Verbena Temari Patio Magenta

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Verbena Temari Patio Magenta er en kompakt og rigtblomstrende plante med smukke magentafarvede blomster. Det er en ideel plante til terrassen eller til krukker og hængekurve. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og blomstrer fra foråret til efteråret. Verbena Temari Patio Magenta har en fremragende forgrening og vokser kompakt og busket. Det er en let at vedligeholde plante, der trives godt i fuld sol.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Det er en smuk tilføjelse til haven, fordi den forbliver farverig, selv i vintermånederne. Du kan nyde dens grønne blade året rundt.

  Planten er vinterhårdfør ned til ca. -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren. Disse haveplanter kan bedst beskyttes ved f.eks. at bruge muld eller fiberdug.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde. Det kræver regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt sollys.

  Verbena Temari Patio Magenta har brug for ca. 20-30 cm plads for at kunne vokse fuldt ud. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads til rødderne til at udvikle sig og lade planten komme helt til sin ret. Sørg for, at planten ikke står for tæt på andre planter for at opretholde tilstrækkelig luftcirkulation.

  Nej, Verbena Temari Patio Magenta trives bedst i fuld sol og har brug for mindst 6 timers sollys om dagen for at trives. I skyggen kan væksten hæmmes, og blomstringen kan være mindre frodig. Sørg derfor for et solrigt sted i haven til denne plante.

  Haveplanter som Verbena Temari Patio Magenta har generelt brug for vand en gang om ugen. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vandingerne. Sørg for, at planten ikke konstant står i for fugtig jord for at undgå rod-rådne.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der tilbyder nektar. Dette gør planten til et godt valg til en have, der tiltrækker insekter.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den producerer nektarholdige blomster, der er nyttige for bier, sommerfugle og andre bestøvere. Den tiltrækker forskellige typer insekter, der bidrager til biodiversiteten i haven. Den skaber et varieret økosystem og understøtter den lokale fauna.

  "Verbena Temari Patio Magenta" blomstrer fra juni til den første frost. Blomstringsperioden kan vare cirka 4 til 5 måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, når den får meget sollys. Sørg også for, at jorden har god dræning.

  Nej, planten er ikke spiselig og må ikke konsumeres. Det er vigtigt kun at spise planter, der er sikre at indtage.

  Ja, Haveplanter som Verbena Temari Patio Magenta har evnen til at dæmpe lyd ved at absorbere lydbølger med deres blade og stængler. Dette kan hjælpe med at reducere omgivende støj i nærheden af planten.

 • Haveplanter som disse har brug for regelmæssig beskæring for at forhindre, at de bliver for store. Beskær døde eller beskadigede grene om foråret og let efter blomstringen for at fremme væksten. Det er vigtigt at beskære med skarpe sakse for at holde planten sund.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især på varme sommerdage. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig, men ikke vandmættet. Vand helst ved plantens base og undgå at sprøjte vand på bladene for at forhindre svamp.

  Denne plante kræver godt drænet pottemuld for at forblive sund. Det er vigtigt at holde pottemulden fugtig, men ikke for våd. En pottemuld specielt til blomstrende planter anbefales for optimal vækst.

  For haveplanter som Verbena Temari Patio Magenta er en godt drænet og næringsrig jord vigtig. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og at der er tilstrækkelige næringsstoffer til stede. Kontroller regelmæssigt jordens pH-værdi og tilpas den om nødvendigt for optimal vækst og blomstring.

  Verbena Temari Patio Magenta trives bedst på en solrig placering. Sørg for veldrænet jord og undgå vandstagnation. Planten trives godt i bede, potter eller hængekurve.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost, f.eks. ved at flytte potten til et beskyttet sted eller ved at dække planten til med f.eks. halm eller fiberdug. Det er vigtigt at undgå, at rødderne fryser. Beskær planten først om foråret, efter den sidste frostperiode.

  For at opretholde planten optimalt er det vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke for våd. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Giv regelmæssigt plantenæring om foråret og sommeren for en sund vækst.

  Haveplanter som disse har generelt brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en generel gødning til blomstrende planter og følg instruktionerne på emballagen. Overgødning kan føre til forbrænding af rødderne, så vær forsigtig med mængden af gødning, du bruger.

  Mulch hjælper med at holde på fugt i jorden, reducere ukrudtsvækst og beskytte rødderne mod temperatursvingninger. Brug organisk materiale som barkflis, bladeflis eller kompost som mulch omkring planten. Påfør et lag mulch på cirka 5 til 7 centimeter tykt.

  Denne plante trives i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. En for sur jord kan hæmme plantens vækst og blomstring, så det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den ved at tilføje kalk.

  Til bekæmpelse af skadedyr i haveplanter kan du bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller en blanding af vand og opvaskemiddel. Derudover er det vigtigt at kontrollere planterne regelmæssigt for eventuelle skadedyr og fjerne dem manuelt, hvis det er nødvendigt. Du kan også træffe forebyggende foranstaltninger, såsom at plante krydderurter, der holder insekter væk.

 • Beskrivelse

  Den Verbena Temari Patio Magenta er en kompakt og rigtblomstrende plante med smukke magentafarvede blomster. Det er en ideel plante til terrassen eller til krukker og hængekurve. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og blomstrer fra foråret til efteråret. Verbena Temari Patio Magenta har en fremragende forgrening og vokser kompakt og busket. Det er en let at vedligeholde plante, der trives godt i fuld sol.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.