruimte te plaatsen als de temperaturen onder het vriespunt komen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, zelfs tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. Potgrond met voedingsstoffen en voldoende zonlicht zijn essentieel voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking.

  Mulch is een laag organisch materiaal die wordt aangebracht rond de basis van tuinplanten. Het helpt de grond vochtig te houden, voorkomt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Mulch kan bestaan uit houtsnippers, compost, bladeren of stro.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Een lichtzure bodem bevordert de opname van voedingsstoffen door de plant en zorgt voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van ongedierte en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Het is tevens raadzaam om de planten regelmatig te bemesten en voldoende water te geven, zodat ze gezond en weerbaar blijven tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Petunia Pastel 2000 Surfinia is een prachtige hangende plant met bloemen in zachte pastelkleuren zoals roze, lila en wit. Deze plant staat bekend om zijn overvloedige bloei en lange bloeiperiode, waardoor hij de hele zomer kleur geeft aan de tuin of het balkon. De bloemen hebben een trompetvorm en trekken vlinders en bijen aan. De Petunia Pastel 2000 Surfinia heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in hanging baskets worden geplant. Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien en bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.