Verbena Temari Lilac

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Temari Lilac er en elegant og farverig plante med smukke, lilla blomster. Blomsterne har en kugleformet og kompakt vækst, hvilket gør dem til en smuk tilføjelse til haver og bede. Denne plante blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Verbena Temari Lilac trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Ved regelmæssig beskæring kan planten forblive sund og kompakt.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Verbena Temari Lilac er stedsegrønt og beholder sine blade hele året. Det er en smuk tilføjelse til haven, da det tilføjer farve og liv, selv i vintermånederne. Denne plante er ideel for havefolk, der leder efter en plante, der forbliver grøn hele året rundt.

  Planten er hårdføre til omkring -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under længere frostperioder. Disse haveplanter overvintrer bedst på et beskyttet sted.

  Ja, Verbena Temari Lilac er let at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Det er en stærk og sund haveplante, der trives godt i sollys og har brug for regelmæssig vanding. Med den rette opmærksomhed vil denne plante fortsætte med at producere smukke blomster.

  Verbena Temari Lilac har brug for ca. 30 til 40 centimeter plads for at kunne vokse og blomstre. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand mellem planterne, så de kan vokse ordentligt ud. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt sollys og vand til optimal vækst.

  Denne plante trives bedst i fuld sol, men kan også trives godt i let skygge. Sørg for, at planten får mindst 4-6 timer sollys om dagen for de bedste vækstresultater. For meget skygge kan mindske blomstringen og svække planten.

  Haveplanter som Verbena Temari Lilac har brug for vand i gennemsnit 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af vejret og jorden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Det er ofte bedre at give dybere vand end hyppigere overfladisk vand.

  Ja, denne plante er kendt for sin tiltrækning af sommerfugle og bier. Det er et populært valg for haveejere, der ønsker at skabe en biodiversitetsvenlig have. Planter af denne art hjælper med at fremme naturlig bestøvning.

  Haveplanter bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bier, sommerfugle og andre insekter. De kan også fungere som fødekilde og skjulested for forskellige dyrearter. Det er derfor godt for biodiversiteten at have haveplanter i haven.

  Denne plante blomstrer fra juni til september, og blomstringen kan vare flere uger til måneder afhængigt af vejrforholdene.

  Ja, denne plante kan godt klare fuld sol. Det er en haveplante, der trives godt under solrige forhold. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i varme perioder.

  Nej, planten er ikke spiselige. Det anbefales ikke at indtage planter fra kategorien Haveplanter. Det kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, planten har en tæt vækst og kan til dels dæmpe lyden takket være dens blade og blomster. Den kan bidrage til at reducere støjgener i haven.

 • Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden. Beskær om foråret for at holde planten kompakt. Gamle grene kan beskæres væk om efteråret.

  Vand planten regelmæssigt, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet og ikke konstant våd. Giv hellere indimellem rigeligt med vand end regelmæssigt små mængder.

  Verbenater Temari Lilac trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for fugtig for at undgå rodrot. Det anbefales at gøde planten regelmæssigt for en sund vækst.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig fugtighedsgrad. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og har en neutral pH-værdi. Undgå tung lerjord og sørg for tilstrækkelige næringsstoffer for en sund vækst.

  Planten trives bedst på en solrig placering. Sørg for god dræning i jorden og beskyt planten mod hård vind. Placér planten helst et sted i haven, der er beskyttet mod vinden.

  For at komme godt igennem vinteren anbefales det at dække planten med et lag blade eller halm. På den måde beskyttes planten mod kulde og frost. Derudover er det vigtigt ikke at overvande planten i vintermånederne.

  Planten foretrækker en solrig placering og godt drænet jord. Regelmæssig vanding, især i tørre perioder, hjælper planten med at forblive sund. Om foråret og sommeren kan planten også have gavn af lidt plantegødning for en ekstra boost.

  Det er vigtigt at gøde regelmæssigt med en organisk gødning om foråret og sommeren. Overgødning bør undgås, da det kan skade plantens helbred. Følg anvisningerne på emballagen for korrekt dosering.

  Mulch kan hjælpe med at holde på fugt og undertrykke ukrudt ved denne haveplante. Det anbefales at bruge organisk mulch som barkflis eller kompost. Påfør mulchlaget omkring planten, men undgå direkte kontakt med stænglerne for at undgå råd.

  Verbena Temari Lilac trives bedst i en jord med en neutral til let sur pH. Det er vigtigt at opretholde den korrekte pH i jorden for at fremme plantens sundhed og vækst. En pH-test kan hjælpe med at bestemme jordens surhedsgrad, og om nødvendigt kan kalk eller svovl tilsættes for at justere pH'en.

  Et effektivt middel til at bekæmpe skadedyr på haveplanter er at inspicere blade og blomster regelmæssigt for tegn på skadedyr. Derudover kan det være nyttigt at tiltrække naturlige fjender af skadedyr, såsom mariehøns eller snyltehveps. Hvis disse forholdsregler ikke er tilstrækkelige, kan biologiske bekæmpelsesmidler anvendes.

 • Beskrivelse

  Verbena Temari Lilac er en elegant og farverig plante med smukke, lilla blomster. Blomsterne har en kugleformet og kompakt vækst, hvilket gør dem til en smuk tilføjelse til haver og bede. Denne plante blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Verbena Temari Lilac trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Ved regelmæssig beskæring kan planten forblive sund og kompakt.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.