Vriesea 'Ming'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea 'Ming' er en tropisk plante med markante grønne blade, der vokser i en rosetform. I midten af rosetten vokser en høj, opretstående blomstestængel, hvorfra lysegule blomster springer ud. Denne plante kan vokse både indendørs og udendørs, så længe den får tilstrækkeligt med lys og varme. De Vriesea 'Ming' har brug for regelmæssig vanding, men skal også kunne dræne godt for at undgå rodskader. Med sit eksotiske udseende er denne plante et smukt tilskud til enhver indretning eller have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Vriesea 'Ming' er let at passe på. Denne stueplante kræver lidt vand og sollys og klarer sig godt ved normale stuetemperaturer. Det er vigtigt at tørre bladene af med jævne mellemrum for at fjerne støv.

  Ja, planten har brug for masser af lys for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Placer den derfor et sted med masser af indirekte sollys. Sørg for, at planten ikke står i direkte sollys for at undgå forbrænding.

  Vriesea 'Ming' har brug for vand i gennemsnit en gang om ugen. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Om vinteren kan planten have brug for lidt mindre vand.

  Planten elsker klart lys, men undgå direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene. Et lyst sted med indirekte sollys er ideelt til denne stueplante.

  Ja, planten kan lide varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18-25 grader Celsius. Så sørg for at placere planten et varmt sted i huset uden træk.

  De Vriesea 'Ming' blomstrer normalt i månederne juli til september, og blomstringen kan vare i flere måneder. I løbet af blomstringsperioden producerer planten farverige blomster, der er en smuk tilføjelse til indretningen.

  Ja, stueplanter i almindelighed er kendt for deres luftrensende egenskaber. Det er derfor også muligt, at denne plante kan bidrage positivt til luftkvaliteten i hjemmet. Det er vigtigt at pleje og vedligeholde planten regelmæssigt for optimalt resultat.

  Ja, denne plante trives gerne et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for temperaturer, der er for lave eller for høje. Sørg for, at omgivelsestemperaturen forbliver inden for dette interval for optimal vækst.

 • De døde blade bør bedst fjernes regelmæssigt ved forsigtigt at klippe dem af. Dette hjælper også med at forbedre luftcirkulationen omkring planten. Beskæring er ikke nødvendig for denne plante.

  Giv planten regelmæssigt vand, men sørg for, at jorden ikke bliver alt for drænet. Lad det øverste lag af jorden tørre let mellem vanding. Giv helst vand ved stuetemperatur og undgå kalkholdigt vand.

  "Vriesea 'Ming' har brug for godt drænet pottemuld, der skal holdes let fugtig. Brug speciel bromeliapottemuld eller bland almindelig pottemuld med lidt groft sand for at sikre god dræning."

  En god jordkvalitet er vigtig for sundheden af indendørs planter. Jordbunden skal være veldrænet og ikke for kompakt. Det anbefales at bruge en pottemuld, der er specielt sammensat til indendørs planter.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst på et lyst sted med indirekte sollys. Giv planten regelmæssigt vand, men undgå at jorden konstant er fugtig. Brug flydende gødning hver anden uge i vækstsæsonen for at holde planten sund.

  Du kan støve bladene af denne plante med en fugtig klud for at fjerne støv. Fjern døde blade og blomster for at få planten til at se frisk og sund ud. Undgå brug af kemiske rengøringsmidler, da de kan beskadige plantens blade.

  Placer planten et sted med masser af indirekte sollys. Undgå direkte sollys, da det kan beskadige bladene. Et vindue mod øst eller vest er ideelt til denne plante.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 18°C og 24°C. Sørg for, at planten er beskyttet mod træk og temperatursvingninger. Kolde temperaturer under 10°C kan være skadelige for planten.

  Stueplanter som Vriesea 'Ming' har gavn af en høj luftfugtighed på omkring 60-80%. Dette kan opnås ved regelmæssig sprøjtning, brug af en luftfugter eller ved at placere planten sammen med andre planter. For lav luftfugtighed kan føre til udtørring af blade og generelle sundhedsproblemer for planten.

  De Vriesea 'Ming' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at sikre, at jorden ikke er for sur eller for alkalisk, da dette kan påvirke plantens vækst. En pH-værdi på ca. 6 til 7 er ideel for denne stueplante.

  De Vriesea 'Ming' har brug for gødning med en flydende gødning til stueplanter en gang hver anden uge under vækstperioden. I hvileperioden er det tilstrækkeligt at gøde en gang om måneden. Overgødskning bør undgås for at forhindre rodbrænding.

 • Beskrivelse

  De Vriesea 'Ming' er en tropisk plante med markante grønne blade, der vokser i en rosetform. I midten af rosetten vokser en høj, opretstående blomstestængel, hvorfra lysegule blomster springer ud. Denne plante kan vokse både indendørs og udendørs, så længe den får tilstrækkeligt med lys og varme. De Vriesea 'Ming' har brug for regelmæssig vanding, men skal også kunne dræne godt for at undgå rodskader. Med sit eksotiske udseende er denne plante et smukt tilskud til enhver indretning eller have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.