Calibrachoa Million Bells Trailing Soft Pink

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calibrachoa Million Bells Trailing Soft Pink is een hangende plant met zachte roze bloemen. De plant heeft een rijke bloei en blijft de hele zomer door bloeien. De bloemen zijn klein en klokvormig en vormen een prachtig tapijt van kleur. De Calibrachoa gedijt goed in hanging baskets, muurmanden en bloembakken. Het is een veelzijdige plant die zowel in de volle zon als in de halfschaduw kan groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, ik ben geen groenblijvende plant. In de winter verlies ik mijn bladeren en kan ik vorstgevoelig zijn. Ik ben een eenjarige plant en zal in het voorjaar opnieuw geplant moeten worden.

  Deze plant is matig winterhard en kan temperaturen tot -5 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld te verplaatsen naar een vorstvrije plek. Planten in potten zijn gevoeliger voor vorst dan planten in de volle grond.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode. Plaats de plant op een zonnige plek voor het beste resultaat.

  De plant heeft ongeveer 30 centimeter ruimte nodig tussen andere planten om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontwikkelen en te bloeien. Plant ze op ongeveer 20 tot 25 centimeter uit elkaar voor een optimale groei.

  De Calibrachoa Million Bells Trailing Soft Pink groeit het beste in de volle zon of de halfschaduw. In de volle schaduw zal de groei van de plant mogelijk vertragen en kunnen de bloemen minder uitbundig bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Let op dat de plant niet uitdroogt tijdens warme periodes.

  Ja, de plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die het produceert. Het kan deze nuttige bestuivers aantrekken naar je tuin.

  Ja, planten helpen de biodiversiteit te bevorderen door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze dragen bij aan de gezondheid van ecosystemen en zorgen voor een gevarieerde leefomgeving voor verschillende organismen. Het aanleggen van een tuin met diverse plantensoorten draagt bij aan een gezonde en evenwichtige biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van mei tot en met oktober en de bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme dagen. Houd er wel rekening mee dat de plant ook af en toe wat schaduw kan gebruiken om verbranding te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het kan giftig zijn als het wordt ingenomen.

  Ja, de Calibrachoa Million Bells Trailing Soft Pink heeft een beperkt geluidsdempend effect dankzij de bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen. Het effect zal echter niet significant zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die in de tuin wordt geplaatst voor zijn mooie bloemen.

 • Wanneer de plant uitgebloeid is, kunt u de bloemen afknippen om de groei te stimuleren. Knip ook regelmatig de lange scheuten terug om een compacte groei te behouden. Snoei in het voorjaar eventueel verouderde takken weg om de plant te verjongen.

  De plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Calibrachoa Million Bells Trailing Soft Pink gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig water te geven.

  Deze tuinplant groeit het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het toevoegen van compost kan helpen om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Calibrachoa Million Bells Trailing Soft Pink gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd te felle zon in de middag. Deze plant kan ook goed gedijen in halfschaduw.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door deze naar binnen te halen of af te dekken met vliesdoek. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele schade door vorst.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral in droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant eens in de twee weken voeding voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten voor het beste resultaat. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen helpt vocht in de grond vast te houden en onderdrukt onkruidgroei. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-7 cm rondom de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam aangeharkt wordt. Het is belangrijk om de mulch regelmatig bij te houden en aan te vullen wanneer nodig.

  De Tuinplanten gedijen het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH, bijvoorbeeld tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt voor een optimale opname van voedingsstoffen door de plant.

  Voor een effectieve ongediertebestrijding bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te controleren op tekenen van plagen. Gebruik indien nodig natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of zeepwater om ongedierte zoals bladluizen, trips of spint te verwijderen. Daarnaast is het handig om de plant regelmatig te bemesten en water te geven om deze gezond en weerbaarder te houden tegen plagen.

 • Omschrijving

  De Calibrachoa Million Bells Trailing Soft Pink is een hangende plant met zachte roze bloemen. De plant heeft een rijke bloei en blijft de hele zomer door bloeien. De bloemen zijn klein en klokvormig en vormen een prachtig tapijt van kleur. De Calibrachoa gedijt goed in hanging baskets, muurmanden en bloembakken. Het is een veelzijdige plant die zowel in de volle zon als in de halfschaduw kan groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.