Chamaedorea cataractarum

Chamaedorea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chamaedorea cataractarum, ook wel bekend als de watervalpalm, is een prachtige palm die van oorsprong uit Midden- en Zuid-Amerika komt. De plant heeft elegante, sierlijke bladeren die in een watervalachtige vorm naar beneden hangen. Deze palm gedijt goed in een omgeving met helder, indirect licht en regelmatig water geven. Het is een langzaam groeiende plant die perfect is voor in huis of op kantoor. Chamaedorea cataractarum voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen erg makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en zonlicht nodig en gedijt goed in een gematigde kamertemperatuur. Af en toe stof afnemen van de bladeren is voldoende om hem gezond te houden.

  De Chamaedorea cataractarum heeft graag veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige blootstelling aan licht.

  Kamerplanten hebben meestal één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door aan de grond te voelen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verbrandt snel bij te felle zon. Het beste is om de plant op een plek te plaatsen waar indirect zonlicht komt of in de schaduw staat. Het liefst staat de plant op een plek met helder, maar diffuus licht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en verdraagt geen koude temperaturen. Het is daarom belangrijk om deze kamerplant op een warme locatie te plaatsen waar de temperatuur constant is. Zorg ervoor dat de plant geen tocht of koude luchtstromen ervaart.

  De Chamaedorea cataractarum bloeit meestal in de lente en zomermaanden, meestal gedurende een paar weken. De bloemen zijn klein en onopvallend.

  Ja, de Chamaedorea cataractarum staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een ideale keuze voor het zuiveren van de lucht binnenshuis. Het helpt bij het verwijderen van giftige stoffen en het verbeteren van de luchtkwaliteit.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeicondities en houdt de plant gezond en gelukkig. Zorg er ook voor dat de plant niet in de buurt van tocht of airconditioning staat.

 • Deze plant kan af en toe getopt worden om de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Pas op met snoeien van de stam, omdat dit de plant kan beschadigen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de potgrond iets opdrogen tussen gietbeurten in. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant gedijt goed in een lichte en goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Een mix van potgrond en perliet kan helpen bij een goede luchtcirculatie rond de wortels.

  De Chamaedorea cataractarum heeft baat bij een goed doorlatende, vochtige bodem. Een mengsel van potgrond en scherp zand is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant staat drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant in indirect zonlicht staat en geef regelmatig water zodat de grond vochtig blijft. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef af en toe plantenvoeding voor gezonde groei.

  Deze plant kan stof opnemen door regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Vergeet niet om de bladeren ook af en toe te besproeien met water om ze vrij te houden van stof. Af en toe een bad in lauw water kan helpen om de bladeren schoon te houden.

  Deze plant heeft veel indirect licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats hem in de buurt van een raam op het oosten of het westen voor de beste groei. Regelmatig draaien van de pot zal helpen om gelijkmatige blootstelling aan licht te garanderen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperatuurschommelingen of tocht. Bij lagere temperaturen kan de plant schade oplopen.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld tot hoog zijn. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden, zodat de plant goed kan gedijen. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale omgeving te creëren voor deze kamerplant.

  Kamerplanten zoals Chamaedorea cataractarum gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of potgrond. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor een gezonde groei van deze plantensoort.

  Chamaedorea cataractarum heeft voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant.

 • Omschrijving

  Chamaedorea cataractarum, ook wel bekend als de watervalpalm, is een prachtige palm die van oorsprong uit Midden- en Zuid-Amerika komt. De plant heeft elegante, sierlijke bladeren die in een watervalachtige vorm naar beneden hangen. Deze palm gedijt goed in een omgeving met helder, indirect licht en regelmatig water geven. Het is een langzaam groeiende plant die perfect is voor in huis of op kantoor. Chamaedorea cataractarum voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.