Vriesea 'Simplex'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Vriesea 'Simplex' is een exotische plant met lange, smalle bladeren die in een rozetvorm groeien. De bladeren hebben een heldergroene kleur en zijn vaak voorzien van rode of roze strepen. In het midden van de rozet groeit een opvallende bloeikolf met kleine, gele bloemen. Deze bloeikolf kan langere tijd bloeien en zorgt voor een kleurrijk accent in huis. Vriesea 'Simplex' is een luchtzuiverende plant die goed gedijt bij voldoende licht en regelmatig water geven. Het is een decoratieve en makkelijk te verzorgen plant die een tropische sfeer in huis brengt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht en geef regelmatig water. Vermijd direct zonlicht en tocht.

  Ja, deze plant heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant bij voorkeur in de buurt van een raam op het oosten of het westen. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar niet drassig. In de winter kan de waterbehoefte verminderen, dus controleer de grond regelmatig.

  De plant houdt van helder, indirect licht en kan verbranden door felle zonnestralen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij wat bescherming krijgt tegen de zon. Direct zonlicht kan schadelijk zijn voor de bladeren van de plant.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten, weg van tocht en kou. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, de Vriesea 'Simplex' is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezonder binnenklimaat. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en produceert zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en helpt de plant gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan plotse temperatuurveranderingen.

 • Het is niet nodig om de Vriesea 'Simplex' te snoeien. Verwijder alleen dode bladeren om de plant gezond te houden. Overmatig snoeien kan de groei van de plant belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond voor kamerplanten. Deze mix houdt vocht vast, maar voorkomt dat de wortels van de plant gaan rotten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is om de luchtcirculatie te bevorderen.

  Een goede bodemkwaliteit voor deze plant is een goed doorlatende potgrond gemengd met wat grof zand. Het is belangrijk dat de grond licht en luchtig is en vocht goed kan afvoeren. Het gebruik van een pot met drainagegaten kan helpen om wateroverlast te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet drassig. Gebruik regelmatig vloeibare meststof tijdens het groeiseizoen.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van deze plant te verwijderen, dit kan gedaan worden met een vochtige doek of met een zachte borstel. Het is tevens goed om af en toe de bladeren te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Overmatig water geven moet worden vermeden, omdat dit kan leiden tot schimmelvorming.

  De Vriesea 'Simplex' heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Het staat het liefst op een plek waar het zonlicht gefilterd wordt. Vermijd direct zonlicht om te voorkomen dat de bladeren verbranden.

  De ideale temperatuur voor kamerplanten zoals Vriesea 'Simplex' ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen of tocht, dit kan schade veroorzaken aan de bladeren. Houd de plant weg van koude tochtige plekken en direct zonlicht.

  Kamerplanten gedijen het beste bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig maatregelen te treffen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de pH 5,5 en 6,5. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de gezondheid van de plant beïnvloeden. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, met een evenwichtige plantenvoeding. Gebruik een speciale kamerplantenmeststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium om de plant gezond en vitaal te houden. Bemestingschema's kunnen variëren afhankelijk van de specifieke behoeften van de plant, dus volg de instructies op de verpakking voor de beste resultaten.

 • Omschrijving

  Vriesea 'Simplex' is een exotische plant met lange, smalle bladeren die in een rozetvorm groeien. De bladeren hebben een heldergroene kleur en zijn vaak voorzien van rode of roze strepen. In het midden van de rozet groeit een opvallende bloeikolf met kleine, gele bloemen. Deze bloeikolf kan langere tijd bloeien en zorgt voor een kleurrijk accent in huis. Vriesea 'Simplex' is een luchtzuiverende plant die goed gedijt bij voldoende licht en regelmatig water geven. Het is een decoratieve en makkelijk te verzorgen plant die een tropische sfeer in huis brengt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.